Inlägg

Visar inlägg från april, 2013

Tävling

Bild
Nu firar vi in våren med en tävling tycker jag. Den här klänningen lottar jag ut.  En  vårgrön liten klänning/tunika i stl ca 74-80. Längd från axel 39 cm. Den är sydd i 100 % tunt, svalt bomulls-retrotyg i seersuckerkvalité och i halsringning och i ärmslut har jag satt bred resår i en kanal. Du hittar tävlingen inne på min facebook-sida " Mormor Anna Design ". Den pågår t o m lördag 11/5 kl 24.00.  Välkommen in och lycka till!     https://www.facebook.com/MormorAnnaDesign http://www.jabbo.se/mormor_anna/

Så blev den

Bild
Ja, så här blev den bak med knappar. Orange är en härlig färg tycker jag. Härligt är det också att klänningen är sydd i återanvänt tyg. Gillas.

Orange

Bild
Ska bara sy i knappar bak så ska ni få se den sidan också.

Barnkläning med vingärm

Bild
Ännu lite mer vårgrönt. Men nu ska jag byta färg på tråden i symaskinen, för nu ska det bli en orange liten klänning sydd av retrotyg. Titta in i min butik    http://www.jabbo.se/mormor_anna/

Prickigt

Bild
 De här byxorna ska snart skickas till Norge. Jag tror hon bli jättesöt, den lilla tjejen, som får dessa. 

Onsdag

Bild
Idag känns det bra. Snart färdig med min digra rapport och jag närmar mig slutet på mina studier och kan sedan bara ägna mig åt att sy. Det längtar jag efter.  Ha en härlig dag alla!

Emma

Titta och bli glad http://ullises.blogg.se/2013/april/ny-sommar-outfit.html    Finns inte go´are, sötare, gladare, roligare tjej än mitt lilla barnbarn!  Ha en bra måndag alla! 

Lördag kväll

Inte en enda söm blev det idag, men jag har i varje fall klippt till byxorna. Istället har jag legat i soffan i stort sett hela da´n med laptopen på magen och oj, vad jag skrivit och gjort tabeller. Mycket är det kvar innan allt är klart med denna rapport, men jag är nöjd med vad jag fått till idag. Imorron, då ska jag sy.... Nu tar jag en promenad med Sigge. Ha en skön kväll alla!  

Måsten

Bild
Idag måste jag plocka fram lite disciplin, var jag nu ska hitta den. Jag måste sy två par hängselbyxor och sedan måste jag börja sammanställa rapporten så den blir klar nå´n gång. Kom igen nu Anna!  Vad ska/måste ni göra idag?   Det är så´na här byxor jag ska sy idag. Hoppas bara tyget räcker till båda två.  Sy är roligt, men skriva rapport är tråkigt, så jag måste vara fiffig idag och hitta glädjen i det tråkiga som måste göras. Hur ska jag göra då? Har ni några bra tips? 

Förändring

Bild
Nytt jobb kanske. Idag börjar jag i varje fall pröva på, så får vi se... Gillar nya utmaningar, så jag ser fram emot det här. "Idag är kanske en bra dag för en ny början. Vad vill du börja med idag?"  (Mia Törnblom)

Härligt!

Bild
Idag solar vi!

Vem?

Bild
Gissa vem som kommer och hälsar på mig idag?  

Klart

Bild
Nu har jag viftat runt lite med trollspö´t i mitt syrum och så blev det så här. Riktigt mysigt eller hur?

Vad håller ni på med?

Bild
Jag städar och röjer i mitt syrum.   Så här kan det ju bara inte se ut på sybordet! Usch, så slarvig jag är ibland. Men nu ska det bli ordning och fint. Tygerna fint i hyllan, mönster på sina ställen och ett städat sybord. Ni ska få se.

Gammalt guld som slutat glimma

Bild
I den här lådan frodas verkligen dålig energi. För ni vet väl att där det är rörigt och skräpigt, där gror bara eländig energi. Ja,  ja...jag blundar för denna röra just nu, röjer väl där nå´n annan dag kanske. Det är ju ändå en underbar känsla när man rensat och slängt onödiga prylar och fått lite ordning och reda på saker och ting. Jag har t ex ett förråd som skriker åt mig så fort jag närmar mig det: "Städa mig, sortera och slänga eller skänk bort! Här måste det bli lite ordning!" Men nu var det inte riktigt det jag skulle skriva om, utan istället hur man kan omsätta dåliga energier till pengar.   För några dagar se´n skulle jag rota fram lite påsksaker från ett skåp och där upptäcker jag ett gammalt smyckeskrin längst in bakom allt annat. I skrinet hittar jag en del gammalt guld. Guld som jag aldrig kommer att använda och som dessutom bara påminner mig om mindre bra tider bakåt. Det ligger alltså bara där och sprider usel energi. Så varför inte omsätta