Inlägg

Visar inlägg från januari, 2011

Sakta

Bild
Go´morgon! Idag är det den sista januari och vi går sakta mot våren. Än är det långt kvar, februari kan ju vara en riktig vintermånad, men det är skönt, tycker jag, att termometern inte visar tvåsiffriga minusgrader. Vad som också går sakta är vikten, sakta, sakta går den neråt...idag 67,9 kg. Nu är det måndag och jobba igen och det ser jag framemot, men jag måste styra upp mig lite...märkte förra veckan att jag stressade alldeles för mycket...trodde inte att jag var den personen som skulle bli så stressad att jag hade svårt att somna på kvällen. Nej, här gäller också att ta det lite sakta och lugnt. Det är ganska mycket på mitt jobb just nu innan alla kurser går igång. Tidigare var vi två, men nu är jag i stort sett ensam och ska då helst hinna med samma jobb som tidigare låg på två personer. Det är svårt att stänga dörren och gå hem om inte allt, eller det mesta, är under kontroll och kanske klart...sån är jag. Dessutom är jag ju ny på jobbet och inte inkörd med alla arbetsup

Med risk för att ni tycker jag är tjatig

Men jag kan ändå inte låta bli...måste avreagera mig. Äntligen lyckades UD bestämma sig....men dom som åkte i morse då...?   http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8487997.ab Ja, jag städar...jag fortsätter nu ;-)

Söndag

Bild
Go´morgon på er! Blir det städning idag då...eller lyckas jag komma undan denna dag också kanske ;-) Ja vi får se....lite inspiration har jag faktiskt. Jag var på IKEA i början av veckan och då slank det med en del nya inredningsprylar...förnyelse och förändring inspirerar mig ;-)...so here we go! Fortfarande förvånad över att man släpper iväg turister till Egyptens turistmål...allt handlar om pengar...men blir det ändå inte dyrare när man sen måste plocka hem dom!?  Jag har bitvis kontakt med vän i Kairo (när mobil och internet fungerar därnere) och förstår hur fruktansvärt och farligt läget är där borta och hur det sprider sig.... Ja, det är tankar jag har här vid mitt morgon-kaffe...nu ska jag väcka min "mysgroda" Sigge, som ligger här och snarkar bredvid mig i soffan. Jag startar upp med en promenad. Ha en skön söndag.

Lördag

Hade tänkt städa idag. Huvudvärk borta och energi är påfylld. Men annan god vän ringer på fm och  frågar "ska vi...."? Ja, det klart vi ska....lunch, shopping, massor med förtroligheter....förmiddagen blev till kvällen innan jag var hemma igen. Men vad gör det...städa kan jag göra imorgon, kanske... ;-) Nu ska jag laga lite go´ mat till son och mig. Ha en skön lördagkväll alla!

Egypten

Brittiska UD rekommenderar ingen britt att åka till Egypten över huvud taget just nu. Märkligt, kan jag tycka, att inte svenska UD är mer intresserad av svenskarnas tryggghet och inte bara rekommenderar att inte resa till Kairo. Mubarak sätter mängder av turister i livsfara och bl a stänger ner deras möjlighet att kommunicera via internet och mobil. Just nu känner jag med det egyptiska folket och följer med intresse utvecklingen i landet. 

Skön soft dag

Bild
Fredag är ju min lediga dag. Det började med en förmiddag som gick över i eftermiddag...ja, vi hängde på caféet i 4! timmar. God vän, gott kaffe, fralla, halv semla, massor med gott prat, lilla datorn med...hon skriver lite på sin bok, jag filar på en text och vi har det så koseligt. Hur mycket är inte en go´ vän värd?! Nu är det Let´s dance, lite gott vin och slapp. Ha de´ bra alla därute. Kram    

Ikväll orkar jag inte med er

Det tar på att vara på konferens. Att det sen finns en grind i min trappuppgång som gnisslar alldeles otroligt så snart någon rör den och det då gärna när jag precis somnat in eller när tidningsbudet kommer tidigt, mycket tidigt på morgonen. Nu är jag så j¤#la trött på att bli väckt stup i kvarten av detta gnissel. Jag ska nu leta upp olja som jag vet att jag har i städskåpet och gå ner och vräka på! Ikväll är jag grinig så vi hörs en annan dag :-/ Hej på er... Välkommen Fröken Fru!

