Inlägg

Visar inlägg från april, 2011

Valborg

Bild
Bröllopet igår var ju riktigt fint. Otroligt vacker brudklänning och vilka hattar! Såg ni alla paraboler, kvarnhjul klistrade vid ena örat , kommatecken långt ner i pannan eller lite lingonris med fasanfjädrar och andra kreativa konstellationer på damernas huvuden. Ja, dom är roliga engelsk-kvinnorna med sina hattar, där ligger vi svenska kvinnor i lä, men annars anser jag att vi var bra mycket roligare vad det gäller kungligt bröllop i varje fall. Attans så stela dessa engelsmän är. Lite ömma pussar, kramar, hålla handen, kärleksfulla blickar...ja, KÄRLEK kan man väl ändå bjuda på vid sitt bröllop. Men det är en märklig familj, inte alls lika öppen som vår kungafamilj och inte alls lika varmt och kärleksfullt bröllop som vi fick vara med på här förra året. Kärleken fullkomligt strålade ju ur tv-rutan då och jag vet att jag log under hela bröllopet och fullkomligt njöt av att se hur Victoria visade sin förälskelse till sin Daniel.     Här är drottningens barnbarn. Hur kommer man ens

Besviken

Visst har jag försummat dig. Jag vet det. Du vet...jobbet och allting...det är inte alltid lätt att hinna med den kontakten som vi egentligen borde ha. Men du kommer kanske ihåg sist vi sågs, hur glad jag blev för den överraskningen du gav mig. Det var ändå  inte så länge se´n. 14 dgr kanske. Vi lovade då varandra att hålla det hela på den nivån som det då var, men nu har du helt utan vidare gått bakom ryggen på mig och slängt på dryga 2 kg. Så min kära badrumsvåg...fram till den dagen du kan börja vara ärlig mot mig igen och sluta lägga på så mycket onödig vikt..ja, fram till dess har vi inget mer att säga varannn. Nu ska jag återgå till bröllopet och jag hoppas jag får se en innerlig kyss på balkongen. Lite rörd och tårögd blir man när man ser detta vackra par och jag tänker på hur underbart det hade varit för Diana att få se sin lycklige son idag. Väntar på min prinsessas bröllop och bävar lite för hur jag ska klara hålla talet där utan att gråta allt för mycket.

Go´ fredag på er!

Bild
En vänskap som är över. Oärlighet. Ja, det är nå´t jag kan klara mig utan :-( Ska berätta mer senare. Nu tar jag på mig hatten och går på bröllop!

När det är som roligast då är det slut.

Bild
Ja, nästa tisdag är det sista gången på min spanska-kurs. Vart har alla dom åtta gångerna tagit vägen? Har jag lärt mig nå´t då? Jodå lite har nog fastnat. Men, tänk så roligt det är att gå en kurs...man lär känna nya människor och nu när vi börjar bli ett härligt gäng då är det snart examen.  Nästa tisdag ska jag köpa nå´t riktigt gott spanskt vin som tack till våra härliga två lärare och se´n hoppas jag vi kan köra en fortsättning i höst igen.   

Bäst!!

Bild
Jag har förmodligen världens bästa matte. Nu har hon köpt en ny solstol till mig! Ha de´ gôtt i solen ni också. Idag ska det bli Ingo-bus har jag förstått. Tass på er.

Påskledig

Bild
Nu är jag ledig i hela 5 dagar. Idag ska jag väl äntligen få upp dom gul-rutiga köksgardinerna och pynta till det lite här hemma. Har köpt nya, läckert limegröna solstolar till balkongen. I dom ser vi framemot att sitta i under helgen, njuta av solen och ta ett glas vin eller två... Men först måste jag snygga till lite därute också. Blommor, en trasmatta hittade jag i mitt förråd som tar upp färgerna i stolarna, några lyktor... Det ska nog bli påsk här hemma också. Ser framemot en helg med mycket sol och värme och bara lat tid.    

Tisdag tidigt

Bild
Nu är dom igång igen! Skönt att jag har ett jobb att gå till under dagen. Dom borrar i berg och gräver precis nedanför min balkong. Hela vår gård är som ett slagfält just nu. Men vad gör det...solen skiner ju och det blir en underbar dag! Tanken idag: Den som är positiv kan inte försätta berg, men har lättare äm andra att bestiga dem. Kram på er.

