Jag ska nu börja läsa


Från singel till självbo, en bok skriven av Kicki Biärsjö. Den första svenska boken om att leva ensam och att vara nöjd med det sättet.

Vad jag förstår vill Kicki slå hål på myten om att det mest rätta och riktiga är att leva med en partner och helst ha barn.

Nej fram för att leva efter egna förutsättningar och behov och inte efter andras förväntningar.

Själv lever jag ensam med mina barn, nåja barn kanske dom inte längre är, utan hamnar numera i ungdomsfacket, men ändå... jag har i många år varit singelmamma och tycker det är en befrielse att få bo själv med mina ungar.
Jag har också i många år haft ensamvårdnaden.
Dessutom njuter jag av mitt eget sällskap och har inget emot att t ex semestra ensam, tur är väl det när nu mina ungdomar är näst intill självgående och inte alltid längre vill hänga med mamma.
Det ska bli spännande att läsa boken.
Kicki Biärsjö är frilansjournalist med sociala frågor och psykologi som specialitet. Hon lever själv som nöjd självbo och detta är hennes debutbok.

Kommentarer

  1. Tack för boktipset. Har missat denna boken på hyllorna i bokhandeln. Även jag är singelmamma sedan 3 år och trivs ypperligt med det jag med. Är vi barnbo då kanske??

    SvaraRadera
  2. Har snart 20 år som självbo, fast det har i ärlighetens namn varit nära vid några ytterst få enstaka tillfällen med ändring på det. Är nog inte så lätt att släppa någon in på livet efter så många år när man fått rå sig själv.

    SvaraRadera
  3. Ja det har sina fördelar - men att ha en särbo skulle vara trevligt - dvs att inte alltid vara den som kan och klarar ALLT. Kram/Lena

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Barnklänningar