Hjälp mig

Bild
Andra gången jag somnar till innan filmen är slut. Igår såg jag Deer Hunter för andra gången och tänkte att den här gången ska jag inte missa slutet, som jag såklart :-) gjorde vid första gången. Jag är hopplös...slumrar gärna till i tv-soffan även om det är en bra film. Jag vill veta hur det slutar naturligtvis. Jag vill veta hur det gick för Nick (Christopher Walken)...kom han hem till Linda? Blev Steven (John Savage) kvar på sjukhuset? Visste ni förresten att Stanley (John Cazale) var svårt sjuk i lungcancer när han spelade in den här filmen? Han var även förlovad med Meryl Streep. I vilket fall....jag var med i filmen fram till att Robert de Niro är ute med kompisgänget igen och jagar efter att han kommit hem från det fruktansvärda kriget....sen då....? "Med i filmen" :-))) ....jag var med i handlingen kanske det bör stå ;-) Hjälp mig nu, så slipper jag gå och hyra filmen bara för att se ett slut. Go´morgon alla och välkommen i gänget 4U2!

Det är konstigt

Bild
Trots att jag själv inte gillar att laga mat, det vet ni vid det här tillfället, så gillar jag verkligen att följa en del matlagningsprogam på tv:n. Just nu har jag följt Masterchef USA, så himla bra!! Bättre än det svenska tycker jag. Ibland kollar jag på  charmpellen Per Morberg och "Vad blir det för mat"...men inte för ofta då tröttnar jag på han ;-) Tittar också gärna på "Halvåtta hos dig". Men blir jag inspirerad att laga lite annan mat då än det vanliga tråkiga? Nej....jag vill fortfarande ha en kock :-) Ha en skön lördag!

Fredag - fridag

Bild
Idag är vi lediga och har en lat dag. Tror det är en förkylning på g...men den jagar vi bort Imorgon har jag en eftermiddagsfika-dejt och då kan jag ju inte sitta och snörvla ;-) Ha nu en skön fredag alla. Jag ska försöka att bli bjuden på mat här hemma ikväll...alltså sonen lagar och då lär det bli tacos :-) eller stavas det taccos kanske... Dagens tanke: " Hur vi har det beror helt och hållet på hur vi tar det som händer oss"

Här bloggar jag

Bild
Fru Venus vill se hur det ser ut där vi sitter och skriver våra bloggar. Här sitter jag. På gamla kökssoffan i köket, Sigge ligger alltid bredvid mig och värmer hakan på den varma laddaren ( eller vad det heter)  till datorn. Ja här i köket sitter jag, trots att jag inrett ett kontor åt mig här hemma. Trivs inte där, vill va´ i köket där allt händer ;-)

Solen

Bild
Solen skiner så lockande utanför mitt kontorsfönster.... Sigge har hittat en solstråle....  Nu slår vi igen kontoret för idag och tar en skön promenad hemåt.

Tisdagmiddagmedvinochmjölk och en fullmåne

Bild
För att härma Fru Venus ;-) Vad vi åt det vet ni. Någon drack DA LUCA, italiensk vin, några drack mellanmjölk. Ser ni fullmånen?

Snäckskalsdalen tog det!

