Puff "Att bli tagen på allvar"Dom är på bilsemester. Dom är trötta och hungriga. Äntligen ser Fia från baksätet att pappa lägger handen på spaken, han blinkar höger, saktar ner och svänger in mot en restaurang vid vägkanten.

Hon har inte vågat säga något på länge, hon har suttit tyst och lyssnat på hur mamma och pappa grälat. Det är som om dom har glömt att hon är med. Det är som om dom har glömt det dom sa i morse när dom packade in allt i bilen.

Mamma sa "Nu Fia, nu är det semester, nu ska vi ha roligt." Mamma och pappa kramade om varann och Fia passade på att smyga sig tätt intill mamma och hon gav henne en lätt puss på kinden och sa "Kila iväg nu vännen och hämta din väska som står i hallen, så kan vi åka sen."

Och Fia sprang iväg på lätta fötter, men hon kände ändå den där oron...den där känslan i maggropen ville inte försvinna...

Men nu stannar dom och skyndar in i regnet. Dom hittar ett bord vi fönstret, en servitris kommer fram och frågar vad dom vill ha. Hon vänder sig till Fia först "Jag vill ha korv och pommes frites"

"Nej, vi ska dagens alla tre....torsk med äggsås" säger pappa.

Servitrisen frågar Fia "Vill du ha senap och ketchup till korven"....

Kommentarer

 1. ojdå, hur tar pappan det modig servitris henne gillar jag

  SvaraRadera
 2. Hm! Den utomstående vuxna som SER - vilken betydelse hon eller han kan ha för barnet.

  SvaraRadera
 3. Vilken klok servitris, människa! Fler sådana, tack. Du har gott om empati du! Kram

  SvaraRadera
 4. en fin berättalse om hur barn inte tas på allvar med ett slut som vänder på det hela och inger hopp. det tycker jag om!

  SvaraRadera
 5. Stort leende bröt fram vid sista repliken. Underbart!

  SvaraRadera
 6. Blir överlycklig när den modiga servitrisen trotsar pappan med sina ord. Riktigt bra text!!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Barnklänningar