Leva livet

Återigen är det morgon och jag njuter mitt morronkaffe och radion ger mig tankar och funderingar. Man pratar om livet idag på radion och om olika rädslor.

Jag tänker....det är oerhört viktigt att sträva efter livsglädje, skapa en framtidstro och tro på sig själv som människa. Att bli klar över ens egna värderingar...lära mig av misslyckande och framgångar, det gör att jag växer.

Visst...det är inte alltid lätt att känna och hitta livsglädjen. Livet har ju många ingredienser...det är inte alltid man skrattar halvt ihjäl sig.

En klok gammal gumma så nån gång att det viktiga är inte hur man har det, utan hur man tar det.
Det är alltså ens egen livsattityd som gäller. Även om svårigheter alltid kommer att finnas, så är det hur man möter dem som är det avgörande.
Det finns ett kinesiskt ordspråk: "Du kan inte hindra sorgens fåglar att flyga över ditt huvud, men du kan hindra dem från att bygga bo i ditt hår."

Livsglädje är inte kopplat till materiell välfärd! Nej...istället är det kanske de många små och ofta förbisedda dagliga stunderna i varda´n som ger oss glädje och bygger upp lyckan.

Genom livet lär man sig att skaffa sig ett personligt värde och en personlig värdighet. Förhoppningsvis lär man sig att inte ta livet för allvarligt för, som det heter, vi kommer ändå inte levande ur det.
Man lär sig att inte ha så många bekymmer om hur andra ska tycka och tänka, utan istället sträva efter att fylla sin egen dag med det vi tycker är roligt och meningsfullt.

Visst...det låter så enkelt, så banalt, ändå är det så svårt, att våga leva...här och nu...idag!

Du är viktigast i ditt liv!

Kommentarer

 1. Tack! Det här behövde jag höra just nu. Vad fint du skriver om många kloka ord och tankar.Just sådant som är så svårt att skriva om och skriva det så lätt och enkelt som du gjort =)
  Kram
  //AC

  SvaraRadera
 2. Sorgens fåglar har jag skickat iväg för länge se'n, varför låta dom bo kvar? Nä, trevligare hyresgäster vill jag nog ha :)
  Kram :D

  SvaraRadera
 3. Ibland är man hyresvärd även till sorgens fåglar - oavsett om man vill eller inte, men man kan rycka upp sig! Livsglädjen är viktig, men kan tyvärr inte hittas varje dag - oavsett hur mycket man vill! Vissa dagar går bara ALLT snett!!! Men visst ska vi försöka se glädjen i livet så mycket som möjligt! Det är ofta dom små sakerna i livet som betyder mest!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Barnklänningar