Skört....dagens puff


Tankarna flyger iväg denna gråa novembermorron.

Dom virvlar tillbaka till sommaren som lämnat oss och jag låter dom vila sig en liten stund i den soliga, varma försommardagen då jag satt i tant Gullans syrenberså.

Vi dricker kaffe ur dom sköra porslinskopparna.

Nej, tant Gullan serverar inget kaffe ur några muggar, utan plockar alltid fram dom nästan genomskinliga, vackra kaffekopparna med rosa linneor på.

Denna dag bjuder hon på farmor Ediths kanelkakor, så spröda, så sköra att dom smälter i munnen. Hon ger mig tipset att lägga 2-3 sockerbitar i kakburken. Sockerbitarna drar åt sig fuktigheten och kakorna bevarar då sin sprödhet förklarar hon för mig.

Det är skönt att en stund njuta av små guldglimtar en sån här gråmulen novembermåndag innan dagen manar på uppmärksamhet.

Kommentarer

  1. kaffe smakar så gott i sköra små porslinskoppar misstänker att det är det som ger mindre besksmak. Tack för fikat med kanelkakorna :)

    SvaraRadera
  2. Känner igen de sköra kopparna! Längtar redan till nästa försommar.

    SvaraRadera
  3. Tänk att nästan alla äldre människor har en fadäs för sådana där sköra koppar.
    Sjäv gillar jag bastanta muggar som håller för lite tuffare tag.
    Tack för tipset om sockerbitar, det är npterat.

    SvaraRadera
  4. Din finstämda berättelse som är så fin bekräftar också för mig att en generation är på väg ur tiden. De fina tunna kaffekopparnas generation, det var samma som drack på fat med en sockerbit i munnen.

    SvaraRadera
  5. Fina minnen kom fram ur din text. Tack för tipset om sockerbitarna.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Kattpiss

Påskledig

Bröllopet