Inlägg

Visar inlägg från augusti, 2010

Hur gör ni

En sak som jag grunnar på ibland. Hur gör ni när ni vill svara på en kommentar som ni får i er blogg. Svarar ni i så fall i kommentarsfältet i er egen blogg, eller går ni till den blogg det gäller och skriver ett svar där. 
Fånig fråga kanske...finns väl ingen regel på detta...men jag vill ändå spåna lite i detta.

Varför gå på loppis

Bild
när man bara kan gå ner i sitt eget förråd och hitta grejer.

Håller ju på och städar lite smått och skulle förpassa en del saker ner till förrådet. Kunde då inte låda bli att rota lite i några kartonger jag har där. Till slut fick jag ringa upp till sonen: "Kom ner och hjälp mig att bära upp ett par kartonger."
"Men ,morsan, jag bar ju just ner en kartong?"
"Jaja, men kom nu och hjälp mig."
Han kommer ner igen och har vissa synpunkter, men jag ber honom knipa ihop och bara bära.
Jag ljuger och säger att jag ska sälja grejerna på loppiset nu i sept.
"Ok, det var en bra idé, lilla mamma."

Och titta vad jag bl a hittade som jag inte kommer att sälja på nåt loppis:


VälkommenCina och grattis!
Du blev min nr 30. Maila mig din adress, så kommer det en liten premie med posten till dig. Du hittar min mailadress här på höger sida i min blogg.

Sigge är med

Bild
Sigge kommer att vara med mig även på mitt nya jobb. Han har ett bra hundliv den hunden. Tidigare, dom senaste tre åren har jag jobbat som pers. ass. och han har då varit med och  "jobbat" med mig varenda dag som gosedjur.

Dan före dan

Imorgon ska jag in i rutiner igen. Imorgon ska jag börja jobba, efter att ha varit "ledig" ett halvår. Whao vad härligt det ska bli!! Kul med helt nya, utmanande arbetsuppgifter. Har jobbat en del år i vården och nu känns det så rätt att sadla om.

Undrar om det kommer att bli storstädning här hemma idag då. Så här på "sista dagen". Ni vet det där med garderoberna t ex...ja, sen är det mycket ni inte vet, som jag skjutit på. Jag är en fena på att tänka, planera...men att komma till skott...nja, där fattas det en hel del. Vi får se... 

Tror det finns en väninna som behöver prata idag, behöver bli lyssnad på...så det kan bli skälet som gör att jag inte riktigt kom igång idag heller... 


Välkommen Jenny! Jag blir så glad när någon ny kommer med i mitt "följargäng". 
Snart  kan det vara dags för en ny "var-tionde-premie." 
Undrar vem det kan bli....?

Dagens skrivpuff - Hoppa över

Bild
Han springer fort, jag har aldrig sett honom springa så fort tidigare. Han närmar sig det första hindret och jag känner att nervositeten stegrar sig inom mig - han kommer att vägra jag vet ju det.
Men han hoppar över! Ja, han nästan flyger över.

Med full energi sätter han se´n ny fart mot tunneln. Jag behöver inte ens mana på honom. Det är knappt att jag hinner med i hans fart. Han rusar som ett frustande tåg genom den gula tunneln och nu, nu närmar han sig slalompinnarna!

Perfekt, han är igenom på nolltid och han har inte missat en enda pinne.

Då är det bara balansen kvar. Hjärtat är på väg upp i min halsgrop. Segervisst kliver han upp och trippar självsäkert och orädd över på andra sidan av balansbrädan, som om han aldrig gjort annat. Brädan vippar över och han är i mål!

Klockradion väcker mig. Sigge sover ostört vidare på mina fötter. Jag lirkar försiktigt ut mina fötter från hans tyngd. Han vänder på sig och snarkar vidare. Jag blir lite full i skratt när jag står i duschen oc…

Första gången

Bild
Usch en fästing!! Första gången jag upptäckt en fästing på mig. Igår. Den satt på min rygg. Kliade lite och då kände jag den. Fy vad äckligt!!
Är det vanligt att det blir rött och lite ömt efteråt, när man tagit bort den? Vet inte om jag fick bort hela den vidriga varelsen, fick som lite panik och drog bara snabbt för att få väck den. Tvättade efteråt med alcogel.
Läser sen att så ska man väl inte göra utan dra sakta och försiktigt så att man får med hela odjuret. Använda pincetten som är ämnad för denna operation, som jag har och som ligger i nåt skåp.

