Att slå...dagens puff


Morronen började inte bra. Han kände irritationen stiga där han stod i badrummet och försökte klämma fram den sista gnuttan ur tandkrämstuben. Han hade ju påmint henne igår om att tandkrämen var slut. Att sen i köket mötas av ”tyvärr är kaffet slut, vill du ha te istället” gjorde att bristningsgränsen var nådd. Han skrek åt henne att hon var oduglig att sköta ett hem. Knytnäven träffade hennes ansikte med kraft och fick henne att ramla omkull på köksgolvet. En spark mot magen, sen greppade han sin portfölj och slängde igen ytterdörren efter sig. Hon hörde hur han misshandlade bilen när han startade och styrde ut från parkeringen.
”Lite var det ju mitt fel att han slog”, tänkte hon när hon mödosamt tagit sig upp från golvet och såg sig själv i hallspegeln. Läppen hade spruckit och det blödde en del. Hon kände en oro för hur han mådde. Han brukade ju må så dåligt efter att han mist sin besinning och slagit henne.
När han kom hem den kvällen hade han köpt rosor. Han talade om för henne hur ångerfull han var och hur mycket han älskade henne. Det värmde hennes hjärta . ”Innerst inne är han ju så snäll”, tänkte hon och om hon bara bjöd till skulle nog allt bli bra.
Två veckor senare slog han henne igen.
Fredagskvällen som skulle bli så mysig. Dom skulle laga maten tillsammans. Dricka lite gott vin. Hur hade hon kunnat missa att avocaden som dom skulle ha till förrätten inte var helt mogen?

Kommentarer

 1. Tror du verkligen slagit huvudet på spiken med dagens puff. Antar att du hört många liknande historier från slagna och misshandlade kvinnor, det hat iaf jag gjort.
  Hur ofta är det inte som de mest kärleksfulla, omtänksamma och annars snälla männen som tar till knytnävarna. Samtidigt som, hur ofta är det inte de misshandlade kvinnorna som tar på sig skulden.

  SvaraRadera
 2. Jo, tyvärr ett typfall. "oro för hur han mådde..."

  SvaraRadera
 3. Håller fullständigt med Tord.
  jag har skrivit en novell om en kvinna som är med om exakt det här.
  Bra skrivet
  Förresten angående min text så är det helt rätt att smockan ligger i luften.

  SvaraRadera
 4. Fantastisk text. Tänk så många som lever på detta viset.

  SvaraRadera
 5. delfinolinen i Viken17 oktober 2009 10:53

  Måste först säga att du har en jättebra och tänkvärd blogg här Anna, en eloge för dig o den :) Uscha såg bilderna framför mig och tyvärr så är det nog många som har det så. Jäkla psykopater att nästla sig in och spela charmörer o kasanovor!!! Tänk att dom inte har större självförtroende än att dom måste använda nävarna på en värnlös kvinna!!! Puss på er goa två :D

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Barnklänningar