Mallorca


Radion är på som vanligt, jag äter frukost och eftersom det är lördagmorgon så lyssnar jag på "Ring så spelar vi".

Någon får en fråga där svaret är Mallorca och vips så går mina tankar tillbaka till sjuttio-talet. Då bodde jag på Mallorca ett tag. Jag jobbade där som guide. Det är en fantastisk vacker ö och nån gång ska jag åka dit igen som turist, det har jag tänkt länge men än har det inte blivit av.

Mallorca är ju en ö med många turister överallt och därför vill man som boende komma utanför turiststråken när man är ledig. Vi hade ibland lediga söndagar då vi drog iväg upp i bergen till ett ställe jag inte kommer ihåg namnet på...men där hade vi underbara söndagar.

I behaglig halvskugga åt vi ställets, ja öns godaste paella och drack mycket, mycket blodröd, söt och förrädisk go´ sangria. Inga turister hittade dit utan vi var bland trevliga mallorcinska familjer, som liksom vi, var på söndagsutflykt.

Ett annat ställe, dit turister inte så lätt hittade till var den lilla pittoreska bersbyn Deía. Det var, och är säkert nu också, många musiker och konstnärer från andra länder som bosatt sig i denna lilla charmiga by, så har man tur kan man dyka på någon kändis. Turistbussar fick inte köra upp till byn, så det var inte alltför turisttätt där heller. Att sitta där på den lilla bykrogen och äta tapas och dricka gott vin till, smaka på deras egna mandellikör...det är mumma för själen de´!!


H´asta luego ;-)

Kommentarer

 1. Precis sådana ställen jag gillar. Små oaser dit de normala turisterna inte hittar till.
  Tyvärr å blir dessa oaser allt färre och allt svårare att hitta.

  SvaraRadera
 2. Du är liksom jag en "oasmänniska" och vill ha lugn o harmoni ikring dig :)
  Skönt att inte alla är lika och måste ha fart o fläkt eller att alla söker sig till lugnet :)

  Men . . . så snikna ni var mot gästerna och turisterna, som behöll det bästa själva :) (bara skoj, kunde inte hålla mig)

  Kraamis från mig i Viken

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Barnklänningar