Vara vuxen...dagens puff


Vuxna stressar och jagar runt och tycks aldrig ha någon tid för sig själva. Vuxenlivet är knöligt och besvärligt, tråkigt. Inget att längta till.
Är det den bilden av vuxenlivet vi ger våra ungdomar?
En av våra viktigaste uppgifter som vuxen är att visa våra ungdomar att livet är meningsfullt och inte ett enda grått och tröstlöst åtagande. Livet rymmer ju små gyllene stunder och hisnande, spännande utmaningar och det måste vi förmedla till våra unga.
Vi är vägvisarna i livet, det är vi vuxna, som med hjälp av våra egna erfarenheter kan berätta om möjligheterna, misstagen, lockelserna och farorna i livet.
(Bilden känner ni säkert igen, det är drängen Alfred och Emil. Jag tyckte/tycker att Alfred var en så bra vuxenperson för lille Emil. Lugn och trygg och hade tid att lyssna. Behöver ju inte vara märkvärdigare än så. Man behöver inte ha svaren på alla frågor, huvudsaken är att man finns där för dom unga.)

Kommentarer

 1. Så sant, så sant.
  Men ändå finns vuxna som visar sina barn att man måste banta för att passa in, och att allt fett är fördömt. Eller vuxna som kastar saker när de blir arg medan de blir arg när barnen gör det. Hm...vi kanske inte ens är vuxna själva?

  SvaraRadera
 2. Man är så utsatt som barn, kan bara hänga med och försöka göra det som verkar vara det rätta. Läste i tidningen imorse att det är få barn som känner till sina rättigheter.

  SvaraRadera
 3. Tyckte mkt om din "vuxenbild" -så sant som det är sagt. Men jag berördes ännu mer av texten nedan, om kvinnan som "fuskade". Det vilar en slags nästan olidlig spänning över den texten, tycker jag. Man vill hoppa in i berättelsen och ruska om dem båda två -du skildrar som "det är" och låter läsaren dra egna slutsatser. Jättefina texter.

  SvaraRadera
 4. Instämmer helt med vad razaha skrev.

  SvaraRadera
 5. Instämmer med de andra. Det sista stycket i texten var otroligt fint.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Barnklänningar