Min hund Sigge har fått sammanlagt 4 fästingar under dom snart 5 år som han levt och dom har jag bara ryckt bort. Uä#¤chijamäj!!

Motbjudande att bara skriva om dessa blodsugande ligister. Måtte jag nu inte få nån infektion, eller ännu värre borrelia. Jag är något av en hypokondriker, så jag har redan under dessa timmar sen igår kväll i stort sett fått alla dom sjukdomar som är möjliga pga detta odjur. 

Jag lägger in några vackra bilder…

Det här blev det

Bild

Räddad

Bild
Förmiddag och jag hade precis baxat fram dammsugar´n...hemmet var i behov av lite fredagsstädning.  Telefonen ringer. Väninnan frågar: "Hej, vad gör du?"
Innan jag hunnit svara säger hon: "Kan vi inte åka och fika nånstans?"
"Jo, det gör vi! Jättebra idé. Jag är hos dig inom en timme, ska bara gå ut med Sigge en sväng och sen sätta på mig facet."

In med åbäket i städskåpet igen.
Fika är ju mycket roligare.
Kan väl städa en annan dag ;-)

Vi fikade på mitt favvo-café. Riktigt gammaldags och äkta. Mysig inredning med bara möbler från förr. Gott kaffe som serveras i riktiga kaffekoppar på fat i tunt porslin.. Vackra broderade dukar på borden och alltid levande blommor i vaserna på varje bord. Hembakt såklart och så underbart smarrigt. Idag testade jag en nötkolapaj med vispad grädde. Ååh så go´!!!  
Vi avslutade med en tur till den stora antik- och loppisaffären. Det är dyrt där, men väldigt roligt att gå runt och titta i alla rum. Ett litet fynd gjorde jag. …

Anti-Jante

Bild
Igår fick jag min tavla som jag beställt från Emma. Att besöka hennes blogg http://www.livskrafter.blogspot.com/ ger energi och spär på självförtroendet.

Jag citerar Emma: "Tag plats, våga glittra och var stolt över den Du är och ge också andra möjlighet att göra samma sak. Tänk så störtskönt härligt det är att leva och vad underbart att kunna känna att Du duger precis som Du är."  

Här finns anledning att lägga in text jag haft tidigare i ett blogginlägg:

Livet är inte en resa till graven med syftet att komma dit i en attraktiv, välbevarad kropp. Det handlar om att glida in sidlänges men en chokladkaka i ena handen, en flaska vin i den andra, fullständigt slutkörd, totalt utsliten, skrikande "Vilken häftig resa!"


Och kom också ihåg:

"Ingen kan få dig att känna dig underlägsen utan att du ger dem ditt tillstånd!"
- Eleanor Roosevelt-

Låt inte Jantelagen styra dig!  
Kram från en skitsnygg, jävligt smart kvinna :-D

Visst är kärleken fantastisk!

Bild
Jag blir alldeles tårögd av lycka när jag läser min dotters blogg  http://ullises.blogg.se/2010/august/var-arsdag.html

Jag vet ju att dom är så lyckliga och kära...och jag blir så glad för deras skull. Härligt är det när det finns kärlek!!

Jag önskar er all lycka det vet ni och jag har redan börjat skriva på bröllopstalet...

Vet du inte vad du ska rösta på?

Gå då in på http://www.svd.se/nyheter/politik/valet2010/Valkompassen/  och testa dig var du möjligtvis står i den här röran som pågår.

Filmen

handlade om Susie 14 år, som lever i en kärleksfull familj.Mamma, pappa och två syskon.
En dag på väg hem från skolan luras hon ner i en underjordisk koja som hennes granne har byggt på det stora majsfältet inte långt från hennes hem!
Fruktansvärt, vidrigt!!
Sedan spanar Susie från sin himmel på sin familj, sina vänner och sin mördare.
Glömde säga att hon hann aldrig upplevadet som hade kunnat bli en vacker, oskyldig kärlekshistoria med killen på plugget, som hon länge spanat in. En dag stod han bara där och frågade henne om dom inte kunde träffas kommande lördag. Överlycklig, och en aning försenad till middagen hemma, beslutar hon sig för att gena över majsfältet...hon kom aldrig hem den dagen.

