Nej gör inte potatismos

på färskpotatis.

Vi skulle ha köttbullar till middag idag och pojkarna vill så gärna ha potatismos till och visst är det gott med hemgjord potatismos till just köttbullar.

Ok...jag läser i Matklubben på nätet, där jag för övrigt ofta gottar mig i recept, att man kan visst göra mos på färska potatisar.

Men, nej....gör inte det om ni inte har tänkt att samtidigt sätta upp nån tapetvåd. Klister blev det...men gossarna åt ända, men inte jag och jag vägrar pulvermos.

Nu är jag än mer sugen på Marabou Mjölkchoklad. Jag har varit det hela da´n, men nu drar det i chokladtarmen...jag blev ju inte mätt. Ibland vore det bra att inte ha så nära till affären.

Kommentarer

 1. Man längtar förtvivlat efter vinterpotatisen, så att man kan äta päremos igen. Jag vägrar också pulvermos, det får gatuköken roa sig med.
  Jag hade också köttbullar häromdagen, men tog kokta nypotatis och sås till istället. Det är så gott. Tack o lov för husmanskost!
  Ha det gott

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset! Då vet jag. Inget mos på färskpotatis!
  Bra idé det där med chokladen! =)

  SvaraRadera
 3. När du nu har besvärat dig med att koka färskmos kan du passa på att tapetsera om oxå för klister är det enda moset duger till ;)

  SvaraRadera
 4. Du ska inte laga potatisgratäng på dom heller ;-) Måste fråga, hur fixar du att äta Marabou choklad? Den är ju så torr och söt att den bara fastnar i gommen... Tacka vet jag Fazers Blå :-))

  SvaraRadera
 5. Tjoklad i stället för klistermos *S*
  Antar att du lämnade tillbaka vågen! *Ler väldigt brett*

  SvaraRadera
 6. Ha ha, ser moset framför mig och din snopna min :D Jo, jag har faktiskt försökt jag också att göra mos på färskpärerna, men det funkade inte sååå bra, hm :/
  Och inte skulle jag tapetsera heller . . .
  Näpp, inge pulvermos, med massa tillsatser och kemikalier för mig heller, tack . . .
  Men grabbsen var ju nöjda ändå :)

  Brittsommarkraam från mig i Viken :D

  SvaraRadera
 7. Nej Fru Venus, Marabou smälter så härligt mot min gom. Lyckades motså ikväll, trots att sonen kilade ner till ICA strax före stängning och som vanligt frågade innan: "Mamma, vill du ha en Marabou". Och jag sa nej. Vilken stark mamma han har :-))

  SvaraRadera
 8. Vissa här hemma tycker om "klistret.
  :)

  SvaraRadera
 9. Roligt du är med i min "tävling" ... jag följer bloggar på ett sätt som ingen ser ... de bara bidde så med mitt program *ler*

  SvaraRadera
 10. Mmmm,glömde . . . Marabou :)
  Förr gick det faktiskt åt flera Marabou i veckan, alltid någon liten "bara" när jag handlade eller nå't så'nt - och så var det ju dom stora, mmmmm - lättätna om man säger så :D

  Gudskelov har jag vant mig av med dom, men nu tror jag att det började pirra i Marabou-tarmen igen :)

  En riktig Mmmm, Marabouig kram från
  mig i Viken :D

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Barnklänningar