Skriv 5 favoritord på F och en berättelse där minst två av dem är med...dagens skrivpuff


Han beställde samma sak varje gång han kom till den lilla restaurangen. Grekisk sallad med extra mycket fetaost och en flaska inhemskt rött vin. Sen kunde han sitta i flera timmar vid det lilla bordet ute på altanen med den fantastiska utsikten över medelhavet. Alltid vid samma bord. Personalen hade snabbt lärt sig att det var hans favoritplats och såg till att han fick sitta ifred.


Den svarta anteckningsboken som han alltid hade i bakfickan, halade han upp och la framför sig på bordet. Ibland hade han glömt pennan och bad att få låna en av servitrisen. Sen skrev han. Pennan i hans hand liksom flöt över papperet. Men det fanns också dagar då han satt med en funderande blick riktad mot havet och bara, som det verkade, gjorde små anteckningar i sitt block.

Han var författare sa man. Denne, lite till synes skygge man, som ägde det mycket anspråkslösa, nästan fallfärdiga stenhuset i utkanten av byn. Han kom alltid hit när han var i färd med att färdigställa en bok. Han behövde lugnet och friheten, så hade dom kunnat läsa om honom i artikeln i den lokala tidningen. Han skriver böcker med en blandning av skönlitteratur och filosofi stod det. Att han var från Frankrike, visste dom redan, det hade han berättat en gång för bagaren. Ingen hade någonsin läst någon bok skriven av honom men dom var stolta över att han valt just deras by som sin tillflyktsort när han var i sitt författande.

Frankrike
Författare
Fetaost
Filosofi
Frihet

Kommentarer

 1. Härligt, så skulle jag också vilja ha det!

  SvaraRadera
 2. Din text gick så snabbt och lätt att läsa. Det betyder att jag tycker den var bra!

  SvaraRadera
 3. Åh så söt!
  Den flöt som en vårfrisk älv genom sinnet

  SvaraRadera
 4. jag kan riktigt se honom sitta där - vid bordet på den lilla uteserveringen. BRA skrivet. Kram

  SvaraRadera
 5. Du målar verkligen upp en skön stämning, en härlig plats som känns fridfull. /Betty

  SvaraRadera
 6. Det finns en sådan rikedom av F-ord. Filosofi eller kanske snarare filosofera hade jag också i tankarna, men valde några andra mer konkreta. Ditt val av ord grundade en väldigt fin liten berättelse.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Barnklänningar