Internationella mansdagen

Idag är det internationella mansdagen. Den ska syfta till att främja positiva manliga förebilder, fira männens positiva bidrag i samhället och främja jämställdhet. Det är väl jättebra.


Det finns många, många bra manliga förebilder världen...som t ex min mellanson som just ringde från jobbet. Han vet att jag är ledig idag: "Go´morgon mamma. Allt bra? Jag tänkte att om du sms:ar mig vad du behöver ha handlat idag, så fixar jag det efter jobbet och sen kan jag laga midda´n ikväll."
Jag vet också att han är en bra förebild för barnen han jobbar med och han kommer med all säkerhet inte att bli nån "mullig mansgris" den dagen han hittar sin kärlek.
Nu ska vi inte glömma "minstingsonen" här hemma. En supersjysst kompis, omtänksam son han också och han kommer att bli en helt underbar man och bra förebild, det är jag säker på.
Jag är ju verksam i en kvinnojour och får uppleva mycket som gör att jag får en mycket skev bild av män och många gånger funderar jag hur "dom" är funtade...det ska erkännas. 
Men, man måste då komma ihåg att världen är full av underbara män också såklart och därmed fina förebilder...ett stort grattis till er idag!

Kommentarer

 1. Hmm.... jag köper det där med dina söner, absolut :-) men många andra....

  SvaraRadera
 2. Får väl gratta Sigge också!

  SvaraRadera
 3. Just det, vi får jobba med våra söner i förebyggande syfte :)
  Emellanåt så är ju min son helt perfekt o skjutsar sin mamma och bär upp kassar osv, men inte under fel skift :)
  Så grattis alla ni män med nå't mellan öronen och bra EQ, eran dag idag verkar det som :)
  Kramis med allt bäst
  från mig i min Vintriga Vik :D

  SvaraRadera
 4. Åh vad fint! Det ska jag också fira med maken och med min pappa! De är fantastiska båda två. Jämställda till tusen, om inte mer... :) Vågar visa känslor och gör allt från att mecka med bilar, till att städa och laga mat och pyssla!

  SvaraRadera
 5. Vilka söner! Där har du lyckats bra. Grattis till dig och grattis till alla goa män som vet hur man behandlar en medmänniska.

  SvaraRadera
 6. Jag lever ju i en mans-fri on om man nu inte rä'knar hunden och kissen som snart kommer... Plus att jag själv har levt ensam i 8 år typ. Vad är en man? Ungefär så känns det ibland... Bra att även de har en dag för oftast talas det bara om kvinnor.
  Vad bra att du är angagerad i en kvinnojuor! Skulle oxå vilja göra något sådant men numera går det ju inte...
  Tack så mycket för dom jättefina ljuslyktorna! Så fina de var, mycket finare i verkligheten än på bild.
  Ha nu en alldeles underbar dag!! Kram

  SvaraRadera
 7. Tyvärr så har jag haft en del kvinnliga bekanta som låtit mig ställas till svars för vad deras vänninors män har ställt till med. Har fått frågan allför många gånger *Hur tänker ni män egentligen?* - eller nått åt det hållet.
  Hur tusan skall jag svara på det - jag är jag och kan inte svara på hur andra tänker eller agerar. Speciellt inte när en tredje person agerar helt annorlunda mot hur jag hade gjort i en liknande situation.
  Tänk om jag skulle låta mina kvinnliga vänner ställas till svars för vad andra kvinnor gjort. Tror inte dom skulle finnas kvar som vänner så länge då.

  Vi är alla individer, oavsett kön och bör bemötas samt behandlas därefter.
  Vänskapligt och skämtsamt småhuggande mellan könen är helt okej, oftasr roligt men för den sakens skull ............
  Krammen

  SvaraRadera
 8. Så det finns en internationell mansdag, det hade jag ingen aning om, men varför inte, dom flesta är väl lika rara som vi kvinnor! Så då ska jag köpa mannen min en blomma. I tanken i alla fall.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Har heller aldrig hört talas om denna dag! Men rätt ska ju vara rätt, då ärar vi männen idag :)
  Min son är oxå en kanonkille, verkligen ingen mullig mansgris. Som tur är har han en sambo som inser detta och värdesätter honom lika högt, som han värdesätter henne!

  SvaraRadera
 10. Du har uppfostrat sönerna väl, nu får du skörda resultatet. Du kan verkligen vara stolt över dig själv.
  Angående detta med synen på män...det finns en hel del hemska o elaka fruntimmer oxå.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Barnklänningar