Här kommer receptet

Havreformar med chokladtäcke

Lättgjorda och supergoda kakor som smälter i munnen.
Perfekta att ha hemma i frysen och plocka fram när de behövs, för de tinar på 5 minuter i rumstemperatur.
Ca 40 st

Ingredienser


300 g smält smör
3 dl strösocker
3 dl havregryn
5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 ägg


Chokladkräm:


150 g smör
4 msk kakao
6 msk vispgrädde
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk vetemjöl

Ugn 175 grader
Rör i hop alla ingredienserna till en smet.
Ställ ut folie formar på en plåt och lägg i drygt en matsked smet i varje.
Grädda i 7-10 minuter,de skall bli lite ljusbruna.
Medan kakorna gräddas så gör du chokladkrämen.
Blanda allt i en kastrull och låt koka 5 minuter.
Ta ut kakorna ur ugnen.
Lägg en klick chokladkräm på varje kaka.
Ställ svalt så chokladen stelnar.
Låt kallna helt innan du fryser in dem.

Lycka till!



Ulrika...du får smaka imorgon ;-)

Kommentarer

  1. Måste ut och köpa havregryn, jag gillar bakverk med havregryn i och såg just att det är slut här! Basvara och slut, nu har husan slarvat igen....ajajjaj!
    Dom ser våldsamt mumsiga ut!
    Agnetakram

    SvaraRadera
  2. Dom är våldsamt mumsiga! Jag hade bara fiberhavregryn hemma, men det gick ju jättebra med det.

    SvaraRadera
  3. Å Tack! Nu ska det bakas... nån dag!

    SvaraRadera
  4. Hos mig heter dom Kolagömmor.
    Dom är förmodligen lika goda, jag älskar dom. SOm godis smakar dom. Mums.

    SvaraRadera
  5. De ser verkligen jättegoda ut. Vad sugen jag blir. Kanske måste ta och baka nu då :O) Kram Katarina.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Gammalt guld som slutat glimma

Bröllopstal är inte lätt