Ibland får man göra det lätt för sig


Som att baka bröd som inte behöver jäsas. Idag har jag bakat "min" fillimpa. Lätt som en plätt och så himla go´!
Här får ni receptet:

Fillimpa med solrosfrön

6 dl vetemjöl
5 dl rågsikt
3 dl rågkross
2 dl solroskärnor
1 dl linfrön
(valfria frön kan blandas i om man vill ha mer)
4 tsk bikarbonat
1 l filmjölk
2 dl brödsirap
Smör att smörja formarna
Ströbröd eller rågkross till formarna


Blanda först dom torra ingredienserna, se´n i med det blöta och rör ihop till en lös deg.
Häll i två formar som vardera rymmer 1,5 l.
In i ugnen 175 grader ca 75 min.
Efter halva tiden lägg över folie, så slipper ytan bli för brun och hård.

Mumsgott och enkelt är det.

Inte lika enkelt är det att byta till sommardäck, men nu är det gjort...fick hjälp med det i morse och nu har bilen 4 nya däck och pengakontot fick sig ett rejält hål.
Men vad gör det om hundra år...vi får väl leva på limpa ett tag :-)


Kommentarer

  1. Hmmmm, undrar hur många limpor som krävs för att kvitta ett däckbyte????? Jag menar..... Jag bakar gärna hur många som helst ;)

    SvaraRadera
  2. Håller nog inte riktigt med dig där.
    Är nog tusan lättare att byta däck än halka runt i köket.
    Lätt väldigt gott iaf. Gillar solroslimpor!
    Ha D Gött!

    SvaraRadera
  3. Här blir det sprillans nya däck i morgon i Årjäng, skönt att få det gjort...
    Roligt att du är på banan igen, har saknat dina inlägg.

    SvaraRadera
  4. Det där lät gott. Kanske ska testa...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Gammalt guld som slutat glimma

Bröllopstal är inte lätt