Första gången

Usch en fästing!! Första gången jag upptäckt en fästing på mig. Igår. Den satt på min rygg. Kliade lite och då kände jag den. Fy vad äckligt!!
Är det vanligt att det blir rött och lite ömt efteråt, när man tagit bort den? Vet inte om jag fick bort hela den vidriga varelsen, fick som lite panik och drog bara snabbt för att få väck den. Tvättade efteråt med alcogel.
Läser sen att så ska man väl inte göra utan dra sakta och försiktigt så att man får med hela odjuret. Använda pincetten som är ämnad för denna operation, som jag har och som ligger i nåt skåp.

Min hund Sigge har fått sammanlagt 4 fästingar under dom snart 5 år som han levt och dom har jag bara ryckt bort. Uä#¤chijamäj!!

Motbjudande att bara skriva om dessa blodsugande ligister. Måtte jag nu inte få nån infektion, eller ännu värre borrelia. Jag är något av en hypokondriker, så jag har redan under dessa timmar sen igår kväll i stort sett fått alla dom sjukdomar som är möjliga pga detta odjur. 

Jag lägger in några vackra bilder av mina pelargoner på min balkong, detta för att leda bort äcklet i denna blogg till något vackert. Säkert inte länge till som jag får njuta av dessa sköna blommor....här är snart vinter...+9 grader visar termometern. Vinter...den enda positiva med den årstiden är väl att det just då trynar alla fästingar nånstans under snön.
Kommentarer

 1. Jo då det kan bli lite rött och klia ett tag efter att man tagit bort det äckliga djuret. För mig kliade det ett par dagar sist.

  SvaraRadera
 2. Åh, dom vita är jättevackra! Hämtade hem mannen i natt vid halv tolv, då hade vi bara 7 grader!? Det blir rött och ömt när man plockar bort en "skogsa" som vi säger här, inget att oroa sig för ännu. Jag har haft runt 15 i sommar...

  SvaraRadera
 3. Jag har turen att klara mig, å andra sidan kan det bero på att jag allra mest umgås med asfalt...

  Å vad fina dina blommor är, jag måste genast klappa lite på mina egna!

  SvaraRadera
 4. Är ungefär samma slags gift som myggor sprutar in, så i stort sett så beror det på hur känslig man är på hur man reagerar. Själv har jag fått ett antal bett i sommar, men förra sommaren var det värre för då hade jag 2 - 3 stycken varje dag.
  Det är därför vanligt att det blir lite rött omkring bettet, men det brukar försvinna efter ett tag. Om du är orolig så googla lite på fästingbett / borelia. Finns en sida som visar hur ett infekterat bett brukar se ut.
  Vad det gäller bortplockning av fästingar så köpte jag för några år sedan i en djuraffär några små kofötter i plast som man kan använda. Funkar både på djur och människor samt funkar i veck o på svåra ställen. En klar fördel när man inte kan se fästingen direkt utan får kråma sig framför en spegel. Har alltid lyckats få bort hela fästingen med dessa plastkoffötter utan problem.

  SvaraRadera
 5. Jag har haft flera stycken fästingar... Brukar använda MyggA när jag är ute för det ska visst skydda mot fästingar oxå... Hoppas du överlever ;-)

  SvaraRadera
 6. Jo tyvärr blir man lite röd och öm, men det skall gå bort om några få dagar.
  Ja fy för fästingar jag hade ju två hundar tills förra året och den hunden som dog då älskade fästingarna att bita sig fast i.
  Ha det gott.
  Kramar:)

  SvaraRadera
 7. Go´kväll
  Men vintern kan vara härligt gnistrande och sprakande vit också. Mums fallera när man får gå omkring i sitt vita vinterlandskap och se flingor singla sakta ner i gatljussken...
  Nåja....först lite höst
  Men vilken otroligt underbar vit pelargon du hade. Är det någon slags rosenpelargon eller?
  Ha en fin kväll
  kram
  Emma

  SvaraRadera
 8. Här uppe finns inte så mycket fästingar skönt nog.
  Vilka vackra pelargoner du har....jag älskar pelargoner.
  Vad roligt att du tycker om mina bilder på vovvarna.
  Det är lätt att ta fina bilder när man har så underbara modeller.=)
  Ha en skön kväll!
  Kram

  SvaraRadera
 9. Jag har sällan fästingar, men mina barn får några stycken varje sommar och de brukar få lite röda märken efteråt, som kliar. Än har de inte blivit sjuka av fästingar. Jag skulle inte oroa mig om jag var du.

  Fina blombilder! Nästa år SKA jag lyckas med pelargoner...

  SvaraRadera
 10. Blääää och uschamej :(
  Hittills har jag klarat mig från dessa äckliga vidriga odjur, skönt dä :)
  Skulle nog inte klara av att ens veta att ett så otäckt odjur sitter på mig, dog nog :/
  Modigt av dig, trots äckelrädsla :)
  Fly har haft nå'n, men då har hon varit hemma hos sonen, så jag har klarat mig :)
  Gråmulen kram från mig i Viken, men med sol i hjärtat ändå :D

  SvaraRadera
 11. Tack alla för uppmuntrande ord i äckelämnet fästingar. Känns bättre. Har nu stenkoll på det röda märket.
  Visst är pelargonierna fina! Brukar inte lyckas så bra med blommor jag, men den här sommaren har jag matat mina växter på balkongen med hönsbajs i form av stavar. Det gillar dom tror jag. En av mina växter har dragit iväg neråt till nästa balkong under mig.

  SvaraRadera
 12. Jag har vaccinerat mig mot äckelpecklena, första gången i år. Vi har mycket fästingar här där jag bor. Vackra pelargoner, de vita har jag aldrig sätt!

  Trevlig blogg, jag återkommer :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Barnklänningar