Ni som följer med här....

vet vad jag gör måndagar när det regnar. Just det antikt och loppis. Två ställen hann vi med idag. Vi ja...jag lyckades få med mig mina två söner och har nu guidat dom bland 50-talsgrejer. Min yngste (17 år) tröttnade efter ett tag, försvann mot bilen och plockade fram hörlurarna istället.

Men min 22-åring gick snällt med och lyssnade tålmodigt och intresserat? på mina "åh kolla precis en sån hade vi hemma när jag var barn" ..."titta, såna här glas drack jag saft ur hemma när jag var liten, nu kostar dom 400:- st!!...osvIdag har han lärt sig nya ord och namn: Rörstrand, Gefle Porslinsfabrik, Lisa Larsson, Gustafsberg, Stig Lindberg....

Jag gjorde inga fynd...visst fanns det grejer jag ville köpa, men det var för dyrt tyckte jag. Men idag fick jag se vad en del av mina gamla grejer är värda. Det blev många "aha" i Antikboden när jag såg prislapparna på saker lika dom jag har här hemma.

Speciellt överraskad blev jag när jag såg priset på lilla gräddkannan och sockerskålen "Spisa Ribb" design Stig Lindberg. 400:-/st. Ett sånt set har jag i köksskåpet här hemma (se bild)...nu vet jag att just Ribb är eftertraktat. Snyggt tycker jag...skulle vilja ha mer av den servisen.

Vi avslutade med att åka och fika och nu är sönerna tillbaka i tjugohundratalstekniken igen, dom har sjunkit ner framför sina dataskärmar och är strax inne i nåt vilt data-spels-skjutande.

Kommentarer

 1. Inte lika inspirerade som mamma, som hamnade tillbaks till 50-talets prylar och minnen :)
  Fikat var nog mera intressant för dom, verkar det som :)

  Behåll minnena ömt i ditt hjärta och minns dom när du behöver goda minnen :)

  Kraamis från mig i Viken med sol istället för regn :D

  SvaraRadera
 2. Enklast för mig att ge dig adressen till salongens hemsida här(inte så flott, förlåt) där du kan läsa om mina produkter och Shiatsun :)
  http://www.freewebs.com/energikallan

  Det joniserade basiska vattnet får du läsa om när den hemsidan är klar (blir snart) - och den är flott :)

  Kram och lycka till min vän :D

  SvaraRadera
 3. Spisa Ribb är verkligen riktigt läcker. Tyvär tycker jag att de tenderar att gå alldeles för dyrt. Men fina är de...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Barnklänningar