Läppstift som var läckert ljusrosa. Mitt första läppstift. Jag var väl sisådär 16-17 år kanske...och detta var då nångång på senare delen av 60-talet. Det är inte så konstigt om ni inte visste detta...många av er är mycket yngre än jag. Men så var det...ett härligt läppstift som "alla" kompisar använde. Numera har jag inget läppstift utan använder bara läppglans, gärna av märket L´oreal Glam Shine...som tydligen Fru Venus kunde ana sig till ;-) Grattis Snäckis!!

Fråga

Hur många vet, eller vill gissa? Vad var Shantung nr 23? Inte fuska och googla nu. 

Yes!

Idag firar vi! Min tjänst blir utökad...jag får fler timmar...jag får jobba mer med det jag vill och trivs så bra med!! Idag ska jag laga nåt riktigt gott till mig och pojkarna till middag...det får bli en gräddigt go´ lasagne tror jag med mycket ost och annat gott i, sallad, bröd och vin. Så får det bli...;-) 

Så mycket bättre....

och det bara på en vecka! Första da´n ville jag lägga av efter 5 min...då bankade hjärtat inte av annat än av dålig kondition ;-) Idag, 7 dagar senare, känns det som jag kan gå hur långt dom helst...nej inte riktigt sant, men kondisen har verkligen förändrats på en vecka tack vare att jag varit duktig och promenerat på bandet varje dag. Jobbigt är det, för det är ju vinklat så det är lite uppför hela tiden. Dom första dagarna hade jag det inne på gästrummet, men hur roligt var det att trava där inne och stirra in i en stökig, dammig bokhylla. Nu har jag den i ett rum där jag kan titta på tv:n samtidigt och det blev mycket roligare. Från början litade jag inte på min balans utan var tvungen att hålla mig handtaget, men nu kan jag gå utan att hålla i mig. Ja, John har kommit hem, han kom sent igår kväll och vi har idag haft en lång frukost där han berättat för mig allt? som han upplevt under sina dagar därnere. Han längtar bara tillbaka och jag känner att jag blir väldigt sugen p

Konstigt det där med barna

Bild
Tidigt i morse vid fem-tiden vaknade jag. Kunde inte somna om. Det måste vara nu, tänkte jag, som John går ombord på planet. Att han ska komma hem ikväll det vet jag ju, men jag hade inte riktigt kläm på vilken tid han skulle flyga iväg från Phuket. John är ordentligt flygrädd, speciellt när planet lyfter/landar. 5:36 kom sms:et. "Sitter på planet nu. Syns snart!!" Många tankar gick från John åt mitt håll vid den tiden, därför vaknade jag...telepati kallas det. Kan uppleva det ganska ofta mellan mina barn och mig. Är det nåt ni känner igen, eller har tänkt på? Jag kommer ihåg att mamma sa samma sak...att det var en telepati mellan henne och mig. Ikväll får jag krama min John igen. Underbart! Go´ lördag på er! Kram    

Vem städar ni bäst tillsammans med?

Just nu, idag är det Freddie Mercury och Queen som ger mig energin. I eftermiddag blir det nog Michael Jackson ;-)

Fredag

och jag är ledig från jobbet. Inget som jag egentligen tycker om...ja, jag är nog lite knäpp, men jag älskar mitt jobb. Men, idag är jag ledig och ska försöka hitta energin till att röja lite här hemma...det är inte lika roligt tycker jag. Jag ska även nu på morgonen ta igen det jag sköt upp i går kväll...passet på min Attract. Den får verkligen mitt hjärta att banka ;-) En del av er har frågat vad jag tycker om mitt promenadband. Jag tycker det är toppen, stadigt, stabilt och av mycket god kvalité...det är ju elektriskt och det fungerar bäst för mig. Sen finns en kontrollpanel som mäter hastighet, distans, tid, förbrukade kalorier. Lätt som en plätt fäller man ihop den om man vill efter att man plågat sig ett tag ;-). Samuel, min son har testat den och då sprang han ....det fungerar bra det också. Som sagt bra betyg från mig Som ni vet har jag ett mycket dåligt knä och kan överhuvudtaget inte längre gå i ojämn terräng, så det här är toppen och jag stärker bl a musklerna runt mitt

Mycket nu

Jag har jobbat som fan några dagar och inte velat se åt en dator när jag kommit hem. Därav inga inlägg här och inga kommentarer hos er mina bloggvänner, men jag är snart på banan igen :-) Ha en bra onsdag alla!

