Scener från den stora matvaruaffären....

en regnig tisdagsförmiddag... mitt i semesterjuli ...i det turisttäta lilla samhället

Familjerna trängs med varandra. Barnen kör racerlopp med överfyllda matvaruvagnar. Någon rundar galant, i full fart på två hjul, varuhyllans hörn utan att krocka med den förfärade gamla damen med sin rullator, som bara gått in för att köpa lite mjölk .

Nu är dom på semester, familjen som vanligtvis inte handlar tillsammans. Regnet strilar oavbrutet utanför affären. Så har det gjort under åtskilliga dagar. Dom trösthandlar. Dom försöker upprätthålla en käck attityd mot varandra. Men till slut kan pappan inte hålla sig. Han gormar åt sina två ungar som leker kurragömma bland hyllorna:
-Skärp er för faan!
Han vänder sig mot frun och med trött stämma säger han.
-Kan du inte försöka hålla reda på ungarna.
-Håll er lite lugna nu, annars blir pappa jättearg, säger hon med dämpad röst samtidigt som hon stressad letar efter mjölkhyllan.

Hans mobil ringer. Frun jagar 2 st barn samtidigt som hon fortfarande letar efter mjölkhyllan. Han försvinner bakom konserverna, väser med låg röst:
-Jag sa ju att du inte kunde ringa mig den här veckan. Ja jag saknar dig också, men vi är ju på semester nu frugan och jag och ungarna, det vet du ju. Jag är tillbaka i stan nästa vecka igen. Då har jag lämnat henne och kidsen i sommarstugan, så då är det lugnt. Vi hörs då älskling. Ring inte nåt mera nu. Inga sms heller. Jag hör av mig så fort jag är tillbaka igen. Puss puss.
Frun lyckas till slut hitta honom där han hukar bakom konservberget.
-Vem var det som ringde?
-Det var bara jobbet.
-Ja, men dom vet väl att du har semester.
-Ja, men det var nån maskin som krånglade bara, del är löst nu.

Han lägger armen om frun. Barnen har fått var sin påse lösgodis.
-Är vi klara nu, älskling?
Frun nickar.

Dom går mot kassorna.

Kommentarer

 1. Det där händer nog alltför ofta tyvärr, det är tur kinnojourer finns, Sommarkram Gert

  SvaraRadera
 2. Tur att man inte känner igen sig, men det finns väl dom som gör. Men om man skall vara ärlig så fodras det väl 2 för att vänstra? För inte är väl alla män som är otrogna homosexuella och har ett sådant förhållande vid sidan om?
  För övrigt så gillar jag ditt sätt att skriva.
  // Tord

  SvaraRadera
 3. Hi hi, så det är i ICA-kön du får inspiration. Själv blir jag bara trött när jag måste köa. Självscanning är jättebra, skulle kanske funkat för att fokusera barnen i din berättelse också

  SvaraRadera
 4. Jag iakttar ofta människor i mataffären. Dom skulle veta hur avslöjande deras kroppsspråk är. Appropå bok, blir det nog Allt som män vet om kvinnor, den verkar lättläst:-)

  SvaraRadera
 5. Kul att läsa något som inte har direktkoppling till skrivpuff. Måste erkänna att jag är våldsamt trött på vänstrande människor, har vi så stort behov att vara åtråvärda att det inte räcker med en i taget?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Barnklänningar