Fågel, fisk eller mittemellan..

Jag vet inte vilken gång i ordningen det är, men det kommer som tätare nu tycker jag. För någon vecka letade jag i säkert i  3-4dagar innan jag gav upp. Till slut, när jag skulle ha laddaren till min mobil, då låg dom där i den lådan där jag har sånt - laddare till alla mobiltelefoner och annat som behöver energi.
Ja, det är glasögonen som är borta igen!!

Så här sitter jag nu och plirar nära, nära skärmen för att försöka se vad jag skriver och även läsa andras bloggar. Jag använder alltså läsglasögon.

Igår eftermiddag försvann dom efter att jag kommit hem från jobbet och läst igenom posten, sen är dom borta. Jag vet inte hur ni gör när nå´t försvinner, men jag letar i stort sett överallt, hela tiden...om och om igen på samma ställen och på andra omöjliga ställen...t o.m soporna.  Ibland brukar dom sitta på huvudet utan att jag vet om det.

På tal om huvudet så kom jag på när jag för ett tag sen var inne i en affär och behövde glasögonen för att slå koden ni vet, rotade runt i min allför stora handväska med allt för många grejer, hittad dom inte...förklarade för unge expediten att jag får försöka ändå och kröp nästan in i apparaten för att få till siffrorna. Det gick bra. Väl ute skulle jag rätta till luggen och där satt dom. Varför sa ha inget!! Vad tänkte han??

Nåväl, jag har pratat med grannen, eftersom jag var där och fikade igår em och jag har även kollat förrådet. Men nej...dom finns inte. Jag har ett par andra väldigt gamla glasögon som min mycket gamla moster hade...hjälper mig att läsa, skriva behjälpligt...varje bokstav har dock en skugga.

Jag vet vad ni tänker. Det säger min dotter också. Senilsnöre. Jag har det, men jag vet inte riktigt var det ligger :-( 
Jag köpte ganska tjusiga såna....pärlor på rad ...en gång dotter och jag var i Paris. Fint ska det va....men medge att det är roligare om hjälpmedlen är snygga?! Jag har redan designat min rullator, när jag kommer att behöva använda en sån :-)
Jag vet också vad ni mera tänker..."börjar hon inte bli lite snurrig nu"...sonens mobiltelefon, förlagda glasögon mm mm. Snälla, bespara mig dom kommentarerna.

Så här ser dom ut när dom sitter på näsan...men det var då det.

Jag tittar i min tankebok och hittar texten:
"Öva dig på att inte irritera dig på någon eller NÅGOT idag"
Ska försöka.

Ha en bra dag alla!
Kram
 

Kommentarer

 1. Jag förstår dig så väl, Anna. Nu bor jag på 60 kvadrat så det kanske är en mindre yta att leta på, men likväl försvinner de en gång per dag. Senast hittade jag dem i hallen på ett högt skåp.

  SvaraRadera
 2. Hallen högt skåp...har jag några såna skåp månntro...ska leta vidare jag. Skönt Åsa att du förstår...ja, jag har dubbla ytan att leta över, plus då ev hos granne samt förråd....så nog får man motion alltid. Just nu prövar jag om det kan vara fisk eventuellt...alltså kikar under soffor och sängar.

  SvaraRadera
 3. Jag hatar när saker försvinner....har så svårt att släppa det.
  Klarar mig utan läsglasögon än så länge men glömmer och förlägger en massa annat.
  Regn och rusk är inget favoritväder för mina hundar.
  Vilda har inte ens klivit upp ännu utan ligger och sover med husse i sängen.
  Ella sprang ut som snabbast.
  Ha en bra dag och pussa Sigge från oss!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Det var "fisk"!! Jag hittade dom nu. Dom låg på golvet under en stor sittpuff jag har i vardagsrummet. Hur har dom hamnat där???

  SvaraRadera
 5. Se där min vän i värmländska Årjäng :)
  Allt som inte tjuven tar kommer till rätta :)
  Så skönt att dom var så pass nära, men UNDER! tänk om nå'n satt sig på puffen . . .
  Regnet bara vrääääker ner här, men va' gör de om 100 år :) finns att göra inomhus mä :)
  Kramis på dig o pussis på Sigge mä värme o allt bäst NU :D Från Viken . . .

  SvaraRadera
 6. Jag kör med bestämda ställen där jag försöker att lägga grejerna, så jag vet var jag har dom. Funkar i regel bra.
  Nycklar i en krok i hallen, läsglasögon på muggen, vanliga glasögonen alltid i sitt fodral och på ett av borden osv.
  Fast ibland funkar det inte - då får man leta som du. Som förra veckan när jag skulle iväg o handla och inte hittade blinycklarna. Letade halva dagen innan jag kollade i bilen - där satt dom kvar.

  SvaraRadera
 7. Jodå Tord, jag har också bestämda ställen för prylar, men nu börjar det bli så här att jag inte vet vad jag gör...det har blivit någon slags fel på linan mellan hjärnan och det övriga systemet tror jag....

  SvaraRadera
 8. Hahah det där känner jag igen"!!" Det där sista gillade jag...Öva på att inte irritera dig på något eller någon...
  Ja vad är det för fel..Glömskan?? Känns skönt att höra att man är i gott sällskap..Och jag känner mig mer och mer disträ...vimsar runt och glömmer vad det var jag skulle komma ihåg..Bara att skratta och va glad, så går det över. Kram Karina

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Barnklänningar