torsdag 31 december 2009

Ett Riktigt Gott Nytt År


önskar jag er alla! Var barmhärtig mot dig själv och ge inga löften som du egentligen innerst inne vet att du inte kan uppfylla. Det skapar ju bara en besvikelse. Nej, sätt upp små mål som inte är omöjliga att nå. Vill man ha till en förändring av nåt slag i sitt liv, så tror jag det är klokt med delmål. Man kan då känna sig nöjd när man nått en etapp och har lättare att fortsätta på den utstakade banan.

Det är även så jag tänker och schemalägger mitt arbeta-hemifrån-jobb. Det är delmålen, tålamodet och framförallt passionen för jobbet som ska ta mig vidare till det mål jag vill nå för att få ett liv med lite mera guldkant. Inget är omöjligt...

Vidare ska jag också fortsättningsvis tänka på vad jag äter och röra på mig så mycket som är möjligt för mig och gå till gymmet som vanligt.

Men jag är ingen slav under mina löften utan jag tillåter mig att fuska, utan att därför tycka att jag har misslyckats.

Jag lovar därför inte att det ska bli så mycket skrivet på min bok som jag håller på med, det blir det som blir och jag är nöjd med det. Jag känner ändå en stolthet över mig själv att jag äger en förmåga att skriva, även om det bara blir en kort novell.

Imorron, den första dagen på ett helt nytt år är en bra dag, bra tid för en ny början. Vad vill ni börja med inför det nya året? Vore spännande om ni skrev och berättade hur ni tänker.

Än en gång...GOTT NYTT ÅR!


torsdag 24 december 2009

GOD JUL!


Nu är det julafton. Julklapparna är inslagna och ligger under julgranen. Mitt hem är pyntat i varje vrå. Ute glimrar den vita snön. Från radion i köket strömmar julmusiken ut. Jag har en stund för mig själv innan alla vaknar här hemma och julaftonens festligheter sätter igång.

Jag önskar er alla en riktigt god, mysig jul!

måndag 21 december 2009

Underbart


Jag går här i lugn och ro och småplockar och gör det lite juligt här hemma. Jag har semester i dagarna tre... ända fram till julafton!

En underbar känsla att vara ledig!!
Inget eller ingen som stressar mig....jag skulle vilja vara ledig länge känner jag. Underbart för kropp och själ!

Stora sonen ringde just från sitt jobb och sa "Hej mamma. Skriv en inköpslista på allt mat du behöver handla så fixar jag det efter jobbet." Kan man nåt annat än le och ta sig en svängom i köket när radion just spelar nåt häftigt? Underbara go´a ungar!

Sigge tittar lite fundersamt på mig där jag skuttar fram helt värkfri idag dessutom, i både knä, rygg och arm...ja hela kroppen känns lätt och det tack vare FLX...vilket dunderpreparat för min artros! Kan jag verkligen rekommendera för er som går omkring med värk i leder eller muskler. Jag säljer preparatet, så hör bara av er om ni skulle vilja köpa eller kanske testa ett varuprov.

Dagens tanke får bli: "Om vi lär oss att hitta glädje i det lilla blir livet så mycket roligare"

Kram

lördag 19 december 2009

Julgodis


Morronen börjar sakta gå över till dag. Jag myser i kökssoffan med kaffe, go´ macka och lite nypressad apelsinjuice. Värmeljusen brinner runtomkring mig, Sigge snarkar gott på en kudde här i soffan och på radion är det "Ring så spelar vi." Utetermometern visar -10 grader. Sonen har nyss gett sig iväg till ICA där han jobbar i stort sett all sin lediga tid nu inför storhelgerna.

Jag har precis kollat min inkorg och konstaterat att trots julbrådska så har personer tid att engagera sig i tanken att skaffa sig ett lönande extraarbete. Jag skickar dom den information dom vill ha. Det är snart nytt år och många ger sig själv löften om ett och annat. Några av dom som är intresserade av det som jag jobbar med har bestämt sig, såsom jag, att fr o m 2010 ska dom börja bygga på sin kommande pension. Andra avger löftet att nu när det blir nytt år, då ska jag gå ner i vikt, börja träna mer och över huvudtaget leva ett mer hälsosamt liv.

Nåväl, än är det några dagar kvar till det nya året och tankar om vikt och annat kan vi skjuta på ett tag tycker jag. Idag ska det bli julgodis här hemma. Bl a vita nougatgömmor. Jag har köpt hem vit choklad, nougat och ischokladformar. Jag smälter chokladen i vattenbad, skär nougaten i små bitar, lägger en bit varje form och häller sen över chokladen. Ställer kallt, tills allt har stelnat. Enkelt och jättegott!!

