Det blev ju en bra eftermiddag ändå

Måndagar är aldrig bra och denna måndag är inget undantag. När den dessutom, som idag, toppas med regn och blåst...ja, då blir det inget vidare.

Men framåt da´n tog jag med mig Sigge och drog iväg med bilen på vägar jag aldrig kört förrut. Medan jag kör där på upptäcksfärd sover Sigge förnöjt i sätet bredvid och jag lyssnar på Kristin Meltzer som är dagens sommarpratare och det är tur att jag är på vägar dit ingen eller få kör...hennes sommarprogram får mig att studsa tillbaka till minnen som gör att tårarna rinner...men vad gör det...lika härligt som det är att få skratta, lika skönt kan det vara att få gråta ibland

Loppis 500 m står det plötligt på en skylt. Jag svänger dit pilen pekar och strax är jag framme. Vi får ett fint samtal därinne i den gamla ladan. Jag går och plockar och tittar bland gamla saker samtidigt som vi, loppisförsäljerskan och jag, pratar om livet och om döden. Det blir ett speciellt samtal, hon hade en del att berätta...

Såklart köper jag också några saker som jag inte behöver...

Sen, på vägen hem lyssnar jag på ytterligare en sommarpratare i värmlandsradion - Yvonne Rock - sommarvärmlänning och mycket engagerad i Västanå teater. Hon har i hela sitt liv jobbat med kultur på olika sätt, hon har rest mycket i världen, idag fyller hon 60 år ...ja, hon var en intressant människa att lyssna på, medan jag fortsatte min bygdetur på okända vägar.

Så...det blev en annorlunda och givande måndags-eftermiddag.

Kommentarer

  1. Men vilken spännande eftermidda' du o Sigge fick :) Loppis, sommarpratare, gamla minnen, trevligt samtal o allt på en o samma dag :)

    Kom ihåg denna eftermidda', så att du kan ta fram den en dag som inte är lika mysig :)

    Somrig kram till er båda från mig i Viken :D

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Barnklänningar