Dagens skrivpuff "Att komma försent"




På den tiden när jag gick, ja, det hette inte högstadiet då, utan realskolan, då hade man gemensam morronsamling i aulan varje morron 08.20.



Ve och fasa om man kom försent på morronen till denna samling. Den stränge vaktmästaren stod utanför dom stora, mörkbruna dubbeldörrarna och höll koll. Om man var några sekunder sen, då var dörrarna stängda och låsta. Man fick en ond blick av denne vaktmästare.



Sen plockade han fram penna och anteckningsbok ur sin ficka på den mörkblåa rockfickan, skrev upp namn och klass och man fick man stå och skämmas utanför dessa höga dörrar tills morronsamlingen var till ända.



Att komma försent mer än tre gånger under en termin resulterade i en hemskickad anmärkning och risk att få sänkt betyg i ordning.



Jag tog min realexamen 1967...tror jag det va´...och jag gick ut med stort A i uppförande och ordning, men under en termin lyckades jag sänka just detta betyg, inte pga att jag kom försent utan av annan anledning, men det är en annan historia.



Kommentarer

  1. Ja våra minnen sitter djupt rotade. Fin beskrivning i texten.

    SvaraRadera
  2. Du har skrivit en fin text =)

    Tyckte att han verkade väldigt sträng! Jag hade nog varit där 15 min tidigare, så jag hade varit säker på att jag vatt där i tid *fniss*

    Kram!

    SvaraRadera
  3. Härligt att läsa om den gamla skoltiden.

    Ha en fortsatt skön midsommar

    Cattis

    SvaraRadera
  4. Tidena har helt klart ändrats och tur är väl det!
    Jag minns när jag gick i gymnasiet så stod rektorn på trappan och tog emotpå morgonen, om någon var för mkt. sminkad så spottade hon på fingret och satte tummen på ögat så att sminket smetade ut sig och man fick gå och tvätta sig.
    Du väcker minnen med din välskrivna text!

    SvaraRadera
  5. jag tackar min lyckliga stjärna att det på min tid hette högstadiet och att det varken fanns stränga vaktmästare eller rektorer fast rektor jo det fick din text mig att minnas hmm jag tänker inte mera på det din text väckte mina egna minnen

    SvaraRadera
  6. usch - associerar till sankte per vid himmelrikets protar - huvaligen! när får vi läsa texten som du ger som cliff hanger? ;-)

    SvaraRadera
  7. Åh vad glad jag blev när jag läste din kommentar! =) Kul att du gillar min blogg, för jag gillar din!

    kram!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Kattpiss

Påskledig

Bröllopet