Styra...dagens puff


Olle känner en förväntansfull ilning i magen, när han tittar ut genom fönstret. Ute på gårdsplanen står hans nya cykel. Men när han tänker på hur han ska klara att cykla utan stödhjulen försvinner lyckokänslan i kroppen. Händerna darrar en aning när han tar på sig sin hjälm. Försiktigt kliver upp och sätter sig på sadeln. Han räcker ner till marken med ena foten och det känns tryggt.
- Sätt fart nu då, säger pappa. Visa nu att du kan cykla.
Vinglande får Olle fart på cykeln och trampar på, men väl utanför grinden glömmer han att han måste styra också. Istället för att svänga vänster för att komma upp på cykelbanan tappar han kontrollen och ramlar i diket med cykeln över sig.
- Men Olle, du är ju helt oduglig, gormar pappan, du kan ju inte ens styra en cykel.
Han vänder på klacken och återgår till att tvätta sin bil. Lille Olle tar sig själv upp ur diket och får till slut med sig sin cykel. Tyst ställer han den vid väggen och går upp på sitt rum. Han gråter tyst i kudden, livrädd att hans pappa ska höra att han är en ”blödig liten fegis.”

Kommentarer

 1. Tänk vad många obetänksamma ord man som förälder kan har sagt. Ord som gör ont men man inser inte hur ont. Bra text.

  SvaraRadera
 2. Bra belysande text. Jag tycker att den skulle kunna bli ännu lite "tätare" om du stryker orden "och osäkerheten tar som vanligt överhanden i den lilla kroppen". De darrande händerna speglar osäkerheten på ett tillräckligt bra sätt.

  SvaraRadera
 3. Blir lite illa berörd över den obetänksamhet föräldrar ibland kan visa...obetänksamhet, som sätter djupa spår i vuxenlivet. Ha en fin dag/Z

  SvaraRadera
 4. nej, vad hemskt! usch, snälla kan du inte skriva mer om den här pojken - du får inte lämna honom HÄR!!! - mycket starkt skrivet.

  SvaraRadera
 5. mmm du duger inte det var nog inte första gången han hade hört det.

  SvaraRadera
 6. Fantastisk text och ack så vanligt i dag, tyvärr. jag fick höra häromdagen "du är väl inte handikappad heller" från en mamma till en 3-åring. hemska ord.

  SvaraRadera
 7. Mitt hjärta blöder för den lille vännen.
  Vill faktiskt också höra en fortsättning.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Barnklänningar