Äntligen

Vardagen är här igen äntligen. Jobb, skola, rutiner....skönt tycker jag. Även min son tycker om att skolan börjar  och dygnet vänds rätt igen. Min andre pojk försöker hittar lite sval skugga under nån palm ;-) Han har det jättebra kan jag berätta. Den 15 jan åker han hem till kalla Sverige igen. Ang. igår och min konflikt inombords...jag röjde lite snabbt och sen blev det en lat söndag ;-) Ha en bra måndag alla!          

Konflikt

Städa säger Jaget!. Plocka bort alla adventsljusstakar och montera ner julgranen! Vik tvätten! Vila dig säger Detet. Skit i att det är stökigt - det kommer nya dagar. Lägg i i soffan under filten och läs klart boken. Konflikt. Hur ska jag lösa det bäst??

Svettigt

Bild
Lite jobbigt var det, men jag ska på´t igen. Men inte förrän imorgon...nu blir det fredags-kos ;-)

Det stämmer

Det går mycket snabbare med Google Chrome ;-)

Hallå alla Formflickor och Tord naturligtvis

Bild
Jag fick en snygg tunika i julklapp av min dotter Ulrika. Den är lite trång, en storlek för liten som jag är just nu. Men jag byter inte den utan mitt delmål blir att den sista januari ska den kännas en aning rymligare.  Har ni några delmål? Tror det bra att ha det...att ta viktminskningen i etapper och kanske belöna sig lite emellanåt. Jag har bestämt att jag lägger undan en hundralapp för varje kilo jag tappar...pengar som jag sen ska använda när vi ses i sommar. Ska vi ta och göra en avstämning den 31 januari och se hur mycket vi tappat från start? Vad tycker ni? Välkommen Kimselius!! 

Nu har jag rört till det

Ja, jag har vänt upp och ner lite här på kontoret. Installationen av dator och program är klart och sen fick jag för mig att möblera om. Oj, vad rörigt det blev och nu är jag hungrig! Låser om röran nu och går hem och äter. Fortsätter en annan dag ;-)...huvudsaken att datorn fungerar med allt när jag kör igång på måndag. Det gjorde jag bra! ;-))) 

Nu får det vara nog

Bild
Ja, nu får det räcka med ledighet. Idag ska jag gå till jobbet, packa upp och installera min nya dator som jag fick strax innan vi stängde för julhelgerna. Vi får se hur det går. Kanske måste jag kalla på expertis, sonen Samuel. Jag börjar jobba först den 10 jan, men nu har jag fått nog av att gå och dra och vara ledig. Blir bara lat och känner mig allmänt olustig. Är inte en människa som trivs med att gå hemma dagar i ända, jag vill ut bland folk, jag vill jobba...då mår jag som bäst. Vore skillnad om jag, som min John just nu, hade semester i ett land långt bort, där man inte snöar inne, utan kan njuta av värme och sol, då kan jag vara ledig lääänge. Han har det bara bra kan jag meddela....varmt som attan....ca 30+ :-/ Så.... nu ska jag väcka en snarkande Sigge Va!!!  Ge dig matte! Ska vi jobba idag??? och dra iväg till kontoret en sväng, så får vi se om jag får igång min dator och klarar installera alla program i den.  Dagens tanke få bli: "Tro på din egen förmåga -

