Attityd...dagens puff


Hur tänker dom som lyckas? Vilken attityd har dom? Hur är dom som personer?

Mycket hänger på att vara ärlig mot sig själv. Vi har många ursäker när vi står inför något som vi kanske skulle vilja göra, men backar när rädsla och självförtroende sviktar.

"Jag har inte nog med tid, jag har inte rätt utbildning, jag är för ung, jag är för gammal osv är en del av alla ursäkter vi säger till oss själva."

Jag läser just nu en bok "Rich dad, Poor dad Vägen till ekonomisk framgång" skriven av Robert Kiyosaki.

De råd som de flesta pappor eller även mammor ger sina barn är det vardagliga: "Gå i skolan och skaffa dig en bra utbildning, spara pengar, jobba hårt"!

Hans pappa, en välutbildad arbetssam man som var chef för skolsystemet på Hawaai gav sin son dom traditionella råden om hårt arbete och ekonomisk vinning, men dog själv fattig och bitter.

Kiyosakis andra "pappa" , en vän i familjen, var en man som hoppade av skolan redan på high school och blev sen en av Hawaiis rikaste män. Han lärde Robert allt som är sant om pengar och Roberts filosofi är att antingen är du en mästare på ekonomi eller en slav för pengar.

Han sticker hål på myten om att du behöver en stor inkomst för att kunna bli rik. Desstom påpekar han att vårt skolsystem lär inte våra barn något om pengar och ekonomi.

Allt handlar om attityd och tänk, inte att man föds med "silversked i munnen".

Jag ska ge denna bok i julklapp till min son som nu är på väg ut i livet. Min dotter som är något äldre har redan läst boken och äger en attityd och ett tänk som hjälpt henne att skapa en bra ekonomi idag utifrån ingenting.
Mitt tänk idag blir: "Går det lätt så är det rätt"


Kommentarer

 1. Låter som en fantastisk bok. Vilka sanningar som uppdagas, vågar man ens nämna den i skolvärlden där så mycket handlar om att kämpa och få bra betyg.

  SvaraRadera
 2. Halloj,
  sv: ja jag har läst även "Flyga drake". Den var bra den också. Men jag tyckte nog att "Tusen strålande solar" var bättre.

  Hmm mycket tänkvärt. Jag är nog en sådan förälder som tjatar på mina barn att studera. För just i dagens läge kommer du inte någonstans om du inte har just utbildning. Men att de skulle bli rika. Nä det har jag inte sagt. Men däremot att med utbildning har man lättare att få jobb. Puh detta blev långt!
  Kramis

  SvaraRadera
 3. Ibland måste man tänka utanför ramarna. Inspirerande att läsa såna där "fixa-livet-själv-böcker" ibland, även om attityden i böckerna brukar vara lite väl hurtig för min smak.

  SvaraRadera
 4. spännande tankar som kan ge mycket kraft.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Barnklänningar