Ge er nu en härlig lördag alla!

"Lyckan tar aldrig slut. Den finns i obegränsad mängd och är öronmärkt för var och en av oss."

Kram
fredag 18 december 2009

Julstress....dagens puff


Det har blivit lite fint att vara upptagen och säga att jag har så mycket att göra och speciellt nu inför julen. En del av mina vänner börjar fråga mig redan runt Allhelgona-helgen om jag börjat julstäda. Ju mer man sen närmar sig julhelgen så klagar alla mer och mer på allt som måste göras och som dom ännu inte hunnit med.

När tiden närmar sig advent får jag ofta frågan igen om jag är klar med allt?! Städ och bak och alla julklappar som ska köpas. Hysterin stegras allt eftersom man tänder fler ljus i adventsjusstaken.

När jag då kanske säger som så här "Städar, det gör jag när det behövs. Jag låter mig inte dras med av nån julstress-städning av hela huset och bakar det gör jag om jag får lust annars köper jag färdigt.

Oj då tänker dom...kan jag se...hur kan det bli nån jul hemma hos henne då? Men se, det blir det...vi har alltid en härlig julstämning med go´mat, vacker julgran och pyntat i alla hörn. Om det sen ligger nån liten dammråtta här och där...det bekymrar inte mig och förresten så skymmer det redan vid 15-tiden på da´n så bjud hem eventuella gäster på eftermiddagen...då ser dom inte att du har fuskat med julstädningen.

Jag kommer ihåg mina barndoms jular och jag lovade mig själv att aldrig skulle mina barn få uppleva något liknande.

Min mamma var så slut när det väl blev julaftons kväll att hon alltid somnade i en fåtölj redan vid 20-tiden. Hon hade fullkomligt vänt upp och ner på allt i vårt hus under ett par månaders tid inför denna julafton och sen var hon så slut att hon inte orkade vara med.

Istället för att skapa en go´, varm och mysig julstämning hemma så skapade hon en enorm julstress och länge bar jag med mig den innan jag blev så klok att jag kunde intala mig själv att det viktigaste är inte att köksskåpen är rena inför jul utan det allra viktigaste är den samvaron som en julhelg kan föra med sig.

När juldagen kom så låg min mamma i sin migrän i dagarna tre.

På min juldag tassar jag upp på morronen, tänder mina ljus och njuter av att i gästsäng och på luftmadrasser snusar och sover min kära...trötta och nöjda efter en julafton med mycket skratt och gemenskap.

Ha nu en härlig, stressfri dag alla!

Jag ska försöka locka ut min Sigge i 15-gradig kyla och snö...vackert, men kallt och han föredrar soffvärmen.

tisdag 8 december 2009

Attityd...dagens puff


Hur tänker dom som lyckas? Vilken attityd har dom? Hur är dom som personer?

Mycket hänger på att vara ärlig mot sig själv. Vi har många ursäker när vi står inför något som vi kanske skulle vilja göra, men backar när rädsla och självförtroende sviktar.

"Jag har inte nog med tid, jag har inte rätt utbildning, jag är för ung, jag är för gammal osv är en del av alla ursäkter vi säger till oss själva."

Jag läser just nu en bok "Rich dad, Poor dad Vägen till ekonomisk framgång" skriven av Robert Kiyosaki.

De råd som de flesta pappor eller även mammor ger sina barn är det vardagliga: "Gå i skolan och skaffa dig en bra utbildning, spara pengar, jobba hårt"!

Hans pappa, en välutbildad arbetssam man som var chef för skolsystemet på Hawaai gav sin son dom traditionella råden om hårt arbete och ekonomisk vinning, men dog själv fattig och bitter.

Kiyosakis andra "pappa" , en vän i familjen, var en man som hoppade av skolan redan på high school och blev sen en av Hawaiis rikaste män. Han lärde Robert allt som är sant om pengar och Roberts filosofi är att antingen är du en mästare på ekonomi eller en slav för pengar.

Han sticker hål på myten om att du behöver en stor inkomst för att kunna bli rik. Desstom påpekar han att vårt skolsystem lär inte våra barn något om pengar och ekonomi.

Allt handlar om attityd och tänk, inte att man föds med "silversked i munnen".

