Hur gör ni?

Ja har en hel del olästa böcker här hemma och nu tror jag har börjat på en 3 - 4 st utan att jag kommer nåt längre i dom.
Hur gör ni när ni greppar en bok och börjar läsa och ni efter en tag känner att, nej den var nog inte helt i min smak....fortsätter ni att läsa eller lägger ni den åt sidan och tar en ny?

Jag tror att kanske böcker ska läsas vid olika tillfällen...jag menar, ibland klarar man inget mer än något väldigt lättläst och en annan gång kanske man orkar med den lite tyngre, svårare tegelstenen.

Nu, i varje fall ska återigen börja på en ny bok, dom andra får ligga där halvlästa i högen på nattduksbordet ett tag.

Jag ska börja läsa Sara Kadefors "Borta bäst"....jag tyckte väldigt mycket om hennes förra bok "Fågelbovägen 32", så nu får vi se vad jag tycker om den här.
Jag fick den plus en bok till i julklapp av min dotter Ulrika.
Ja, det var lite komiskt faktiskt....Ulrika öppnar ett paket från mig, det är just den här boken "Borta bäst"...hon får en lite konstig min ser jag och tänker snabbt - "ajaj, hon har redan läst den"...men "nej" säger hon, "men har du läst den" frågar hon mig. "Nej, men jag skulle vilja, så jag kan väl få låna den av dig sen."
När jag sen börjar öppna mina julklappar visar det sig att hon köpt samma bok till mig :-)


              

Kommentarer

 1. Mina böcker som inte faller på läppen...Åker upp på hyllan för att ligga till sig *L* Inser just att det kanske är dags att ge några av dem en andra chans :-) Gott nytt förresten! kramkram/U

  SvaraRadera
 2. Jag brukar lägga ifrån mig böckerna ett tag och kanske testa igen vid ett senare tillfälle. Ibland är man helt enkelt sugen på nåt annat. Men innan jag gör det så ger jag den en ordentlig chans :) Kanske tio kapitel eller så...Förr läste jag ut alla böcker oavsett, men nu slösar jag inte tid :)

  SvaraRadera
 3. jadu... det är inte många böcker som jag inte läst ut. Men många som jag inte borde läst ut, för de var så dåliga från början...
  Och f-n, nu kom jag på att jag glömt anmäla mig till den där bok-grejen på FB...Förlåt! Dåligt av mig :(

  SvaraRadera
 4. Ja sådana böcker får antingen åka tillbaka till biblioteket eller upp på hyllan för att vid ett senare tillfälle ta tag i dom.
  För precis som du skriver så går det bara inte att läsa visa böcker vid vissa tillfällen i livet.
  Kramar:)

  SvaraRadera
 5. Kastar inte bort tiden på böcker som jag inte tycker om. De lägger jag i bokhyllan, eller ger till någon som gärna vill läsa den. Det finns så många underbara böcker att läsa! Trevligt att ha hittat hit. Kram Kim

  SvaraRadera
 6. Jag läser inte heller klart böcker som inte gar fångat mig på de 50 första sidorna.

  SvaraRadera
 7. Jag läser också bara det som går.En del böcker får helt enkelt vänta på rätt tillfälle.Imorse började jag på Anna Gavaldas Tillsammans är man aldrig ensam.

  Ha det skönt,kram

  SvaraRadera
 8. Jag brukar ge dem runt 100 sidor, men det är sällan jag väljer böcker som jag sen inte läser. Jag har ALLTID bara en bok på gång!

  SvaraRadera
 9. Det är lite olika. Vissa läser jag ändå och hoppas på det bästa, andra läggs åt sidan ett tag och tas upp vid ett senare tillfälle

  SvaraRadera
 10. Jag är en envis rackare och tvingar mig läsa vidare för att komma på vad författaren ville med boken - ibland blir det bra ibland är det fortsatt ren katastrof;-))

  SvaraRadera
 11. Här har du en som läser jämt men aldrig mer än en i taget...jag varvar..beror på humör och stämning, ibland deckare, ibland historiska romaner och emellanåt behövs ju lite romantik.....-) sällan jag lägger ifrån mig en bok...det är få som jag inte orkat med...ha en fin vecka, nu blir det länknng så jag inte tappar bort dig, håller på och gör en ny lista för 2011, kramen

  SvaraRadera
 12. Just nu läser jag tyvärr inte sååå mycket :)
  Gluttar bara lite här o där i böcker jag tror att jag kan hitta nå't i :)
  Intresserar inte en bok mig, så läser jag den inte mer - men kanske tar jag fram den vid ett senare tillfälle :)
  En rofylld o harmonisk kraamis
  från mig till dig NU :D

  SvaraRadera
 13. Jag lägger boken åt sidan med engång om jag märker att jag inte kommer in i den. Men inte på nattduksbordet, då blir jag störd i nattsömnen ;)

  SvaraRadera
 14. Om jag inte synkar med boken efter ett par sidor eller i alla fall första kapitlet lägger jag oftast undan den, då var det inte rätt tillfälle för just den boken. Sedan kan jag ta samma bok vid ett annat tillfälle och den är jättebra från första sidan. Om jag försökt mig på samma bok 3-4 gånger och det inte fungerar då ger jag upp och struntar i att läsa den.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Barnklänningar