Till mina pocket-bytes-vänner

Jag är med i Pocket & Prassel och Pocket & Påhitt. Det är två olika byten av pocketböcker här bland bloggare. Jag ska nu skriva lite om mig och vad jag tycker om för böcker mm ....allt för att underlätta för mina hemliga vänner.

* Vilken genre eller författare gillar jag bäst?  Jag läser det mesta men tycker bäst om skönlitteratur och biografier.
Är inte så förtjust i deckare, eller säg så här...jag har inte varit så förtjust i deckare, men har upptäckt att en del deckare kan vara riktigt bra. Har läst två av Karin Wahlbergs böcker...gillar dom.
Tyckte också om Karin Svelands Skam.

Om vi lämnar deckare så är det en bok som hela tiden finns kvar i mitt huvud, det är Flyga drake av Khaled Hosseini, samt hans Tusen strålande solar.
Molnfri bombnatt är en fantastisk bra bok också tycker jag.

Jag lyssnar inte på talböcker.
Jag gillar inte science fiction.
Inte heller gillar jag tunga, tjocka böcker med historiska skildringar. Har aldrig läst en bok av Herman Lindqvists böcker, även om jag tycker han är intressant att lyssna på.
Historia från tidigt 1900-tal kan jag tycka är intressant - 20-30-40-talet och framåt.
Per Anders Fogelströms Mina drömmars stad och dom andra i hans svit Stad älskar jag .

* Vad har du läst, men tänkt "Aldrig mer!" om..? Camilla Läckberg och Liza Marklund har jag läst och nej...inga mer böcker av dom.

* Finns det någon författare som du samlar på? Har du allt? Jag samlar inte på nån speciell författare, men har en ganska välfylld bokhylla med allehanda litteratur.

* Finns det någon lista publicerad, över vad du har läst genom åren? Jag har en lista här i bloggen över en del av dom böcker jag läst nu under 2010.

* Vad äter du för godis? Jag är vansinnigt förtjust i choklad....all choklad....dock inte vit.

* Naturgodis - ätbart eller inte..?  Nej, inte naturgodis.

* Dricker du te eller kaffe? Jag dricker och tycker väldigt mycket om både kaffe och te. Tycker det är spännande med olika tesmaker, dock inte fruktsmaker..

* Hobby? Läser, skriver en del, stickar då och då , målar ibland, gör något smycke när andan faller på,  promenader med min hund.

* Stjärntecken? Favoritfärger? Skytt. Turkos, lila, rött.

* Samlar du på något? 50-talsprylar och gammalt glas....loppisälskare

Böcker som jag är nyfiken på just nu är bl a :
Lyckan, kärleken och meningen med livet av Elizabeth Gilbert
Tant Julia och författaren av Mario Vargas Llosa och Den stygga flickans rackartyg av samme författare
En sannolik historia av Karin Alvtegen och Svek också av Karin Alvtegen
Alfahannen av Katarina Wennstam
Är nyfiken på Mats Ahlstedts böcker.
Måste lägga till ett boktips som jag just fick av en bloggvän här: För glömda synders skull av Robert Goddard. Googlade på den boken och författaren och ja, jag blev nyfiken.

Kommentarer

 1. Vad vi är lika du och jag...jag behöver inte svara på frågorna du har redan gjort det! Alfahannen en jättebra bok, Alvtegen min favoritförfattarinna,LÄS!!! Men har ingen hund just nu, haft två nyligen...... vill ha sen!! Vädur, turkos!!! Kram Karina

  SvaraRadera
 2. Jag har läst många böcker, men då jag "brände ut mig i slutet av 90-talet orkade jag helt plötsligt inte längre :/ Mina bokhyllor är fyllda med romaner, A Fogelströms "Stockholmsskildringar", Bill Cosby, Inte utan min dotter 1 o 2. Och helt plötsligt så svämmar hyllorna över av s k böcker inom hälsa o personlig utveckling o om indianernas historia o liv osv (hjääälp):D
  Men med ett Lejons kraft är jag på G igen :D
  Jag älskar varma färger, varmt rött o orange, där svart är snyggt till :)
  Ha en skön sönda' min vän o håll dig frisk nu :D

  SvaraRadera
 3. Skrämmande lika :-) Fixar inte heller talböcker, går för långsamt. Just nu läser jag Robert Goddard´s "För glömda synders skull". Ny författare för mig, SUPERBRA!!

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Vilken bra lista du skrev! Nu blir det lite lättare att hitta något spännande till dig! :) Jag ska själv skriva listan ikväll på min blogg så det blir lite lättare för dig också. Tack för tipset om David Batras bok. Vekar mycket bra tycker jag! :) Passar mig perfekt just nu, med alla tvättproblem! Vi hörs snart!
  Kram D.B

  SvaraRadera
 5. Kul att läsa lite om vad du tycker och tänker.
  Ha det gott:)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Barnklänningar