Jag ska ge denna bok i julklapp till min son som nu är på väg ut i livet. Min dotter som är något äldre har redan läst boken och äger en attityd och ett tänk som hjälpt henne att skapa en bra ekonomi idag utifrån ingenting.
Mitt tänk idag blir: "Går det lätt så är det rätt"


måndag 7 december 2009

Det bästa med måndagar...dagens skrivpuff


Måndagar ja...vad är det för bra med måndagar?

För mig skulle det kanske vara att jag i stort sett alltid börjar om på måndagar.

Jag börjar om på det som fallit ur från mitt upplagda schema, som jag nästan alltid har lagt upp inför en ny vecka.

Då är det skönt med en måndag, jag har "biktat" mig under sönda´n, erkänt för mig själv att inte heller denna vecka blev det som jag hade tänkt mig, men imorron lovar jag ta nya tag.

Måndagar brukar vara den dagen då jag tvingar mig till gymmet på morronen och jag har återigen lovat mig själv att gymmet ska besökas tre ggr/vecka och jag ska ta mina promenader varje dag.

Måndag brukar vara den dag då jag återigen har bestämt mig för att införa veckomatsedel. Jag har då varit duktig redan på sönda´n och skrivit veckans matmeny.

Ja, allt ska bli så annorlunda när det blir måndag...jag kommer att ta itu med mina fem kilos övervikt och dom kommer i stort sett att vara borta innan veckan är slut för nu ska jag ju äta ordentligt 3 ggr/dag samt komma ihåg dom två mellanmålen varje dag. Maten kommer att vara näringsriktig och kolhydratfattig. Choklad det har jag nu slutat med...för att få njuta en sista stund vräkte jag i mig en 200 gr Marabou igår kväll med magknip som följd.

Ja...allt det här och även annat som jag varje måndag har som mål och visioner brukar fallera framåt onsdagen och jag är sen tillbaka i det gamla vanliga lunket fram till nästa måndag.

Dagens tanke får bli: Idag denna måndag är en bra dag att tänka positivt och vara konstruktiv i mina handlingar.

söndag 6 december 2009

Idag


är det Skitsnygga Jävligt Smarta Kvinnors Internationella Dag.
Grattis till mig och alla ni andra snygga, smarta kvinnor!

Kom ihåg mottot:

Livet är inte en resa till graven med syftet att komma dit i en attraktiv, välbevarad kropp. Det handlar om att glida in sidlänges men en chokladkaka i ena handen, en flaska vin i den andra, fullständigt slutkörd, totalt utsliten, skrikande "Vilken häftig resa!"


Och kom också ihåg:

"Ingen kan få dig att känna dig underlägsen utan att du ger dem ditt tillstånd!"

- Eleanor Roosevelt-

Kram från en skitsnygg, jävligt, smart kvinna.

Övervaka...dagens skrivpuff


Klockan 04.30 morse kom jag hem. Nu har jag nyss vaknat, ja, jag är trött, men nöjd med min Stockholmsresa. Här sitter jag nu med morronkaffet och har tänt det andra ljuset. Det snöar lätt på min blogg, små flingor singlar ner, men utanför mitt fönster är det inga snöflingor som vackert dalar ner och färgar mitt landskap vitt...nej, färgskalan är grådaskigt upplyst av gröna gräsmattor och vad som kommer ner är regn.

Vilket Event jag var på i Stockholm! Och...vad roligt det var att träffa alla go´a människor, som jag annars mest pratar med via Skype eller mail!

Vilken skjuts man fick framåt i tankar och handling! Ja, jag vet att jag valt rätt som jobbar med detta, i Sverige, alldeles nystartade företag!

Vilka produkter vi har och vilket team vi är!

Grejen är ju att aldrig behöva sätta sin fot utanför hemmet, aldrig behöver leka affär eller jaga folk...nej jag kan sitta i min morronrock som nu, jobba och tjäna pengar! Min arbetsplats är där min bärbara dator är... som nu i köket, eller vid skrivbordet eller varför inte i vardagsrumssoffan...eller för övrigt där jag tar med mig min dator. I sommar känner ni igen mig...ja, då är det jag som sitter i solstolen vid stranden med min lilla dator i knät. Mitt bankkonto myser som aldrig förr och så här vid juletid är det mer än skönt med extrapengar.

