Sol och vårad

Han var snygg, lite ung kanske men ändå.... ingenting hos han gjorde att man på nåt sätt kunde misstänka att det inte var äkta känslor som han visade och pratade om. Planerna var långt framskridna om giftemål och att flytta utomlands för att öppna ett hotell.

MEN...efter en tid är han som uppslukad, går inte längre att få tag på. Bankkontot gapar dessutom hånfullt tomt, ja alla pengarna försvann med honom.

Att koppla in polisen när det går upp att en mycket smart sol-och-vårare hela tiden har ljugit och gjort dig helt bortkollrad...nej det känns som om man bara skulle mötas av ett: "Men hallå, det borde du väl ha begripit. Hur kan du ha varit så dum och lättledd".

Nej, detta handlar inte om mig utan om Ursula...det är en alldeles nyutkommen bok som heter Judaskyssen skriven av Anna Grue. En pocketbok att ta med sig ut i vårsolen kanske.

Ursula är fylld av skam och känner sig förlöjligad och vill inte att nån ska få vetskap om hela denna sorgliga historia. Till slut tvingar hon sig själv att agera, men istället för att ringa polisen tar hon kontakt med privatdetektiven Dan Sommerdahl.

Det är spännande att följa spaningen efter denne skicklige sol-och-vårare. Ursula är ju inte den enda kvinna som han har lurat och jag kan inte låta bli att bli imponerad av hur han noggrant lägger upp allting när en ny kvinna fångas in i hans fälla. Hans agerande är varken impulsivt eller ogenomtänkt.

Slutet av boken får mig att tänka till lite extra om det här med denna typ av bedrägeri...mer säger jag inte.

Kommentarer

  1. Tror inte det blir min lektyr i sommar..Räcker med "livesenariot" på E-kontakt....Där råkade en o annan ut för dylikt. Ibland är det en fördel att vara fattig o ärlig ;) Ha en bra dag/U

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Barnklänningar