Förr i tiden

sådär på 40- 50-talet kanske, när folk kom och hälsade på hemma, då visade husmor gärna upp sitt linneskåp.
Idag kollar gästerna in i andra skåp. Jag såg "Halv åtta hos mig" häromkvällen, där gästerna synade badrumsskåpet.
Guud om nån skulle komma och kolla mina två badrumsskåp tänkte jag nu på morgonen när jag fixade till mig i badrummet.
Men så var det, vet ni, förr alltså....jag kommer ihåg mammas linneskåp, hur stolt hon var över det och gärna visade upp hur prydligt alla manglade lakan låg. Dom veckade örngottsbanden som jag hade kämpat med på strykbrädan och dom små söta, korsstygnsbroderade lavendelpåsarna som jag hade broderat och som låg där och spred en härlig doft.
Ja, herregud...inte sjutton kan jag visa upp mitt skåp med omanglade påslakan och örngott lite sisådär inlagda. Kan, kan jag väl....men vem är intresserad??
Nu jobbet...vi hörs.
Ha en bra torsdag alla!

Kommentarer

 1. Mamma förnekar skarpt att hon veckade banden på örngotten :) Men jag minns allt jag :)
  Inga veckningar här inte, men jag använder mangeln som "sträckkompis", så går det lättare att rulla ihop lakan o påslakan. Örngotten (utan band) viker jag o kör igenom bara, men jag kör inte mangeln o pressar på, bara rakt igenom med allt :)För mig sparar det tid :)
  Ha det bäst så hörs vi :D

  SvaraRadera
 2. Min mamma veckade inga band men hon var extremt noga med strykningen! Jag kör mera på din linja tror jag. Strykning? vad är det?

  SvaraRadera
 3. Här i huset har vi en riktig gammal stenmangel, huvva! Nej, jag använder den inte, men den finns där om frestelsen skulle komma över mej ;-)

  SvaraRadera
 4. Så där ser det ut i min mammas skåp fortfarande, minus de veckade banden kanske. Men allt ligger manglat och fint i perfekta högar. Ähum, så ser det INTE ut i mina skåp.

  SvaraRadera
 5. Tvätt förr i tiden var lite mer tidskrävande o passande än vad det är i dag när man bara stoppar in tvätten, väljer program o trycker på start. Tvätt maskinerna förr fick passas vad det gäller värme o vatten. Manglad tvätt blir inte lika smutig fort så att mangla tvätten (eller struken) var ur den synpunkten mera logiskt.
  Men varför bry sig idag?
  Att folk är nyfikna och kikar i badrumsskåp är ett jäkla otyg. Har funderat på att placera en drös med prylar i mitt som ramlar ut o låter utav bara helvete om man öppnar det på *fel* sätt. Är så kul att se den förlägna minen på besökaren som kommer ut sedan.
  Fick den idén en gång för många år sedan när någon (av barnen tror jag) skulle städa skåpet o personen som besökte råkade ut för detta när halva skåpet ramlade ut! *Snacka om avslöjad*
  Ha D Gött o kram pårej!

  P.S. Undrar när fan jag städade där sist?

  SvaraRadera
 6. Själv skulle jag bli skogstokig om någon rotade i mina skåp..men hett härligt och underhållande program det är det..ha en bra dag i höstrusket, kram VIOLA

  SvaraRadera
 7. Säkert tips för att få folk sluta snoka i badrums-skåp när de är på besök, är att fylla det med pingisbollar....Fungerar vääldigt bra enl. säker källa :-D Vaff ska man där o göra förresten?????

  SvaraRadera
 8. Jag skulle vilja ha ett linneskåp, men allra helst vill jag ha min mangel lagad! Kram

  SvaraRadera
 9. Jag är verkligen glad att folk inte tittar i mina skåp. Varje liten hörna är fullproppad. Och inte särskilt vikta om man säger så. :-)

  SvaraRadera
 10. Tja dom för väl ditt in i mitt linneskåp men risken är väl att dom dråsar i backen för där finns inga veckade band och lakanen är in knöllade där dom får plats.
  Kram:)

  SvaraRadera
 11. Härligt att höra/läsa att ni har typ samma stuk i era skåp som jag. Det där med pingisbollar tycker jag var en kul idé, Myrna...det undrar jag om jag inte ska testa nästa gång min nyfikna väninna kommer på besök ;-)

  SvaraRadera
 12. Min mormor hade ett perfekt linneskåp =)

  SvaraRadera
 13. Jag manglar aldrig så mitt linneskåp är inget att skryta med.
  Aloevera gel har jag alltid hemma....det klarar man sig inte utan.
  När det rinner mycket ur ögonen på vovvarna kan jag ibland smörja med silonsalva eftersom det stöter bort vätan.
  Men oftast gör jag som du torkar och håller torrt.
  Ella är det som sagt mer jobb med medan Vilda nästan är underhållsfri.
  Så olika fast de är samma ras.
  Ha en skön kväll!
  Kram

  SvaraRadera
 14. Hur många har en mangel nu för tiden? Lika illa som det fattas en piskstång nere på gården, för att piska mattor..Jag minns min mamma hur hon stod och slog på mattorna med en mattpiska....inte piskar jag mina mattor, dom är nog jättedammiga..Dammsuger ju såklart. Och mamma manglade minsann. Det var nog renare förr?? Eller? Ha en bra kväll, kram// Karina

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Barnklänningar