I mitt tycke innehåller filmen för mycket scener från Susies himmel...lite för mycket fantasy för min smak.
Jag hade velat uppleva mer om det trauma familjen tvingas uppleva. Mer om den, till synes, ganska trevliga, grannen osv...

Så...tre stjärnor av fem :-)

Filmkväll

Bild
Längsen jag hyrde film.
Men idag fick jag ett filmtips.
"Flickan från ovan".
Så nu blir det go´a tv-soffan, värmeljus, en mugg te, laxmacka och film-time.
Imorgon ska jag berätta...

Jag tycker det är vackert och det har en historia

Bild
Moster Karins gamla salladsskål i teak, med dom vackra besticken.
Hennes ostbricka också i teak. 
50-tal.


Moster Karin var duktig på att göra sallader och jag kommer ihåg att denna skål och besticken ofta, om inte alltid, stod på hennes matbord när hon bjöd på mat.  
Jag såg hur hon smorde in skålen och besticken med matolja, för att bevara och få fram glansen i träet. Hon brukade också gnida runt med en vitlöksklyfta inuti skålen. "Ger go´ smak åt salladen," sa hon.


Nu står det här hemma hos mig och jag gör som hon...gör rent endast med varmt vatten, torkar och gnider in med matolja. ( Det gråa i bilderna är inte i träet utan beror på kameran, kanske fotografen och speglingar från duk och fönster)

Beroende - dagens skrivpuff

Bild
Jag vill bli beroende


Jag vill känna att jag måste
Jag vill känna att jag inte kan vara utan

Jag har prövat åtskilliga gånger
Tvingat mig
Hittat på ursäkter för att slippa
Nästa månad är det dags igen
Ska jag lyckas den här gången
Jag har hittat byxorna, tröjan, träningsskorna

Men var hittar jag ett beroende


(Sigge linslus ville vara med på bilden)

Nu drar ovädret igång på riktigt.

Det jag beskrev i förmiddags i min blogg....lite blåst och regn...det var ju ingenting. Nu drar monsunregnet in och det blåser som f#n. 20m/s ska det bli om det inte redan är det. Var ute en kort sväng förrut med Sigge. Dyngsura lyckades vi ta oss in igen...nära att vi hade blåst förbi vår port och kanske landat i bäverån längre ner.
Jag har plockat ner blomamplarna på balkongen, annars kanske dom kränger sig loss och far ner i huvudet på grannen längst ner...gjorde ju absolut ingenting . Det skulle väl i så fall bli force majeure?

Pasta Carbonara

Bild
var det ju idag. Och här är den precis färdig när sonen kommer hem helt utsvulten från skolan.
Jag ska bara riva över lite mer parmesan.
Moster Karins blommiga förkläde har jag på mig också. Ser ni bilden framför er av den präktiga mamman...men det går snart över ska ni se...vilken dag som helst vankas det pulvermos och fiskpinnar utan förkläde.

Är det redan höst?!

Bild
Regn och blåst utanför mitt fönster.
Folk stretar förbi här utanför med paraplyer som vränger sig i den  kraftiga blåsten.
Äppelträdets grenar nästan sopar marken, när vinden tar i.
Önskar jag hade en trådlös koppling dit upp, en dosa med en solknapp, så jag kunde ändra min utsikt till en blå himmel, ja...en solig och  varm, go´ dag. 
Men jag har väl säkert bränt mina eventuella kontaker uppåt.
En sista minuten skulle sitta fint. Men det finns varken tid eller pengar för sån´t just nu.
Nu ska jag plita till en dagordning till vårt nästa möte i K-jouren, sen får jag försöka tvinga Sigge på en liten kissvända. 