Dagens puff är övervakning och jag måste såklart övervaka/kolla min mail för att min jobb ska flyta på. Kollar min inkorg nu och ja..där har droppat in flera stycken som har besökt mina hemsidor och därigenom blivit nyfikna och vill ha mer information av mig. Kan det bli enklare...jag bara skickar iväg färdiga koncept, dom får en inbjudan av mig till ett av våra fantastiska affärspresentationer online på vårt webinar...och sen...ja, det rullar på...svårare än så är det inte.

Så, nu är det gjort...hur många minuter tog det? Ja, en kvart tror jag.

Nu ska jag ta en dusch, starta upp dagen lite försiktigt med lite mer gott kaffe, så småningom väcka Sigge för en promenad. Han är om möjligt tröttare än jag idag...matte har varit borta många, många timmar och även om han har haft lill-husse hemma, så är det bäst när jag finns i närheten. Först då kan han sova lugnt igen och koppla av. Så han har extra lång sovmorron idag. Han ligger här bredvid mig på kökssoffan, tätt, nära, med nosen intryckt i min mjuka morronrock och snarkar ljudligt.

Ha nu en skön andra-advents-söndag alla!

Dagens ord på vägen blir idag: Det är viktigt att prioritera och avsätta tid till det som är viktigt i våra liv.

fredag 4 december 2009

Exkluderad....dagens skrivpuff


Just nu känner jag att denna blogg och även Sigges blogg blir en smula exkluderad pga andra projekt och jobb som jag har här hemma. Det handlar inte om julstök och annat som kan vara tyngande för många den här tiden på året. Nej, sån´t tar jag med ro...jul blir det ändå och vi här hemma brukar alltid ha en mysig jul tillsammans trots att inte alla köksskåp och andra utrymmen är genomgångna och städade.

Men jag har hamnat i nån slags svacka vad det gäller skrivandet...jag menar då att skriva utifrån skrivpuffsutmaningar och även annat så kallat "författande." Alla historier och berättelser som brukar dyka upp i mitt huvud...nej, det är tomt på fantasi för tillfället.

Jag känner mig inte alls inspirerad hur mycket än Ann puffar på och jag beundrar er andra som kan få till lååånga, och så fantastiska, berättelser varje dag!

Men, kanske blir man tömd på fantasi och inspiration ibland? Känner någon igen sig i såna här svackor?


Nu önskar jag er alla i alla fall en skön helg!


Själv drar jag iväg till Stockholm och Hilton hotell imorron för ett stort event.


Dagens tanke denna 4 december får bli: "Fokusera idag på att känna tro och tillit till att allt kommer att ordna sig, istället för att ägna energi åt att vara rädd för sån´t som du tror att du inte klarar av."

torsdag 3 december 2009

AgelNu ska jag fortsätta att berätta lite om MLM-företaget som jag jobbar med några timmar i veckan på min fritid. Kanske är det någon av er som letar efter ett "Jobba-Hemifrån-Jobb", som kan ge er dom där extrapengarna som man så väl behöver och som kan förändra livet. Man får råd med den där semesterresan eller den där snygga soffan som man sneglat länge på t ex....eller varför inte en nyare, bättre bil kanske.

Själv, som jag skrivit om tidigare, tänker jag lite långsiktigt och jobbar med siktet inställt på att utöka mina pensionspengar som jag en dag ska leva på. Idag är det ingen säkerhet i hur din pension ser ut när det är dags att slå av på takten och då känns det tryggt att veta att jag har jobbat upp ett eget kapital så att jag kan ha ett bra liv även som pensionär.

Kanske Agel Enterprises är något för dig också? Agel är ett ultramodernt MLM-företag som är helt nystartat i Skandinavien. Det ger ju dig och mig en chans att vara med från början och bygga upp ett stort nätverk. Till vår hjälp har vi en otrolig support, såsom Webinars flera ggr per dag online, tillgången till egna färdiga hemsidor, manualer, eBöcker och en fantastisk MLM-skola online 2 ggr/vecka och all utbildning och support är gratis!

Har du kanske problem med övervikt eller kanske bara vill förbättra allmänhälsan? Varför inte lära dig mer om friskvård/bantning och samtidigt tjäna dom där extrapengarna.

Agel jobbar med marknadsföring och friskvårdsprodukter och du kan bli en i teamet. Vi vill gärna bli flera.

Man jobbar helt och hållet hemifrån vid sin dator och är sin egen chef. Ingen försäljning eller "knacka dörr."
Låter det intressant? Läs mer på några av mina hemsidor....
En tanke för denna dag blir: "Vi måste bestämma oss för att kunna skapa utrymme för förändring."


Ha en skön dag alla!