Avundsjukan


Jag lyssnar på radion och "Elfving möter". Idag möter han Lena&Gösta Linderholm.

Lena berättar bl a om hennes dröm ända sen hon var 14 år...drömmen om att få bo i ett litet hus i en liten by i Provence. Hon sparade och sparade till detta under alla år och idag bor dom, Lena och hennes man Gösta, en del av sin tid en en liten, vacker by därnere i sköna Provence.

Detta har alltid varit min dröm också...jag längtar ständigt efter den där stilla, lilla byn med små vackra stenhus där tiden nästan står stilla, precis som Lena beskriver: "byn där tiden stannat till, där man till stor del lever kvar nånstans på 50-talet"...ingen stress, en liten byrestaurang där man träffas...ett stillsamt, njutbart liv...ett litet spartanskt hus där man kan ha sitt staffli uppe och akvarellfärger och oljefärger framme och dra ett penseldrag när lusten kommer på. Kanske också skriva lite då och då....dricka ett gott glas vin i sin lilla vildvuxna trädgård....kan det bli bättre...

Jag har inte varit så förutseende som Lena att spara till min dröm, så jag undrar om den nånsin går i uppfyllelse för mig.

Visst är Sverige vackert ibland, men jag längtar ständigt härifrån.

Där fick du mina drömmar.
Vad har du för drömmar?

Kommentarer

  1. Ja åh så skööönt, men jag har inte heller varit så förutseende, hm . . .

    Min dröm är faktiskt att också bo utomlands, men med palmer, delfiner och att öppna ett skönt resort, där gästera får sköna o djupa behandlingar, kurser med olika teman, go, härlig o nyttig piggelinmat och naturligtvis läskande hälsodrinkar :) Även nå't glas vin kanske MEN absolut inge rökning osv, för dom kommer ju för att lära sig må bäst o samla ihop sina krafter samt för att få tips o pepp för en hälsosam o härlig fortsättning på livet :)

    Du är väkommen dit när jag vet var jag hamnar :)

    Drömmande o somrig kraam :D

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Barnklänningar