Kvinnor ska bära kjol
på offentliga platser. Dessutom ska dom anta en sedesam klädstil där dom döljer sina armar och tår.

Jaa, dessa modenycker bör, eller måste man som kvinna, följa i Nordkorea, annars straffas man med tvångsarbete alt. kännbara böter.

Detta kan man bla läsa om i gårdagens Metro.

Orsaken är att man vill förhindra att dom vedervärdiga västerländska vanorna breder ut sig.

För säkerhets skull står kontrollanter i gatuhörnen under morronrusningen och middagsraster, allt för att stävja möjligt lagbryteri hos någon vågad kvinna som kanske krängt på sig ett par jeans och ve och fasa bara har ett par sandaler utan strumpor på sina nätta, små fötter.Kanske hade hon dessutom bråttom på morronen och glömde den så viktiga jackan eller koftan hemma och bara hennes top utan ärmar uppfyller kvoten för böter.

Vad det gäller männens klädsel finns ännu ingen speciell bestämmelse, men däremot kan dom endast väjla mellan fem olika frisyrer hos frisören. Håret får inte vara längre än fem centimeter och inga rakade huvuden för förekomma, minimilängden är 1 cm. Håret ska klippas var femtonde dag.

Män över 50 år tillåts dock låta sitt hår växa ut till hela 7 centimeter, men endast om hårlängden används för att dölja en tunnhårighet.

Diktatorn själv, som stadgat dessa lagar är såklart undantagen från alla dessa moderegler, han kan låta sitt hår svalla.

Kommentarer

 1. Löjliga regler! Låt folk klä och klippa sej som dom vill oavsett i vilket land dom bor. Den enda likriktning vi kanske behöver är på kyrkogården.

  SvaraRadera
 2. Ja, det är så himla svårt att förstå. Tänk att vi kvinnor skrämmer en del män så mycket att de har behov att försöka begränsa vår frihet på olika sätt eller trycka ner oss. Det är sorgligt och visar bara hur patetiska och svaga vissa män är.

  Tyckte bättre om bilden du hade tidigare idag. =)

  SvaraRadera
 3. Eller du kanske har någon form av "bildspel" så att bilden byts ut för nu är "min nakna gubbe" tillbaka. =)

  SvaraRadera
 4. Nejdå, jag har inget bildspel men bytte snabbt ut bilden igen efter din kommentar. Tyckte också att fotot på den nästan nakne diktatorn passade bättre. Så här har du "din nakne gubbe" tillbaka.

  SvaraRadera
 5. Gillar också bilden. Man blir bara trött när man läser sådant här. Att det är eller har varit likandant i hela världen är ju ett ännu större mysterium. Bra ämne att ta upp i en skrivblogg!!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Barnklänningar