Skönt

Måndag igen - skönt Knä´t helt ok igen - skönt Solen skiner igen - skönt Ha en underbar dag alla! Kram

En kärlekshyllning hyllning till dammråttor och otillräcklighet

Bild
Jag har tittat en stund på TV4 medan benet ligger i soffläge och vilar sig :-) efter en Sigge-promenad. Jag kan bara brista ut i en hyllning till författaren och tecknaren Lotta Sjöberg! Hon ifrågasätter bl a den vansinniga köp-och-släng hetsen. Jag ifrågasätter alla hemma-hos-mig reportage där allt är så perfekt att man bara baxnar. Alla inredningsmagasin som översvämmar tidningshyllorna i affärerna. Kuddarna perfekt puffade i den nyinköpta soffan. Ett kök som glänser och är nytt, nytt från topp till tå. Badrummen som helst måste vara mer likt ett vardagsrum, mer än vad som är syftet med det rummet. För att inte prata om uterum, altaner och perfekta trädgårdar. Vilken tävlan det är! Vi kan inte köpa oss till harmoni! Vad är det vi överför till våra barn? Hon menar bla: vår tid är begränsad och vad är viktigare än att lägga den på barn och annat än på det perfekta hemmet. Vi, och dom runt omkring oss, mår bäst om vi får duga som vi är. Fram för att strunta i trender, normer o

Det blev inte så bra

Bild
Vi hade en riktigt rolig, inspirerande, fantasirik dag där vi fick till riktigt mycket påskpyssel. Tyvärr så har jag inga riktigt bra bilder på våra fantastiska alster. Jag använde en annan kamera för att ta bra närbilder på påskkort, målade ägg mm som vi gjorde, men den ligger kvar på jobbet. Men ni får här kika på några foton tagna av min mobilkamera. Idag är det söndag och jag hade många planer. Men knä´t strejkar idag och hur frustrerande är inte det, när "allt" är eftersatt här hemma typ. Jag som igår kväll planerade hur mitt köket t ex skulle bli påskfint med nya gardiner, blommor och annat pynt, balkongen skulle pyntas med påskliljor, penséer, ja ni vet. Nää, det får bli en lat dag i vårsolen.  Smart knä jag har som säger till att nu tar vi det lite lugnt Anna...ja, man ska ju tänka positivt ;-). Tror kanske att jag plockar fram mina akvarellfärger...nån slags inspiration spirar hos mig i takt med att allt går igång ute i naturen. Ha de´skönt i vårsolen ni ocks

På tal om demens eller nå´t liknande

Bild
När jag läser om Fru Venus borttappade plånbok och önskan att det gick att ringa till den :-), då kommer jag att tänka på min totala förvirring igår. Jag skulle åka och fika med min kusin, det var lite bråttom. Mot bilen (som är låst) sätter mig tillrätta och ska starta, men var är nyckeln nu då! Jag hade den ju i handen nyss. Eller? Jo, annars hade jag ju inte kommit in i bilen...  Letar på sätet bredvid mig, under väska och mobil i väskan, fickorna, nej....inuti väskan som är stor, med massor av allehanda fack och full av skrot nödvändiga grejer, letar en gång, två gånger...men va i #%&?!!....tömmer ut allt på sätet. Ingen nyckel. Tiden går. Folk, ungdomar tittar på mig där jag står utanför en skola vid en parkering. Jag ringer kusinen: "Du får komma och hämta mig, jag hittar inte nyckeln till bilen" Jag sätter mig ner på sätet med dörren öppen och väntar, mäkta irriterad. Hon kommer. "Men snälla Anna, nyckeln sitter ju i dörren"  :-/// Ibland funger

Vår

Bild
Igår plockade jag dom första vitsipporna

Kunde inte låta bli

Bild
"Jag ska gå ner till ICA, ska du ha nå´t?" frågar sonen "Nää, jag ska inte ha nå´t". säger jag bestämt (liksom mer till mig själv) "Okej då, då går jag." Det ta cirka knappt 2 min för Samuel att gå till ICA. Snabbt var är mobilen? Där. "Hej..kan du köpa med så´n där glass du vet, så´n med kakor i." "Ja jag vet, jag fixar de´ mamma." Det är ju ändå fredag....

