Svek

Jag har läst klart boken Svek av Karin Alvtegen. Trodde först att jag inte läst nån bok av Karin A tidigare, men fel...jag har ju läst Skam, som handlar om några kvinnor som alla bär på någon form av skam pga vad som hänt dom under unga år. Upplevelser som präglat dom, gett dom svåra skamkänslor och som hejdar dom i att leva sina liv fullt ut.

Men nu Svek, en psykologisk thriller som gav mig nervösa obehagskänslor. Eva och Henrik är gifta sen ett antal år tillbaka och har sonen Axel. Deras relation lider brist på kommunikation och det här att ta någon för given är tydligt och missförstånd uppstår i deras liv tillsamans.
Detta leder till att Henrik är otrogen och när Eva förstår detta bestämmer hon sig för att hämnas...

Obehagskänslorna kommer hos mig när Karin så bra beskriver den kalla känslan mellan E och H. Hur dom ignorerar varandra, ringer samtal i smyg osv...sen kommer oron hos mig...hur ska det gå för Eva? Den unge mannen som hon raggade upp på krogen en kväll för att hämnas sin man, ja han är allt annat än en "vanlig" ung man...hua!!

Hon skriver bra Karin och jag kommer absolut att läsa hennes andra böcker. Jag är lite nyfiken på boken hon kom ut med i år "En sannolik historia"...här har hon tydligen gått ifrån att skriva deckare eller psykologiska thrillers...det här är en "vanlig" roman som handlar om två medelålders människor som på olika sätt mår dåligt, möter varandra och mår betydligt bättre på slutet. Så läser jag i en recension om denna bok. Jag ska önska mig den i julklapp.

Nu ska jag läsa färdigt "Den röda damcykeln av Mats Ahlstedt samt börja på "En doft av apelsin" av Joanne Harris. Författaren till Chocolat om ni vet? Har ni sett den filmen? Om inte, se den! Regissör är Lasse Hallström.

Dagens tanke blir:
"Alla människor vi möter har nånting att lära oss - om vi vill det."

Ha nu en bra lördag - själv ska jag bl a besöka min ene sons skola idag. Gymnasieskolan här i byn har öppet hus. och det ska bli intressant när han nu ska visa mig trefas?? idag - han läser till elektriker lillpojken min.


 

Kommentarer

 1. Jag måste kolla in henne som författare också...jösses, jag har ju ett helt bibliotek att läsa nu! :) Trevlig lördag!

  SvaraRadera
 2. Jag älskade hennes Skam, Svek, Skuld... hon skriver så himla bra. Jag ska börja läsa Skugga idag har jag tänkt.

  SvaraRadera
 3. Jag ska minsann också läsa lite av Karin. Jag har t.om. nån bok här hemma som jag fått av äldsta, så det borde inte vara så svårt. Fast jag har problem att fokusera på böcker nu, skolan tar all min tid.
  Så himla bra att du lite granna recenserar de böcker du läser. Man blir verkligen sugen på att läsa då.
  Ha en fantastisk lördag och sköt om dig.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Det låter faktiskt som jag har missat nå't, ska nog läsa hennes böcker jag mä :)
  Och JA, jag har sett den underbara Chokolat, filmen som sätter tankar o känslor igång :)
  Ett kraftfullt tankeord, som vi verkligen inte ska glömma bort :)
  Testa det när du möter nå'n på dina promenader, börja prata med nå'n, le mot dom, eller säg iaf "hej, vackert väder", lyssna på den andra med öppna sinnen utan förutfattade meningar - då märker du :)
  Önskar dig o goa S en härlig lörda' o helg, trots snö o vinter :)
  Värmande kraamisen mä värme o allt bäst
  från "hon i Vintriga Viken" du vet :D

  SvaraRadera
 5. Eftersom jag på något sätt har tappat hela känslan för att läsa så har jag ju missat dessa böcker... Det är faktiskt trist att inte läsa... Men det går bara inte, min hjärna vill inte. Har massor med bra böcker i min bokhylla men jag får väl vänta på att min hjärna ska göra en omstart eller nåt. Ha nu en riktigt skön helg med Sigge i soffan! Kram

  SvaraRadera
 6. Jag har läst alla hennes böcker utom den sista.
  Gillar henne jättemycket.=)
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Gillar verkligen dagens tanke! Om vi går ut med den inställningen blir tillvaron mer ödmjuk och mindre konfliktfylld. Ett fint "kärleksbudskap".

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Barnklänningar