Inlägg

Visar inlägg från mars, 2013

Nej, eller...ok då

Bild
"Nej!" säger jag. "Jag har ju precis tvättat sofföverdrag och alla kuddar."
"Jo", säger Sigge,  "det är min soffa också!"
"Ok, då" Här hemma hos mig är det lätt för en liten hund att snabbt få som han vill ;-)

Emmas påskklänning

Bild
Visst blev den söt? Emmas påskklänning.
Jaa...riktigt nöjd är jag :-) Hoppas den passar nu också.


Hembakt

Bild
Det doftar underbart i mitt kök. Varför bakar jag inte kanelbullar oftare? Fort går det och det är ju så gott!

Nu är de klara och jag ska pröva att sy en påskklänning till Emma. Ny modell. Blir den bra så får ni se den här senare.  Sedan blir det mer bak, bl a kärleksmums. Jag har en son som fyller tjugo år under helgen och tradition hos oss vid födelsedagar är mammas hembakta kanelbullar och kärleksmums och min egengjorda pinnochio-tårta.  Vadå "egengjorda" och "hembakta" tänker ni...klart man gör själv. Jorå...men ibland har jag varit lat och köpt eller t ex lejt en granne en gång att baka tårtan och se´n ljugit och sagt att "jodå, den har jag bakat" när barnen reagerade på att den inte alls var som den brukade. De vet vid det här laget att jag ljuger ibland ;-)
Ha en bra långfredag!

Våga bli en nej-sägare

Bild
Det här behöver jag lära mig och jag tränar...ibland går det mindre bra.


Bryt ja-mönstret – säg nej direkt.Eftersom din reptilhjärna tydligen alltid automatiskt säger ”ja” så  fort du blir tillfrågad om något, gör tvärtom en tid så att du blir omprogrammerad. Det kommer att ta emot i början, men för varje gång går det lättare. Pröva! Det är inte farligt.
Ha färdiga nej-svar som funkar. Allt är tillåtet. Det kan vara nödlögner av typen: Tyvärr, jag har just äntligen fått en tandläkartid. Eller helt ärligt: Jag har en tendens att alltid tacka ja till trevliga saker fast jag inte har tid, låt mig fundera på saken. Eller varför inte ett rakt och tydligt: nej tack!
Bli tidsrealist. Kolla agendan innan du säger ja. Hur många kvällar i veckan är redan bokade? Är det rimligt att gå på den där konserten med en bekant när du inte ens hinner träffa dina nära vänner?Om du känner dig pressad att svara, säg: Kan jag lämna besked i morgon? Då hinner du tänka igenom ordentligt vad du verkligen hinner med…

Norrland

Bild
Under helgen har jag varit i Norrland. Kallt, mycket snö, men otroligt vackra dagar med en aning vårkänning.
Här ser ni Höga Kusten bron, hängbron över Ångermanälven.


Retro

Bild
Visst har jag ett häftigt överkast?  Så retro. Älskar färgerna och mönstret. Tog ner köksgardinerna, som ni såg för nån dag se´n...passade bättre till  kuddar som ni ser i bakgrunden.

Hej go´morron!

Bild
Det är så himla kul med en kompis!
Vad matte gör? Syr såklart. Ni får säkert se här senare vad det blir.
Kul söndag på er alla. Tass och puss på er från Sigge

Orange citroner

Bild
Sugen på färg, så jag bytte till glad-gardiner i köket nu på morronen. Ute är det bister vinter. Minus 19 när jag klev vid sju-tiden. Nu när det hunnit bli tidig förmiddag har det stigit till minus 10. Åh...om jag kunde trolla bort denna rysskyla! 


Nej

Bild
Inte ett ord skrev jag igår på min rapport. Istället roade jag mig med att möblera om lite i mitt vardagsrum, flytta på några tavlor, plocka lite bland alla mina ljuvliga tyger och fick nya idéer på vad jag ska sy.
Röjde lite i mitt förråd och hittade saker som jag glömt att jag hade och som gjorde att min hall förändrades en aning. Jag tog mig även en lång, skön slapparvila på soffan under eftermidda´n.
Ja, jag är en mästare på att skjuta på sådant som jag bör göra, jag skriver inte "måste göra" utan jag ska tänka som Kikki skrev igår som en kommentar till mitt inlägg då...byta ut ordet "måste" till "väljer".  Jag får se vad jag väljer att göra idag.   I vilket fall så accepterar jag mig själv som jag är och vet att jag fixar det som bör göras i sinom tid. Jag är bra på mycket men inte allt och det är helt okej.
Utanför mitt fönster just nu. 
Solig morgon men kallt. Ha en bra dag alla ni därute!

Måsten

Bild
Idag måste jag slita mig från symaskinen, säga nej till go´a vänner som kanske lockar med fika, ja helt enkelt ta fram lite disciplin hos mig själv och inte skjuta upp sån´t som jag tycker är mindre roligt. Jag har en diger forskningsrapport som ska skrivas och som ska vara klar i början av maj. 
Vad har ni för måsten idag?
Citerar Mia Törnblom: "Att längta efter mer handlar om utveckling. Om vi redan hade alla saker och all kunskap som vi skulle vilja ha, ja, då vore livet tomt" ....eller hur?  Jag längtar alltid efter mer kunskap och är alltid sugen på att lära mig något nytt, så plugga är vad som gäller idag. Kanske bra då att det snöar ute just nu. Ingen vårsol som lockar mig ut.     

Solen!

Åh denna vårsol!  Lyser som en spotlight in i min lägenhet och visar mig allt damm i skrymslen och vrår och skitiga fönster. Men vad gör det med lite damm här och där? Här hemma hos mig betyder det att jag gjort något roligare än att städa och vårsolen...den älskar jag!  "Idag är en bra dag att välja att vara en glad skit hela dagen"


Läs och fundera

Läs Kicki Sandströms inlägg
http://kikkisandstrom.se/historien-nuet-framtiden

En för övrigt mycket intressant och inspirerande blogg!

Hängslebyxor söta som en bakelse

Bild
Hängslebyxorna blev klara och ursöta är de tycker jag. Men nu lämnar jag syrummet för idag.
Här får ni lite bilder.  
Idag

Bild
Mina planer för idag är att sy klart det som ligger halvfärdigt. T ex byxorna ni ser här på bilden som ska få knappar, fickor och lite annat. Ni kan skymta en klänning där bak i röran, den ska också bli färdig har jag tänkt mig...men vi får se.  Mitt huvud surrar alltid av sy-idéer och jag har en förmåga att starta på nånting, fortsätta tills jag ser att jaa...det där blir ju bra, då lägger jag det gärna åt sidan för att ta mig an nästa idé.  Så gör en entreprenör säger min dotter. Det köper jag.
Vad ska ni göra idag?

Shopping makes u happy

Bild
Idag har jag shoppat.  Nu är nästan våren här och jag vill ur min vinterjacka.
Jag hittade en snygg trenchcoat till mig 

en rolig kudde som jag inte kunde motstå 

och världens sötaste vårjacka till Emma

Welcome Ikeline!

I just love your blog and all the fantastic things you make.

Tjat och tjat

Bild
Guuud vad hon tjatar! Aldrig får man sova ifred. Jag bor väl här också eller....och får vara i vilken fåtölj jag vill!!