Trollerilåda...dagens puff


Varför visa sig som man är när det finns trollerilådor.
Förvandla ditt glåmiga, kvissliga, rödmosiga ansikte på bara några sekunder till en slät, felfri, jämn och vacker hy.
Inte längre några mörka ringar under ögonen. Inga störande pigmentfläckar. Allt döljs effektivt .
Jag har sett denna magiska låda i ett badrumsskåp nära mig.
En ask med färger som gör att du platsar ännu bättre i vår värld där det mesta ska fixas till något bättre…ojämnheter ska täckas över, häng och släng lyfts eller skärs bort.
Varför ändra och trolla bort tänker jag.
Ge mig i stället trollerilådan som gör mig till den ultimata magikern med en trolleristav som, när jag svingar den högt och uttalar den speciella formeln, förvandlar hela vår värld till en underbar plats att leva på utan krig, våld och svält .

Kommentarer

 1. Ja, visst är det jobbigt att det är så svårt att bli accepterad utan artificiella hjälpmedel. Kanske är det jag som ställer kraven på mig själv ibland? Viktigare är väl som du säger att världen blir mer rättvis.

  SvaraRadera
 2. Snyggt uppbyggd text - tänkvärd förstås också!

  SvaraRadera
 3. Andra accepterar nog en "icke perfekt människa" mycket bättre än vad vi själva gör, tror jag.

  SvaraRadera
 4. Ja visst vore det underbart med en sån trollerilåda. En sån trollerilåda tror jag all drömt om ända sedan barnsben och ändå blir det på detta viset. ”Varför gör dom på detta viset” sa rumpnissarna dessa dumma små troll som inte förstod något av vad människorna gjorde. Kanske för att de var ännu dummare än dom själva.

  SvaraRadera
 5. Om en sån låde funnes skulle ju "skönhetsindustrin" gå under, och det vore väl synd. Hur skulle då alla "fula" få självkänsla?
  Vi blir hela tiden manipulerade. Låt din låda ligga, jag tycker att du är vacker som du är!
  JR

  SvaraRadera
 6. Skönheten ligger i betraktarens ögon, hur ska man veta vad alla betraktare tycker om man hela tiden fejkar ett redan unikt ansikte för att se ut som ett annat. Bra och tänkvärd text.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Barnklänningar