Skapa en trend...dagens skrivpuff


Idag lånar jag ord från Kicki Biärsjö och hennes bok som jag skrivit om här förrut och som jag just nu håller på att läsa. ”Från singel till självbo”, den är både jätterolig och har även många bitar av allvarsamhet.
Hon vill, med denna bok, inspirera oss att välja själva hur vi vill leva vårt liv.

Jag tycker att hon med sin bok försöker skapa en trend.

Bara för att någon är singel behöver det inte betyda att ”man är i väntan på”, eller ”halv ”eller ”ofärdig”.
Nej, man kanske har valt att leva ensam med sig själv och är förbaskat nöjd med det.
Man behöver inte alls inordna sig i någon slags ”de-misslyckades-skara” bara för att man inte har någon partner.
Man har kanske valt att inte ingå i nå´t mönster som andra skapat, någon norm som säger att det anses bäst att leva i familj.

Ja...det är något av vad hon skriver om i sin bok.

Kommentarer

 1. Att ingå i mönster, som andra skapat...den meningen är mycket betydelsefull, för att fortsätta vår utveckling till de individer vi faktiskt är, i oss själva...
  Ha en riktigt fin dag. Kram/Z

  SvaraRadera
 2. Vi har naturligtvis inte samma behov idag som förr att leva i stora familjer. Om man väljer att vara tillsammans nu är det av rent nöje, inte av nödvändighet för överlevnaden, och det är där man stöter på problem. Vi är inte skapta för att bara ha det mysigt med varandra. Jag kan förstå att vissa då hellre väljer att leva själva. Jag är fortfarande romantikern som väntar på nästa stora kärlek, men under tiden trivs jag med min självpåtagna ensamhet.

  SvaraRadera
 3. Tur man inte behöver funderan på det. Tar dagen som den kommer. Har man hus att banka på så är de praktiska göremålen som gäller. Som "hur sätter jag den regeln, vilken isolering skall jag ta, vilken storlek på fönstern skall jag välja, var skall jag ha eluttagen osv, osv. Då, mitt i bankandet, är man lyckligt lottad som slipper ha någon som hänger över axeln och efteråt, när allt är klart, talar om hur man borde ha gjort.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Barnklänningar