Det bästa med måndagar...dagens skrivpuff


Måndagar ja...vad är det för bra med måndagar?

För mig skulle det kanske vara att jag i stort sett alltid börjar om på måndagar.

Jag börjar om på det som fallit ur från mitt upplagda schema, som jag nästan alltid har lagt upp inför en ny vecka.

Då är det skönt med en måndag, jag har "biktat" mig under sönda´n, erkänt för mig själv att inte heller denna vecka blev det som jag hade tänkt mig, men imorron lovar jag ta nya tag.

Måndagar brukar vara den dagen då jag tvingar mig till gymmet på morronen och jag har återigen lovat mig själv att gymmet ska besökas tre ggr/vecka och jag ska ta mina promenader varje dag.

Måndag brukar vara den dag då jag återigen har bestämt mig för att införa veckomatsedel. Jag har då varit duktig redan på sönda´n och skrivit veckans matmeny.

Ja, allt ska bli så annorlunda när det blir måndag...jag kommer att ta itu med mina fem kilos övervikt och dom kommer i stort sett att vara borta innan veckan är slut för nu ska jag ju äta ordentligt 3 ggr/dag samt komma ihåg dom två mellanmålen varje dag. Maten kommer att vara näringsriktig och kolhydratfattig. Choklad det har jag nu slutat med...för att få njuta en sista stund vräkte jag i mig en 200 gr Marabou igår kväll med magknip som följd.

Ja...allt det här och även annat som jag varje måndag har som mål och visioner brukar fallera framåt onsdagen och jag är sen tillbaka i det gamla vanliga lunket fram till nästa måndag.

Dagens tanke får bli: Idag denna måndag är en bra dag att tänka positivt och vara konstruktiv i mina handlingar.

Kommentarer

 1. Ha, ha...jag gick på gym förut och varje måndag var det fullproppat av sådana som dig.
  En välskriven text som nog stämmer på många

  SvaraRadera
 2. Jo jooo ser att jag inte ensam om spektaklet en bra tanke om måndagen nästan som nyår varje vecka

  SvaraRadera
 3. Ja, så väl vi känner igen oss! Roligt att se måndagen så positiv, se det som en nystart. Tänkte också på det här med nyårslöften, som sen glöms bort.

  SvaraRadera
 4. Jag kan sälla mig till klubben men visst finns det något gott med att man alltid ger sig själv en ny chans!

  SvaraRadera
 5. Hrmpf...........
  Att gå promenader o gym är i och för sig inte fel, men i mina ögon är du fin som du är!!!!!

  Önskar att jag kunde tänka veckovis. Själv så har jag årsplaneringar men noll koll på det som ligger nära. Inte ovanligt att man får dra iväg till affären precis innan stängningsdags för att handla mat för dagen.

  SvaraRadera
 6. Du är för go´ du Tord!!

  SvaraRadera
 7. Skönt att kunna börja om och starta på ny kula. En härlig text med klar igenkänningsfaktor. Lite äppelcidervinäger i ett glas vatten hjälper mot sötsug och mörk choklad är bättre än mjölkchoklad. :) Mvh Pia

  SvaraRadera
 8. Ha,ha! Det bästa med måndagar är att man ju har känslan av att hela veckan finns där som buffert om man inte lyckas med alla sina planer första dagen... ;)

  SvaraRadera
 9. Oh ja, vad jag känner igen denna fantastiska måndagsplanering.Så levde jag med under många år. Bra text. :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Barnklänningar