Daglig dos.....dagens skrivpuff

Min morron är helig.

Jag kan, om så behövs, gå upp extra tidigt bara för att få vara ensam en stund på morron. Ensam med mitt kaffe och en snarkande Sigge (hunden som alltid har sovmorron) tätt bredvid mig på den gamla kökssoffan. Famnad av min mjuka, varma morronrock bläddar jag så fram dagens datum i min inspirationsbok som alltid ligger på köksbordet.

"Att välja glädje är klokt. Gör vad du kan för att välja och sprida glädje idag."
Så lyder dagens text.
Resten av ordinationen, som jag själv gett mig för att min morron ska bli fullkomlig, är den dagliga dosen av en skrivpuff, som ska sväljas hel tillsammans med en stor balja kaffe och mjölk.

En puff som kanske får mig att leta i mitt inre, eller bara sätter fantasin igång och ord flyter på...fingrarna får sin morrongymnastik.


Kommentarer

 1. Fin text! Inspirationsbok lät som en strålande idé, och det lät så vilsamt, med snarkande hund och kaffe. Och så hur fantasin rullar igång. Bra!

  SvaraRadera
 2. vi är nog rätt lika du och jag i vissa saker morgonhelig och kaffe inspirationsbok mm ser lite lika ut fast hunden jag har katt istället....... dessutom har vi lite lika arbeten innan så jobbade jag med ungar på glid idag som hab ass

  SvaraRadera
 3. Känner igen mej, en helig morgon. Mina doser besår dock av mediciner. Skönt med tid att vakna, reflektera och att kolla bloggar. Sen kommer frukosten, just nu hallon och vispgrädde! Mums!

  SvaraRadera
 4. inspirerande morgonrutin! jag behöver skapa rutiner nu när "allvaret" börjar igen efter lång underbart ostrukturerad sommar. fint skrivet dessutom.

  SvaraRadera
 5. Inspirationsboken blev jag också intresserad av. Nästan lite religiöst, så lyder dagens text :)

  SvaraRadera
 6. Håller helt med Sigge, varför gå upp tidigt om man inte måste. Är det fint väder så är det okej, men när det regnar!!!!
  Kaffet är ochså ett måste, helst med några påfyllningar. Min enda morgonrutin, förutom kaffet och pillerburken är att läsa dagens bloggar.

  SvaraRadera
 7. Jag hade en tid när jag gav mig själv exakt en kvart på morgonen. Förfärligt! Nu har jag blivit som du. Morgontiden är så speciell, man får så mycket gjort och tänkt. Fin text.

  SvaraRadera
 8. Ja en skrivpuffen är bra (: Får en att sätta igång tankeverksamheten & motionerar fingrarna :P hehe..

  sv: Ja det är en härligkänsla.

  SvaraRadera
 9. Åh, vad jag önskar att jag vore en morgonmänniska. Så många gånger jag tänkt att jag ska komma upp före alla och njuta av "lugnet före stormen" och alla måsten. Låter underbart! Gillar även din avslutande mening om att puffen stätter igång något i ens inre - minnen och/eller fantasi...

  SvaraRadera
 10. Jag är ochså morgonmänniska och emellanåt smyger jag upp från sängen som är full av sovande barn för att så tyst som möjligt knattra fram skrivpuffen på min bärbara.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Barnklänningar