Dagens skrivpuff "En känsla du trivs med"

Friheten


Att själv få styra mitt liv, att ingen lägger sig i eller har synpunkter på mitt sätt att leva, det är en tillfredsställande känsla för mig.

Jag är ganska oinrutbar.

Vill leva utan större planer för nästa dag.

Vill känna att jag äger dagen och kan förfoga över den som det passar mig.

Att utan vidare lägga ner planerade göromål och istället impulsivt ge mig åt något helt annat...det är en underbar frihetskänsla som jag älskar.

Kanske är det för att jag är född i Skyttens tecken som jag hela tiden söker friheten.

Kanske är det därför som jag hela tiden krånglar mig ur armar som försöker hålla mig fast, som försöker styra mitt liv, som försöker mota in mig i ett för dom passande liv?
Jag slår bort dessa armar och går vidare....ensam och fri på min egen väg.

Kommentarer

 1. För att du är skytt? Låter rätt allmänmänskligt, tycker jag... men så är jag också vattuman. Vad nu det ska innebära. Många dagar i frihet önskar jag dig!

  SvaraRadera
 2. Det är få förunnat att när som helst impulsivt kunna göra något helt annat. Jobb, familj som håller en i sitt grepp - på gott och ont, ekonomi. Ja det är många faktorer som begränsar en människas frihet.
  Din text visar hur tydlig frihetslängtan är hos dig. Jag hoppas du får känna den sköna känslan så mycket du behöver för att må bra. Känslan kan du förhoppningsvis känna även inom de ramar som samhället begränsar oss med.

  SvaraRadera
 3. Tack, Anna. Tack. Du har själv ett klart och rent språk att vara rädd om. Synd att du är så gammal... annars kanske man kunde hoppas på att du växte ifrån ovanan att börja på nytt stycke för varje mening:) Det skulle ge en skönare läsrytm! Om man får tycka.

  SvaraRadera
 4. Precis så känner jag mig också, jag vill kunna göra det jag själv vill med mitt liv utan att andra ska styra och ställa. Det är ju ändå en själv som ska få bestämma över sitt eget liv.

  sv: Ja det är jag faktiskt, är det någon egenskap jag vet att jag har så är det att jag är en glad människa. Och jag vill gärna sprida vidare den till andra människor också (:

  SvaraRadera
 5. vilken frihet, och vi är alla så fria om vi bara vill
  jag blev så lycklig av dina rader det känns som bubblor av att åka berg o dalbanan att läsa det

  SvaraRadera
 6. Instämmer, och jag gillar ditt sätt att skriva. Dubbla radbyten får mej att stanna upp och tänka. Kram

  SvaraRadera
 7. Det känns som om friheten i din text också har gott sällskap av självständigheten!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Barnklänningar