Så lätt det är att överskatta sina förmågor.....dagens skrivpuff "Att överskatta"


Hur enkelt är det inte att jag vid sängdags, när jag står där framför badrumsspegeln och borstar mina tänder att jag då tittar mig djupt in i ögonen och lovar mig själv: ”I morron, ja då ska det ske! Då ska jag gå en riktigt lång uppfriskande promenad direkt när jag vaknar, gärna med stavar."

I morron, ja då ska jag börja äta så där nyttigt, hälsosamt som jag så länge har tänkt .

Men vad händer när jag vaknar nästa morron? Så klart regnar det, redan där stöter jag på motstånd och sjunker hur lätt som helst ner på kökssoffan med morronkaffet och mackan.

Sigge har som brukligt sovmorron och jag degar, som vanligt, framför datorn och morrontidningen minst en timme, bara för att sen upptäcka: ”Oj, är klockan så mycket redan! Ja, ja…jag får ta den där långa promenaden i kväll istället."

Dagen förflyter sen på som den i stort sett brukar göra, jag menar då utan den alltför nyttiga och kalorisnåla maten och visst blir det promenader, jag har ju hund, men kanske inte dom där promenaderna av den mer hurtfriska typen utan mer ett flanerande.

Men imorron, då banne mig.... !!

Nää...jag borde lära mig att sluta överskatta mig själv!

Kommentarer

 1. en härligt frisk alltför sann text har du totat ihop idag tycker jag. Själv hade jag tänkt få bort det sista av gravidmagen, men alltför många måsten sätter käppar i hjulen för min vilja. Men jag och barnen går ut i skogen på promenader med jämna mellanrum, så något gör jag iallafall. Att sedan glass och allehanda godis trillar ner i magen är ju inte mitt fel. Eller?

  SvaraRadera
 2. Vad skönt att jag inte är ensam. Tack för att du bjuder på dig själv. Bra text som beskriver mig. Ha ha, jag drömmer också om promenader och hälsosam mat, men i morgon är det en ny dag och nya tag, eller hur? ;)

  SvaraRadera
 3. hallå du är inte ensam men det är i våra ensamma stunder som vi gör de där överskattnade besluten om sundhet som vi oftast gömmer och hittar hinder till när de ska införlivas.
  vi skulle kunna starta en ärlighetsblogg och sundhetsblogg för oss förtappade hindershittare för en sundare livsstil där vi sporrade varandra och krävde bildbevis på alla våra hinder och
  ärsch jag orkar inte tänka längre vi tar det imorgon eller nästa vecka månad år eller rent av nästa liv heheheh

  SvaraRadera
 4. Vi har alldeles för höga krav på oss, tillåt gräset växa, det går alldeles utmärkt att klippa det en annan dag. Egentligen är det ju bara vårt dåliga samvete som ställer till det.

  SvaraRadera
 5. Hej Anna...nu kom du verkligen åt en öm punkt, hos mig...som alltför väl känner igen mig i dina, som vanligt, välskrivna rader:-)...ska bättra mig när det gäller att kommentera:-) Ha en fin dag. Kram/Z

  SvaraRadera
 6. Jaha!
  Här sitter jag framför burken i stället för att banka på huset, såga ved eller några av alla andra *måsten*.
  Snacka om "Touche"

  SvaraRadera
 7. Inger Malmström18 augusti 2009 14:46

  Jag ler o stämmer in i alla andras kommentarer..förra veckan gick jag till gymmet..för att börja träna igen...vaknade morgon därpå...gissa vad? jag kunde inte röra mig så bra...jag har inte varit där sedan dess..men en annan dag..precis som du skriver..banne mig....Kram Inger

  SvaraRadera
 8. Här känner jag igen mig. Tankar som var hos mig för inte många dagar sen, men vad har det tagit vägen. Den där förändringen jag tänker på, det har iallafall inte kommit till mig ännu. Fast jag tror att jag trivs rätt bra som jag har det nu också. /Betty

  SvaraRadera
 9. Det är så lätt att lova sig själv saker. Men så svårt att hålla de löftena.

  SvaraRadera
 10. Ja, men ibland kan det bli tvärtom; man tvingar sig till allt det där man BORDE göra, o får det förvisso gjort, men tiden räcker inte till det man verkligen vill - var glad att du kan koppla av!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Barnklänningar