Sådär idag

Bild
Fast bättre än igår i varje fall. Idag är jag ledig, men ska ändå ta en sväng till jobbet under förmiddagen för att förbereda inför påskpysseldagen imorgon. Vi har köpt in massor med allehanda påskpynt, korgar, penséer, påskliljor, jord, blomkorgar, ägg,  plockat ris mm mm Idén kläcktes ;-) för ett tag se´n: En påskpysseldag där folk får komma och göra sin egen påskdekoration, scraapa påskkort, måla ägg...ja, fantasin får flöda ...däremellan fikar vi ;-) Vad ska ni göra idag? Fru Venus ska kackla vet jag ;-)   Välkomna att pyssla med oss imorgon !      Yes...vi tog SM-guld!!! Grattis FBK! Förresten...här kommer en tanke för denna dag också: "Öva på att ge en komplimang och när du får en, säg tack. Vem kan du ge en komplimang idag?"

Heja FBK!!

Bild
Nu håller vi tummar och tår för Färjestad!

Gått hem

Bild
Stängt om mitt kontor och gått hem. Ligger under filten just nu och mår sisådär. Ont i huvud och, kropp, febrig (känns det som). Så nu ska jag ägna mig åt att läsa era bloggar en stund eller... jag somnar nog av en stund tror jag :-)

Jag beundrar er

Bild
Ja, jag beundrar er mina bloggvänner, som trots jobb och mycket annat varje dag ändå hinner skriva nå´t vettigt, intressant och riktigt roligt ibland här inne i era bloggar varje dag. Ni hinner även läsa och kommentera andras inlägg. Jag klara inte detta som ni ser....men jag läser era blogginlägg, oftast sent på kvällarna, även om jag inte alltid kommenterar. Redan onsdag?! Nyss var det ju måndag! Vi hörs... Kram på er. Dagens tanke får bli: "Ingen av oss är perfekt, därför är det viktigt att erkänna sina fel och brister och ta ansvar för dessa" ;-)   

Hur det kan bli

Plötsligt är det för varmt med strumpor och skor Fram med sandalerna och av med tjock-tröjan Solglasögon Cykeltur Sola på bänken Glass Motorcykelmuller Leenden Sippor lyser knallblått bland gamla gråa fjolårslöv Någon dammsuger balkongen Åsså all fågelsång :-))))

Vicken vårflod!!

Bild
Man hör dånet långt innan man är framme. Bruset och dånet från forsen bara några få hundra meter från där jag bor. Jag har varit här många gånger, men aldrig har det varit så mycket vatten som nu. Nu vågar jag inte släppa Sigge. Andra gånger har han varit lös här, men nu kändes det för farligt. Allra första gången jag var här var forsen tämligen lugn och Sigge var lös. Man kunde då gå över den vid ett ställe, vilket man inte kan göra nu. I vilket fall, jag satt och njöt i solskenet, Sigge sprang omkring och jagade skummet som blir. Ett, tu tre var han borta, jag ropade, ingen Sigge kom....han försvinner annars aldrig ur mitt synfält...jag blev riktigt rädd, ropade och letade och efter en evighet kommer han springande uppför den branta slänten dyngsur.    

Nej

Bild
....det blev inga bra bilder från biblioteksinvigningen igår. Vem vill se en massa folk? För det var det. Mycket folk, underhållning, go´ mingelmat. Fräscha, nya lokaler med väggar målade i lila, turkos och orange. Snyggt! Jag lånade bl a boken Akvarell  eftersom jag har några slags visioner om att komma igång att måla igen. Vi får se hur det blir.... Idag är det söndag och vad det blir av den får vi också se....har tagit med mig en del jobb hem som jag bara måste göra klart idag .Men nu en sväng till forsen ...återkommer kanske med bilder därifrån. Ha de´ gott idag!    

