Inlägg

Visar inlägg från augusti, 2012

Tygkorgar

Bild
Igår sydde jag tre tygkorgar. Den ena satte John på huvudet och tog se´n med sig hem till sin Amanda, de två andra pryder sin plats i mitt badrum.   

Sovmorron

Bild
Ett himla tjat om att vi  måste gå ut. Trodde inte hon skulle hitta mig här.  Jag har sovmorron och dessutom regnar det ute...punkt, slut! 
Bild
Emmaliten var och hälsade på oss igår. Här sover hon tryggt i sin morbros famn. Titta på hennes lilla hand som hittat Samuels stora peklfinger.   Hennes mamma och pappa hade klätt henne så fint i flugsvamps-setet som jag har sytt och jag skulle ju fota  och visa så söt hon var....men jag glömmer allt och tankar bara på med gos när hon kommer :-) Lite kan ni skymta av tröjan här i Samuels famn.   I vilket fall så var hon jättesöt i dessa kläder.        

Jag har blivit en riktig kock

Bild
Helt plötsligt har det blivit roligt att laga mat. Jag svänger till fantastiska maträtter varje dag. Jag som annars tycker det är sååå tråkigt att laga mat och dessutom komma på varierad meny för varje vecka.  Se´n en tid tillbaka kör jag med matkassar från Bra Mat Hemma. Så himla praktiskt när jag kommer hem trött från jobbet - bara att plocka fram receptet och dessutom veta att allt finns hemma i kyl och skafferi. Lättlagade, goda maträtter och snabbt går det. Dessutom räcker det till lunch-matlåda dagen efter. Inte blir det dyrare heller har jag räknat ut. Jag är annars en mästare på att dutthandla lite då och då utan någon planering...hur dyrt blir inte det. Nu är det bara när mjölken är slut som jag måste till affären.    

Snart klar

Bild
Bara stickningen runt kanterna, knappphålen och knapparna kvar, se´n är den klar. En liten västklänning sydd i retrotyg.   

Stick- och virkcafé

Bild
Nästa vecka ska jag starta upp ett stick-och virkcafé här i byn. Igår var jag till favorit-garn-butiken och fyllde på förrådet lite. Ska bli ytterligare en virkad babyfilt i mormorsränder. Tyvärr återger inte min kamera riktigt färgerna - den rosa är i verkligheten inte alls så skarp utan ljust gammelrosa och den blå är heller inte så knallig blå utan mer dämpad ljus jeansblå . 

Nu är det hälja!

Bild
Jo nu är det helg för mig även om det bara är torsdag...jag jobbar inte fredagar.  Det är kväll, en härlig så´n... jag har gått en långpromenad med Sigge och nu lagar jag chicken nuggets (ja, panerad kycklingfilé då) ris, sötsur sås samt  tomatsallad och currylime-dressing och därtill gott rött vin. Se´n njuter jag i kvällssolen och fnular lite på en klänning jag kanske ska sy imorron om andan faller på.    

Jag syr

Bild
En skön avkoppling för mig är att sätta mig vid symaskinen och skapa lite. Idag efter jobbet blev det ett par små söta haremsbyxor till en söt liten Emma. Nästa projekt under veckan tror jag blir en liten klänning i retrotyg. Nu ska jag gå och laga kålpudding. Det är mums de´ med kokt potatis, gräddsås och lingon!  
Bild
Då var man igång igen. Semestern slut för den här gången och jag har snart gjort en vecka på jobbet redan. Ångest hade jag i måndags när jag skulle iväg och trögt har det varit att komma igång. Men nu så är snurrknappen satt på full fart, stressen ligger och lurar i magen...kurser, cirklar, kurser.  Men på lördag samlas familjen igen och jag får gosa med lilla Emma. Det är det som är livet och det är där jag får energi och kärlek <3  Liten Emma sussar gott i favoritfilten <3   

Äntligen igen...

Bild
Äntligen fick vi då hålla den lilla prinsessan.  Stolt mormor och morbror. Vilken känsla.  Hon somnade gott i min famn.

Äntligen

Bild
Så kom hon då äntligen. Den lilla prinsessan. Jordens sötaste lilla kicka. Och jag är jordens lyckligaste mormor! Mamman, pappan och lilla mysgrodan mår alldeles utmärkt och föräldrarna är förstås så uppslukade av denna lilla prinsessa och sååå lyckliga. Kan man vara annat när man får en sån här liten go´ tjej?