Inlägg

Visar inlägg från mars, 2012

Uppe med tuppen

Bild
Jag ska förbereda mat och göra tårta.
Hela familjen samlas idag.  Härligt, roligt! Att vara med sina närmaste...finns ínget bättre.
Lillpojken blir 19 år!

Dagens ord blir "Gör saker för lustens och glädjens skull"

Ha en bra dag alla!


Carpe punctum

Bild
Visst vore det bra om man sparade på den energi man allt som oftast lägger ner på oro för saker och ting som sedan ordnar till sig på ett eller annat sätt. I varje fall är jag lite sådär...går igång, oroar mig, funderar fram och tillbaka...slösar energi på saker och ting som jag ändå inte kan göra något åt.

Jag skulle vilja lära mig mer att njuta av ögonblicket, njuta idag...inte alltid tänka som så här: "nu ska jag göra det här och det här så kan jag vila och njuta imorron"

Jag vill lära mig att vara mer närvarande i nuet och därmed bli befriad från ånger, oro, nervositet, förvirring, besvikelse och rädsla.

Hur fungerar ni? Är ni duktiga på att ta hand om dagen/ögonblicket och inte oroa er så mycket för  nästa dag, nästa vecka osv?

"Carpe punctum"  ... dom orden ska upp på mitt kylskåp!

Ha en härlig dag alla!

Kattpiss

Bild
Härligt att vakna till vårsol!

Brygger mig mitt kaffe, öppnar altandörren för att dra in den friska morronluften, men...det doftar kattpiss!!

Detta trots att jag stänkte runt ättika igår kväll.
Jag tycker mycket om katter, har ägt flera och jag kan även tycka om den katten som stryker omkring här hos mig, men inte att den pissar här. Är bekymrad att den även kommer att pissa ner mina utedynor framöver.

Nu vill jag ha bra tips från er hur jag håller katter borta från min uteplats och mina rabatter.

För övrigt om du, min dotter, läser detta...så är Flisan så välkommen hit. Det är en helt annan sak ;-)


Onsdag

Bild
En hög tyger väntar här nu på köksbordet. Hittade mycket fint i affär´n igår. Idag ska jag försöka rita mönster och se´n ska det sys. Jag ska sy ett babynest och en fickförvaring att hänga på väggen, samt några små baby-mjukis-byxor. Vi får se hur det går...och temat är ju 100% bebis, men det har ni ju fattat


Nu först ska jag snart ta mig till gymmet och få hjälp till lite styrketräning. Ska bli skönt. Jag känner mig oerhört slapp efter att i stort sett suttit still i en fåtölj, eller hasat mig fram med hjälp av krycka i snart två månader. Lite bättre nu, men klarar mig inte utan min kryck-kompis när jag är ute. Väntar på att få komma till ortoped och det är tur att jag är begåvad med ganska mycket tålamod...det är bara att vänta, vänta och hoppas....

Dagens ord får bli: "Se framåt, där har du framtiden! "

Ha en bra dag alla.
Kram

Idag är det vårdagjämning!!

Bild
Mot tygbutiken.
Får se om jag hittar det jag vill ha.
Ska visa er senare idag om jag gjorde något fynd och vad jag tänker sy.
Njut i vårsolen så länge.


Bild
Hej!
Nu har jag vaknat upp ur vinterdvalan och dyker upp här igen likt snödroppen som vågar sig fram när vårsolen börjar värma lite. Jag behöver tydligen också lite vårsol för att resa mig igen...
Hur har ni det därute alla bloggvänner?
Jag känner att det är dags att jag uppdaterar mig lite i era bloggar...jag har ju inte alls följt med er under vintern.

Jag har under några månader helt och hållet boat ner mig i garner och tyger. Virkar, stickar och syr. Bebiskläder blir det.
Jag ska bli mormor i sommar!! Första barnbarnet!

Ni kommer säkert ihåg det vackra brudparet Ulrika och Freddy som gifte sig i september i fjol.
Nu ska dom snart bli föräldrar för första gången.

Mina vänner, grannar och andra i min närhet är nog ganska trött på mig vid det här laget och går kanske omvägar om vi skulle mötas ute...jag pratar ju inte om något annat :-)

Jag ger er inga bilder nu på vad jag får till med hjälp av virknål, stickor och symaskin. Det blir senare om ni skulle vara intresserade. Ge mig g…