Mera bäver

Bild
Fåglarna sjön som galningar när vi var ute. Våren är här! Vi såg inga bävrar idag heller...men spår efter dom finns det. Nu ska jag gå iväg och mingla på nya biblioteket. Kan säkert ta några bilder därifrån så ni får se.

På tal om bävrar

Bild
Lika värde? Hennes politik har väl aldrig stått för lika värde och även om hon nu kände till det elller inte...spelar roll? Det är lika dåligt vilket som. Var Vattenfall så frisläppta att näringsministern inte kände till fallskärmarna eller visste hon? I så fall har hon gett klartecken för denna girighet, då människor, en lite grupp, oftast män som anser att dom har ett tusen gånger större värde än andra människor. Att blåsa de lågavlönade på deras inkomster genom att höja elavgifterna gång på gång och sen själv singla ner sakta under mångmiljonfallskärmar. Längese´n jag hade något förtroende för politiker och står nu denna Maud bakom dessa beslut...ja, det förvånar mig inte och, i vilket fall, tycker jag att hon ska bytas ut. Har aldrig gillat henne. Hoppas hon inte längre klarar, att likt en bäver, gnaga sig fast vid makten. Nej släpp greppet Maud! Tankar en lördagsmorgon vid kaffekoppen från mig som inte röstar på alliansen. Nu ska vi snart gå ut en promenad. Här skiner vårs

Livet leker igen

Bild
Vårsolen lyser och all snö är borta utefter vår morgon-promenad-väg. Sigge skuttar lycklig som en kalv på grönbete :-) det är den där lilla pricken mitt på bilderna ;-) All is är borta från bäver-älven nedanför vårt hus. Här kan ni kanske se hur den slingrar sig bortöver.... En härlig morgonpromenad blev det och idag är det fredag, likamed fridag för mig! Ensam är jag och kan göra vad jag vill....sonen är på skolresa till Sthlm, borta se´n igår. Är det skönt att vara själv? Ja, en dag eller två, men inte längre :-/ . Hur ska det bli när han också en dag flyttar....? Varje gång som våren kommer så önskar jag att jag hade en riktigt bra kamera...jag kan bara ta bilder med min mobil...men en vacker dag kanske jag får råd att skaffa mig nånting annat.   Ha en skön dag alla! Kram Dagens tanke: "Att känna hopp inför framtiden är ett val och samtidigt en förmåga som går att öva upp" ;-)   

Gör ni som jag??

Bild
Tränar varje dag ;-)

Stackars Silvia

Inte nog med att hon fick influensa, nu har hon råkat stuka foten också. Skönt att vi blir underrättade och också kan följa hennes tillfrisknande. Ha en bra onsdag alla! Kram

Just nu läser jag

Bild
Morgon i Jenin av Susan Abulhawa. En stark bok som ger mig ett annat perspektiv än vad jag kanske hade och jag vill verkligen lära mig mer om det alltid aktuella politiska läget i mellanöstern. Följ 4 generationer palestinier från nångång i samband med andra världskriget, eller förresten tidigare, och fram till idag. " Aldrig har jag tidigare läst en så fascinerande roman om Palestina och Israel. Den ger insikt och drabbar mig känslomässigt som bara riktigt stora romaner kan göra ." ...så skriver Henning Mankell om denna bok. Författaren Susan Abulhawa föddes i Kuwait av palestinska föräldrar på flykt från Israel i samband med sexdagarskriget 1967. Hon bor numera i USA Vad läser du just nu? Välkommen Lippes och Caja!

Dags!!

Ja, nu är det verkligen dags att vi svenskar börjar att protestera!! Inte bara hemma vid köksbordet utan högljutt!! Läs Lippes blogg  http://hrifrnochvidare.blogspot.com/   och gå med i Påskupproret mot utförsäkringar  på Facebook. Go´ söndag på er alla! Kram

Trött

Bild
Endast jag är vaken än så länge och jag är ganska seg känner jag. Ulrika har varit uppe en sväng, men kände för att vända tillbaka till sängen en stund till. Födelsedagsbarnet sover sött. Vi hade verkligen fest igår! Sakta och försiktigt tar vi emot en disig lördag. Kram på er. Så kan det gå....och innan vi ens hade börjat äta :-) Ja ni ser - Sigge är lite bakis också tror jag