Utanför ramarna...puffen idagMorronpigg som alltid är han på väg till duschen innan mobilen ens börjat fundera på att väcka honom. I farten rafsar han till sig b-h:n , nätstrumporna och silvertoppen som ligger slängd på golvet i sovrummet. Han drar fram lådan under sängen och stoppar in allt i den. Kjolen hänger han noga upp på sin galge och placerar längst in i sin klädkammare. En hastig blick i badrumsspegeln visar att han slarvade med att tvätta av ansiktet igår kväll. Rester av mascara har kletats ut under ögonen och munnen är fortfarande förföriskt knallröd. Det stämmer som det stod i reklamen tänker han: Läppstiftet håller i tolv timmar.
Nyduschad och rakad plockar han ut den mörkgrå Armani- kostymen ur garderoben. Skjortorna som han hämtade från kem-tvätten igår hänger bländvita och strukna mittemot alla hans andra kostymer. Han väljer en dovt vinröd slips och naturligtvis svarta strumpor. Skavsåret på ena hälen har ännu inte läkt och han sätter på ett nytt plåster. De nya sandaletterna som han skickade efter för ett tag sen var tyvärr för små, men han kunde ändå inte motstå att behålla dem och klämmer i fötterna i dom i stort sett varje kväll. Det får det bli dom svarta, mjuka skinnskorna idag.
En hastig blick i filofaxen gör honom påmind om mötet kl 10.00 med Vd:n och ekonomichefen för stor- företaget. Mer pengar behöver pumpas in i företaget och nu vill dom förhandla om ytterligare ett lån från banken.
Portföljen, bilnycklarna och sen hissen ner till garaget. Den silvergrå Lexus:en blinkar åt honom när han närmar sig. Han glider in på sätet och njuter av doften från skinnklädseln. Tjugo minuter senare sitter han bakom sitt skrivbord på banken och förbereder sig för mötet. Sekreteraren kommer in med hans frukost. För en sekund hajar han till, lägger märke till att hon har ett likadant halsband med matchande örhängen som han har hemma.

Kommentarer

 1. det här var rolig läsning och framför allt gillade jag den inte dömande tonen som jag upplevde. som vad som helst helt normalt det gillade jag med din text

  SvaraRadera
 2. Håller fullständigt med Malix. härlig text

  SvaraRadera
 3. Bra text. Gillade särskilt slutklämmen.

  SvaraRadera
 4. Underbart skrivet. Helt utan undertoner. Beskriver nog en hel del av dessa mäns verklighet. Många lever ett dubbelliv och under en ständig rädsla för att komma ut eller att det skall komma fram.

  SvaraRadera
 5. Härligt skriven om det dubbelliv många säkert lever.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Barnklänningar