Måste bara fortsätta

bara litegrann till på ämnet städning. Med risk för att ni tror att jag helt har snöat in på ämnet städ. Kanske jag har...? ;-)

Men i vilket fall...jag blev så glad när jag nu läser Agnetas, med bloggen Snäckskalsdalen, kommentar till mitt förra inlägg. Hon skriver att hon blir ilsken bara hon tänker på städning. Samma här och varje gång skäms jag sen efteråt.  Jag vill betona den meningen extra utifall mina söner läser mitt inlägg här.

Jag blir ilsken, låter mycket och dundrar med dammsugare över trösklar och slänger med saker så att det verkligen hörs. Och framförallt  så pustar och stönar jag. Mina stackars söner känner ju väl till detta fenomen och blir alldeles bleka när jag börjar med att plocka fram dammsugaren." Men, mamma måste du städa idag"...brukar dom försiktigt börja med.
Jag svarar nåt snäsigt och den ene brukar allt-som-oftast få nåt viktigt ärende och fly, medan min minsting (snart 18) försiktigt smyger omkring och snabbt plockar undan sånt som ytterligare kan irritera mor och med jämna mellanrum inflikar han..."säg bara till mamma om du vill ha hjälp med nåt." Han får en martyrmin till svar som gör att han snabbt studsar in i sin lilla lgh ( vi har som två lgh i en)  och snabbt rycker fram sin dammsugare innan jag får ett utbrott över hans röra också.
Stackars barn...det här är vad dom kommer att prata om när dom blir äldre..."kommer du ihåg hur arg mamma alltid blev när hon skulle städa?" 

Ja...därför var det så skönt att läsa att fler känner en ilska när det ska städas...även om du Agneta kanske kan bemästra dig och inte låta det gå ut över oskyldiga (i varje fall till viss del) varelser.

Det ska sägas här att pojkarna har kommit på nåt smart. Ibland försöker dom förekomma mig, detta såklart för att slippa detta vulkanutbrott...dom säger "idag tänkte vi städa här hemma och du behöver inte göra nånting."  Det är killar det och dom skulle definitivt inte platsa i "Ung och bortskämd." ;-)

Annars är jag en ganska snäll  mamma ska jag tillägga. :-D

Nu ska jag snart lägga er i en potta...fundera på den ni....
      

Kommentarer

 1. Jag är likadan, fast oftast försöker jag städa när ingen är hemma. Lugnast så ;-)

  SvaraRadera
 2. Städa är det absolut tråkigaste som finns. Jag hatar sånt' tråkigt arbete som man dessutom måste göra om hela tiden eftersom det blir stökigt igen

  SvaraRadera
 3. Tråååkigt, trååååkigt är dä mä städning :(
  Men tyvärr är det ju nå't som iaf nå'n måste göra - och eftersom det bara bor en "nå'n" här, så är det bara att dundra på mä gula faran o moppen :/ Och just nu så skriiiiker lägenheten efter omsorg, för jag har ju en fyrbent hårande govalp, som busar runt o ställer till :/ :)
  Tror att jag måste köra en vända idag, trots att hon kommer hit imorrn mä :/ Då sitter hon käpprak på sin plats i soffan, rör inte en fena, men ögonen är hela tiden fixerade vid den dånande otäckingen :)
  Dina söner ska du va stolt över och dom platsar som sagt inte på TV:s program över bortskämda ungar :)
  Puss o kram på dig o goa Sigge mä allt bäst
  från mig o Fly i "knastriga" Viken :D

  SvaraRadera
 4. Lottning på G :-) Jooo, när dottern än bodde hemma åkte städmartyrminen på lätt. Högt kommenterade jag allt som låg framme som inte var mitt. Nu finns det ju liksom ingen att skylla på. Står själv för all oreda... DET svider *L* Solhälsningar från ön

  SvaraRadera
 5. Jag städar ju inte länge utan har ju hemtjänst så numera är jag så glad när de kommer! Har minnen från det jag var liten att min mamma alltid sjöng och dansade när hon städade... Fick minsann höra dansband dagarna i ända. Numera avskyr jag dansband, undra varför ;-)

  SvaraRadera
 6. Städa är verkligen trist, men det är ju så fint och skönt efteråt... Kanske skulle säga åt mina föräldrar att curla mig lite som de bortskämda ungarnas... Stackare och vilka puckade föräldrar!
  Väntar med spänning på dragningen!
  Kram marie

  SvaraRadera
 7. Åh, fy! Detstår helt glasklart att JAG gör PRECIS LIKA ! Och jag blir elak som faan, muttrar och vä'ser. Beter mig vidrigt mot alla. För jag HATAR att städa, HATAR att plocka upp efter andra. HATAR.
  MEN..det ger mig egentligen inte rätten att bete mig som ett svin. Den rättigheten...den har jag nog bara tagit hur som haver.
  Jag ska städa nu och jag tänker ha med dina ord. Försöka att inte bli så där. Du fick min hjärna att dra stans pallnit. TACK!

  SvaraRadera
 8. Nej städa är inte kul men jag blir inte ilsken varje gång jag ska städa som tur är men det drar ner humöret det gör det. Arg blir jag när de andra i hushållet inte kan plocka efter sig så att jag när jag ska städa måste röja först för att kunna städa. Om jag hade råd skulle jag anlita städerska var så säker på det.

  SvaraRadera
 9. Städa går väl an, så länge dammsugarsladden sitter i uttaget kommer inte en svordom över mina läppar och att snabbt dammtorka och moppa golv går alldeles utmärkt-MEN DET ÄR PLOCKANDET FÖRE SOM DRIVER MIG TILL VANSINNE!!!!!!!

  Jag har en familj inte alls har ett behov av att lägga saker på sin plats, kasta sopor, plocka undan egenproducerad disk eller smutstvätt.

  Det svärs när det städas här och det är inte "fy farao" som hörs!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Barnklänningar