Uppvakta...dagens puff


Han får henne att skratta. Hon ler när hon hör hans röst i telefonen. Hon rodnar när han ser på henne med ögon strålande av kärlek.
Men hon vet inte riktigt hur hon ska bete sig när hon träffar honom. Han är den raka motsatsen till hennes fd man, eller andra förhållanden hon haft.
Denne man är omtänksam och angelägen om att hon har det bra. Ja, han är en mogen, trygg, självmedveten man som landat i livet och vet vad han vill och är färdig med kapitel bakom sig.
Inte för ett ögonblick döljer han att han fallit pladask för just henne. Han flirtar diskret med henne, i alla sammanhang.
Han kommer ofta med små presenter eller blommor.
Visst är hon förälskad, men känner samtidigt en osäkerhet. Aldrig att någon har uppvaktat henne som han gör.
”Mamma, du måste vakna nu! Klockan är halv åtta! Du ska ju snart börja jobba.” Hon vaknar med ett ryck. Sonen står bredvid hennes säng. Under några sekunder är hon mellan dröm och verklighet, men snart klarnar vardagen och hon inser att det hela var bara en dröm.

Kommentarer

 1. Tur att man inte drömmer om sådant, att bli uppvaktad av en man nu alltså. Kan i och för sig bero på att jag är man kanske. Att en kvinna skulle uppvakta mig o andra sidan, det kan jag bara drömma om!
  Keep on writein´ girl!

  SvaraRadera
 2. Åh, jag som hade hoppats på ett lyckligt slut!

  SvaraRadera
 3. Vil gärna tro och vet att den här mannen finns, inte bara i en dröm. Men motsatsen finns ju också. Tyvärr!

  SvaraRadera
 4. Det kan ju vara en sanndröm också...

  SvaraRadera
 5. Va sönt att det inte bara var så där rosen sött, jag gillade vändningen att det var en dröm. Han var för bra för att vara sann, säkert en psykopat eller nått ;-)

  SvaraRadera
 6. Gillade speciellt din beskrivning i början av texten.Bra skrivet.

  SvaraRadera
 7. Påminde om nåt som hände mig (tyvärr var det ingen dröm). Jag blev uppvaktad men han menade inget med det och hjärtat tog lång tid på sig att läka...

  SvaraRadera
 8. Mmm, tycker lite synd om henne att hon till och med i drömmen var osäker. Där kunde hon väl fått leva ut sin önskan. Man får ju verkligen hoppas att hon hittar mannen i verkligheten så småningom, men först måste hon nog göra upp med den där osäkerheten.

  SvaraRadera
 9. Jag är lite fördomsfull och har fått för mig att det är bland "superuppvaktarna" som de svartsjuka finns. De som när förhållandet sedan är etablerat vänder uppvaktningen till kontrollbehov. Men jag vet inte för jag har aldrig träffat någon.

  SvaraRadera
 10. Trodde verkligen att hon träffat en man som inte var som de andra hon haft. Men drömmarna brukar oxå ge lite kraft och glädje. Glömmer aldrig när jag drömde om en av fotbollsspelarna VM 94. jag gick med ett fånigt leende hela dagen efter....

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Barnklänningar