Inlägg

Visar inlägg från januari, 2013

Förkläde

Bild
Testat ny modell idag Det här förklädet kan väl Emma ha när hon kommer och hälsar på mormor och vill stöka runt med mig i köket. Smart modell. Lätt att ta på och av och en liten ficka fram, för nappen kanske.   

Kompis

Bild
Idag är kompisen Palle här

Tävling

Bild
Missa inte min tävling som jag har inne på min fb-sida https://www.facebook.com/MormorAnnaDesign Ha en härlig dag alla!

Go´natt

Bild
Matte hon bara syr och syr. Nu är i varje fall jag trött och tänker sova.  Go´natt

Våren

Bild
Visst är det vårens färg? Hittade de här ljuvligt gröna tygerna idag bland alla tyger jag har här hemma.  Och...så här blev det. Jag tycker det blev bra jag.    

Blomman

Bild
Visst är den häftig den här lilla barnklänningen. Vändbar med snyggt randigt tyg som tar upp alla färgerna i blommorna. 

Prickig eller rutig pippiklänning

Bild
Ännu en liten förklädesklänning eller kanske pippiklänning till salu. Vändbar - 1 klänning blir 2. 

Förklädesklänning

Bild
En liten vändbar klänning.

Jag har ett förhållande

Bild
En riktigt viking är det. Uthållig och med ett tålamod som få när jag vill ha riktigt långa, mysiga hemmakvällar där jag kräver att vi testar lita andra varianter än det mest vanliga. Pigg och redo finns han där sedan på morgonen om jag vill fortsätta. Vi har hållit ihop ett tag nu och aldrig hittills har han svikit mig. Jag är ibland förvånad över hur han tåligt bara tyst lyssnar när jag får mina utbrott, när jag argt sparkar i golvet och svär en ramsa då allt inte blir som jag tänkt mig. Jag känner att vi skapar verkligen något fint tillsammans och jag tror på en framtid med min viking.    

Tyger

Bild
Tyger på tork, som snart ska bli små söta barnklänningar och kanske lite annat. Ha en skön söndag.

Reportaget

Bild
Idag kom reportaget och jag visste inget. Jag hittade det här på FB. Jag ska köpa tidningen nu för där lär det visst stå mycket mer. Kul med lite uppmärksamhet.   På pricken, mormor Anna Anna Nilssons kreativitet fick sig ett uppsving när barn- barnet Emma föddes och nu flödar skaparglädjen i hemmet i Årjäng. just nu får köksbordet fungera som Annas arbets- plats, men nästa projekt blir att skapa en egen liten syhörna. ÅRJÄNG (VB) När Anna Nilsson fick reda på att hon skulle bli mormor väcktes genast hennes skaparlust åter till liv. När Annas egen dotter var liten så sydde hon allting till henne, och nu när barnbarnet Emma kommit till världen så är det istället hon som kläs i mormor Annas kreationer. Man känner ganska snabbt igen Annas barnkläder och det är en röd tråd som binder plaggen samman. Hon har lyckats skapa en egen stil där retrotyger får stå i fokus och model- lerna är lite enklare. Prickiga tyger är en av favoriterna och det är flera klänningar oc

Retro

Bild
I postlådan idag låg ett så fint retrotyg. Jag visste på en gång vad jag skulle sy när jag fick se tyget. Hoppas det blir som jag tänkt mig. Ni får se senare.   

Mjukt och gott att sussa i

Bild
Blev ju riktigt bra det här. Jag har sytt ett nytt babynest i lite större storlek som Emma sover gott i.

Reportage

Bild
En tidning har uppmärksammat min blogg och de barnkläder som jag gör och idag har Josefin, en mycket trevlig reporter, varit här och ställt frågor och fotat. Det blev verkligen en inspirerande eftermiddag  vid mitt köks/sybord där hon gav mig många nya ideér om hur jag ska gå vidare med min tillverkning av baby- och barnkläder i mina lite annorlunda modeller och tyger än dem man hittar ute i butikerna. Kul var det och bra för självförtroendet, så nu är jag så taggad att sy vidare.     

Barnklänningar

Bild
Här ska sys klänningar.
Bild
15 sätt att förbli olycklig 1. Förvänta dig att andra ska göra dig lycklig. 2. Skyll din olycka på andra. 3. Använda ”om bara” så ofta du kan när det gäller tid, pengar och vänner. 4. Jämför det du har med andra. 5. Var alltid allvarlig. 6. Försök alltid göra alla till lags. 7. Säg aldrig nej. 8. Hjälp andra, men låt ingen hjälpa dig. 9. Betrakta dina egna behov som oviktiga. 10. Om någon ger dig en komplimang, avfärda genast. 11. Om någon kritiserar dig, förstora det. 12. Behåll alla känslorna på insidan. 13. Förändras aldrig. 14. Var aldrig nöjd med något annat än absolut perfektion. 15. Tillbringa all din tid i det förflutna eller i framtiden. Tokiga påståenden kan sätta igång positiva tankar inom en själv.... Ha nu en riktigt bra första-2013-dag.