"Det är en konst att se det vardagliga med nya ögon"

Ha de´ gott därute alla och måtte det regna och blåsa på er allihopa. Ja...det ska väl va´ rättvist :-D

Bus och lek

Bild
Det här är en av Sigges kompisar här på gården. Han heter Texas och är än så länge bara en liten valp. Dom båda har lekt och busat här ute under kvällen och nu sover Sigge djupt ZZZZ

Frukost - dagens skrivpuff

Bild
Min egen tidiga frukost.


Det är då jag laddar energin för dagen

Ensam vill jag vara

Endast radion

Morgontidningen

En balja kaffe, nypressad apelsinjuice och en grov ostsmörgås

Bloggar och mail


Men nu är det snart middagstid här hemma och köttfärslimpan står ugnen. Mums, det ska bli gott. Nu ska jag smörsteka kantarellerna. Nu är vi hungriga!


Välkommen Vita rosor och förgätmigej

En härlig morgon!

Bild
Himlen är blå, inte ett moln, inte en vindpust.
Det är morgon förmidda´ och vi går en lång, skön promenad i solen.


Imorgon börjar skolan

och det måste till lite rutiner här hemma igen. Sonen säger att han tycker det ska bli skönt att börja plugget igen. Andra ring på gymnasiet är det nu. Dygnet ska vändas på. Men jag vet att han fixar det.

Jag har varit duktig och fixat veckomenyn för nästa vecka...får se hur länge jag håller den präktiga stilen.
Blir nog inte så länge om jag känner mig rätt. Ambitionerna finns alltid till ett bättre jag och det är ju bra så långt.

Vill ni ha recepten på någon av rätterna, säg till så lägger jag ut det här.

Måndag:  Köttfärslimpa, kantareller, grönsaker, potatis, sås
Tisdag:    Carbonara
Onsdag:   Enschiladas
Torsdag : Ugnspannkaka med bacon
Fredag:    Kycklinggratin med vitlök och cremefraiche
Lördag:    Vet inte
Söndag:    Får seVälkommen Åsa och Stort och Smått!
Mycket planerar jag, mycket skjuter jag sen på nån framtid

Bild
Igår var min planer bl a att rensa, slänga...ja fixa till min stora klädkammare plus två garderober. Det handlar om mina kläder. Alltför mycket kläder, alltför rörigt. Jag såg framför mig igår morse när jag vaknade hur det skulle se ut. Allt kommer att hänga i en prydlig ordning i samstämda färger. Det som inte längre får vara med läggs i Traderahögen och somligt i säcken som ska till Kupan.

Nej.
Träffar kompis som säger "Du måste hänga med på Kupan, halva priset nu på kläder".
Röda Korsets Kupan besöker jag ju då och då för att kolla in ev loppisfynd, men jag har aldrig brytt mig om att checka av klädavdelningen. Kläder ska köpas nya...så har jag tyckt och tänkt.

Klart jag hänger med ändå och vad händer.
 "Åh, titta, kolla vad snygg!" " Kan jag ha den här?" " Ja, du är jättesnygg i den."
"Den här då? Skitsnygg...kolla i spegeln där borta."
"Men den här då...en kavaj, verkar ju som helt ny!"
"Jag som har letat så efter e…

Kunde ni inte skriva på igår

på grund av överbelastningen?
Gör det idag!
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7639187.ab

Jag blir så glad

Bild
när antalet följare ökar här i min blogg.
Idag hälsar jag Renée välkommen i gänget!
Jag känner att du Reneé kommer att inspirera mig till att komma igång att sticka, nåt som jag tänkt på ett tag och nu ska det bli en schal, värmande och go´ lagom till höst och kyla kanske.
Jag ska se vad jag väljer för modell och ni ska också få se framöver hur det går,om det går ;-)....
Förra vintern, eller om det var förförra t.o.m. stickade jag tumvantar till mina ungdomar med en öppning för att kunna sticka ut tummen och knappa på mobilen. Ganska praktiskt.
Jag skulle vilja ha en beskrivning på en" kofta" till min Sigge, han är en ganska muskulös liten fransk bulldogg, men en riktig fryslort när höst och vinter kommmer. Kanske ni kan hjälpa mig att leta upp nåt tufft till honom.

Antikdeckarna nu!!

