Exkluderad....dagens skrivpuff


Just nu känner jag att denna blogg och även Sigges blogg blir en smula exkluderad pga andra projekt och jobb som jag har här hemma. Det handlar inte om julstök och annat som kan vara tyngande för många den här tiden på året. Nej, sån´t tar jag med ro...jul blir det ändå och vi här hemma brukar alltid ha en mysig jul tillsammans trots att inte alla köksskåp och andra utrymmen är genomgångna och städade.

Men jag har hamnat i nån slags svacka vad det gäller skrivandet...jag menar då att skriva utifrån skrivpuffsutmaningar och även annat så kallat "författande." Alla historier och berättelser som brukar dyka upp i mitt huvud...nej, det är tomt på fantasi för tillfället.

Jag känner mig inte alls inspirerad hur mycket än Ann puffar på och jag beundrar er andra som kan få till lååånga, och så fantastiska, berättelser varje dag!

Men, kanske blir man tömd på fantasi och inspiration ibland? Känner någon igen sig i såna här svackor?


Nu önskar jag er alla i alla fall en skön helg!


Själv drar jag iväg till Stockholm och Hilton hotell imorron för ett stort event.


Dagens tanke denna 4 december får bli: "Fokusera idag på att känna tro och tillit till att allt kommer att ordna sig, istället för att ägna energi åt att vara rädd för sån´t som du tror att du inte klarar av."

Kommentarer

 1. Fullt mänskligt, när fantasin tryter ibland:-)
  Ha en riktigt fin helg i Stockholm, du kommer antagligen komma tillbaka med massor av ny energi och skrivarglädje:-)
  Kram/Z

  SvaraRadera
 2. Hilton hotell låter underbart! Är det kanske så att man har olika faser i skrivandet? Ibland befinner jag mig i "samlarstadiet"; tar in intryck och är så involverad i livet att jag inte hinner reflektera. Sedan börjar jag bli överfull och då börjar skrivandet pocka på igen. Är det så för dig, eller?

  SvaraRadera
 3. Dagens tanke känns helt sann! Men svårt :-). Verkar helhärligt med hotell Hilton, lite avundsjuk. Tror absolut att en paus i skrivandet kan vara bra ibland, att samla sig så att säga.

  SvaraRadera
 4. Känner just nu igen mig i din skrivarvånda. När annat pockar på har man svårt att komma in i skrivarbubblan och bara ägna sig åt sitt eget projekt. Jag ser fram emot veckan före jul när alla tror att man julstökar (det är en mer "legitim" syssla) och inte förväntar sig att man ska ha tid.

  SvaraRadera
 5. Jag har haft en svacka på några dagar efter kräksjukans härjningar, men börjar nu bli inspirerad igen.
  Ha det skönt i helgen!

  SvaraRadera
 6. Absolut har jag också svackor, långa svackor av skrivolust. Men ibland skriver jag ändå, för att det ändå är det roligaste jag vet. Ha så roligt på Hilton! Cissi

  SvaraRadera
 7. Svackor är naturlig del av livet, man måste lära sig att leva dem. Försök hålla igång med något "icke-skrivande" eller nonsensskrivande av något slag, som håller pennan eller tangentbordet igång. Hoppas du får en trevlig helg. Pia

  SvaraRadera
 8. Jag tycker det är helt ok att lägga både penna och dator på hyllan ett tag om inspirationen tryter. Att samla på sig nya erfarenheter och bara leva emellanåt är också viktigt. Farligt om man börjar se allting i skenet av sitt skrivande, där alla i ens närhet blir karaktärer osv. Mitt musciserande blir naturliga avbrott som jag välkomnar och kan sedan ta itu med skrivandet igen, påfylld av ny energi.

  SvaraRadera
 9. Visst är skrivandet som vågor mot en strand men i bland drabbas man av stiljtje och ibland kommer det bara massa föroreningar med vågorna, med de måste också ut genom "pennan".

  Men jag ska ta med mig en liten del av din text: Ta julstöket med ro ... jul blir det ändå.

  SvaraRadera
 10. ibland tar orden slut och liksom torkar ihop njut av att en trevlighelg

  SvaraRadera
 11. Tack för dina värmande ord inne på min blogg dit du självklart är välkommen tillbaka till när du vill och har tid. Jodå jag känner igen dessa svackor när inte en bokstav kommer ur huvudet ännu mindre ett helt inlägg.
  Gå in på den här sidan och kopiera allt och sätt in under gadget html/javascript så blir det snö http://interestingwebs.blogspot.com/2008/12/how-to-add-falling-snow-effect-to-blog.html.
  trevlig helg Marie:)

  SvaraRadera
 12. Halloj!
  Vad kul att du hittade till min sida trots att jag just nu har lite av en svacka. Dessutom att du skrev en liten kommentar. Tack för det! Det är alltid lika roligt när någon helt ny hittar hem till mig.
  Befinner mig just nu i en sjuhelsike karusell där livet bara rusar iväg. Men det ska väl lugna ner sig efter årsskiftet. hehe
  Kramis

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Barnklänningar