Nu blev jag förvånad

Bild
Trots mycket mat under helgen och plus all tryffelchoklad jag tryckte i mig i gårkväll/natt när jag diggade med Rolling Stones (guuud så bra dom är, vilken energi Mick har på scenen....ja, det var en fantastisk show!) men det var inte det jag skulle skriva om egentligen...utan trots att jag har stoppat i mig mycket under dessa lediga dagar så stannar vågen på 68 kg nu på morgonen. Det är MINUS 8 hg sen förra måndagen. Glad dansar jag fram över köksgolvet, lika lätt som Mick steppar fram på scenen. Han var mer i luften än på scengolvet. Och Keith Richards!! Som han lirar gitarr!! Vet inte hur han kommit på sin håruppsättning...men det är han!! Ja, jag är en Rolling Stones fan..har varit ända sen 60-talet när dom började. Jag tapetserade flickrummet hemma med deras bilder, mamma rev ner dom, jag satte upp nya....:-))) Idag är jag också en fan av min våg;-) Glad måndag på er alla! Kram     

Och....

Bild
nu Rolling Stones! Så bra!!!

Nu blir det film igen

Bild
Garanterat helt fri från action. Bara romantik. I vackra, underbara Toscana. Jag har sett den förrut, men vi tar den en gång till. Jag vill återigen njuta av alla vackra scener från Italien och dessutom se lite snygga italienare ;-) Jag häller upp en Limoncello och sjunker ner i soffan. På femman kl 21.00. Skål!

Hur gör ni?

Bild
Ja har en hel del olästa böcker här hemma och nu tror jag har börjat på en 3 - 4 st utan att jag kommer nåt längre i dom. Hur gör ni när ni greppar en bok och börjar läsa och ni efter en tag känner att, nej den var nog inte helt i min smak....fortsätter ni att läsa eller lägger ni den åt sidan och tar en ny? Jag tror att kanske böcker ska läsas vid olika tillfällen...jag menar, ibland klarar man inget mer än något väldigt lättläst och en annan gång kanske man orkar med den lite tyngre, svårare tegelstenen. Nu, i varje fall ska återigen börja på en ny bok, dom andra får ligga där halvlästa i högen på nattduksbordet ett tag. Jag ska börja läsa Sara Kadefors "Borta bäst"....jag tyckte väldigt mycket om hennes förra bok "Fågelbovägen 32", så nu får vi se vad jag tycker om den här. Jag fick den plus en bok till i julklapp av min dotter Ulrika. Ja, det var lite komiskt faktiskt....Ulrika öppnar ett paket från mig, det är just den här boken "Borta bäst".

Nu åker dom ut

Bild
Nu har tomtarna gjort sitt härhemma. Idag förpassas dom in i julskåpet. Juldekorationer är jag trött på nu. Granen åker förmodligen också ut dag. I veckan som kommer ska jag kolla i tygaffären efter nåt fräscht, roligt tyg som jag kan sy nya köksgardiner av. Röda julgardiner går bort nu och in ska gardiner i härliga, ljusa färger plus frasiga tulpaner på köksbordet...jag väntar på våren!!   Men nu först ska jag ladda pedometern i min mobil och traska iväg med Sigge ut i vintersolen.

Love

Bild
Man borde kanske åka tåg lite mer ;-)...SJ till trots. Jag har nyss sett filmen "Falling in love" med Meryl Streep och min favorit Robert De Niro. En film från -80-talet tror jag. Men ändå...härligt med kärlek och när allting, trots allt, slutar som man vill att det ska, då är det ju så mysigt. Kul också att se hur det var när inte mobiltelefonerna fanns...

Äntligen

Bild
Äntligen, tidigt i morse, kom sms:et: " Hej mamma! Allt är jättebra! Ringer dig snart. Kram" Och jag kan börja andas igen :-)...ja, vad är det som betyder mest?? Att ens barn mår bra, har det bra, inget farligt har hänt osv... Han har ringt och berättat att huset dom nu ska bo i är jättelyxigt med pool, jacuzzi bl a. Vädret? Sol och 31 grader varmt! Go´ fortsättning alla på det nya året!