Att ångra sig...dagen skrivpuff
Hon är en gammal och sliten liten gumma. Snart fyller hon 90 år. Bitterhet och ånger bor inom henne.
Hon växte upp bland sex syskon. Hon var yngst i syskonskaran och när hennes mor dog hade alla hennes syskon flyttat, gift sig och fått barn. Hon blev kvar hemma med pappan för att hjälpa till att sköta gården.
Ingen frågade hennes nånsin om hon kanske önskade sig ett annat liv, utan det var mera en självklarhet att hon skulle stanna på den stora gården och sköta allt.
Hon hade alltid haft en önskan om en egen stor familj med många barn, men hennes liv blev helt annorlunda och det är mycket hon ångrar idag när hon nu sitter i sin rullstol på äldreboendet.
Hon fick varken man, barn eller barnbarn.

Kommentarer

 1. Men misstänker att hon har en systerdotter som bry sig. Finns dom som inte har ens det.
  Man blir rörd av dina ord och kommer ihåg några andra äldre som också hade denna bitterhet. Fint skrivet - pricken över i.

  SvaraRadera
 2. den här texten förmedlade smärta. rakt och starkt skrivet. obevekligt.

  SvaraRadera
 3. Trots att det är hårt att säga det så har var och en ansvar för sitt eget liv. Jag förstår att hon inte kunde lämna sin far, det skulle jag nog inte heller kunnat göra men det var ändå ett val att stanna kvar.

  SvaraRadera
 4. Den generationen kvinnor, hade nog inte så mycket valmöjligheter och det är smärtsamt när man förstår hur dessa kvinnor offrade sitt egen liv, för att finnas för andra...det kommer säkert i kapp, på ålderns höst...som i det här fallet./Z

  SvaraRadera
 5. Allt har två sidor - om hon ångrar sej idag - ja då hade hon ju ett val tidigare i livet - men kvinnor har i alla tider "valt" att vara martyrer - men förhoppningsvis så ändras det generation för generation.
  Storyn är jättefint skriven - men innehållet djupt tragiskt.
  Kram/Lena

  SvaraRadera
 6. Mycket fin text med många nyanser.Jätte fin bild till texten.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Barnklänningar