Yes!

Den har redan fått sin plats

Bild
Tack Fru Venus!!
Stjärnan har fått sin givna plats i mitt vardagsrumsfönster, stämmer bra mot färgerna där. Jag överlämnar åt dig att plugga svensk geografi lite, så finner du nog ut var jag i landet bor :-D Skönt att komma hem? Kramen

Anställningsintervju

Bild
Idag har jag varit på anställningsintervju och jag har fått nytt jobb!!
Jag är så himla glad.
Inget mer tungt arbete inom vården utan nu ska jag jobba på Studieförbundet Vuxenskolan och jag får jobba med sån´t som jag verkligen brinner för. Ge människor möjligheten att utvecklas med hjälp av studiecirklar, kulturarrangemang mm. Och grejen är den att jag egentligen inte sökt jobbet själv utan jag har blivit tillfrågad. Tack P.R.
Yes!!! Ikväll ska jag fira.

Skratt - dagens skrivpuff

"Skratta" sa hon.
"Sluta tjura och lipa" befallde hon
"Se inte så grinig ut jämt!"
Själv var hon oerhört besviken över sitt liv och över den dotter hon fått som inte höll måttet för den perfektionism hon hela tiden eftersträvade. All hennes energi gick åt till att hålla alla ytor utåt skinande och polerade. Ingen skulle se dom djupa hacken och revorna med dom vassa taggarna.
Den lilla flickan tränades att alltid visa upp ett glatt ansikte.
Den som hade tittat riktigt noga hade sett att flickans härliga, porlande skratt aldrig nådde upp till hennes sorgsna ögon.
Men ingen såg och ingen förstod.

Brukar ni affirmera?

Bild
Inte jag.

Men hör här nu: "Vår hjärna kan inte skilja på vad du tror på och vad du vet. Tänker du en tanke kan den vara riktig och hjärnan utgår från den. "

Hänger ni med? Det gäller alltså att både veta och tro sådant som jag mår bra av.

Detta har jag inte kommit på själv utan jag citerar från Ulrika Gabriels blogg .

Se´n kom jag på att jag nog typ affirmerar ibland...jag har en mening som jag ofta upprepar och som jag har uppskrivet på kylskåpet: "Jag kan ha fel." Testa den.

På mitt foto här ser ni också några andra bra tänkvärdheter jag fått från mina kära, träffsäkra ungdomar....


Om ni inte kan läsa vad som står på den längst bort: I still miss my ex-husband, but my aim is improving.

Ungefär översättning blir: Jag missar fortfarande mitt ex men jag blir hela tiden bättre på att sikta :-))).

Det är grönt

Bild
och gräsmattor växer så det knakar. Kanske jag ska vara glad att jag inte har en egen...slipper ju klippa. Ja, ja...det finns alltid ett plus och ett minus.
I vilket fall, grönt är det ute, men kyligt, grått...ingen sommarkänsla...sommaren är kort, alldeles för kort, det mesta regnar bort...för att citera känd artist.
Jag lägger nu undan mina shorts och har redan plockat fram en varmare jacka.
Visst var det annorlunda förr....??

Nej gör inte potatismos

Bild
på färskpotatis.

Vi skulle ha köttbullar till middag idag och pojkarna vill så gärna ha potatismos till och visst är det gott med hemgjord potatismos till just köttbullar.

Ok...jag läser i Matklubben på nätet, där jag för övrigt ofta gottar mig i recept, att man kan visst göra mos på färska potatisar.

Men, nej....gör inte det om ni inte har tänkt att samtidigt sätta upp nån tapetvåd. Klister blev det...men gossarna åt ända, men inte jag och jag vägrar pulvermos.

Nu är jag än mer sugen på Marabou Mjölkchoklad. Jag har varit det hela da´n, men nu drar det i chokladtarmen...jag blev ju inte mätt. Ibland vore det bra att inte ha så nära till affären.

Jag längtar efter en trapp

Bild
En trapp att gå ut och sätta sig på och dricka morgonkaffet. Solvarm och bara min. Jag vill njuta av ren morgonluft, se Sigge lyfta på benet här och där bland mina buskar, för att sen komma och lägga sig bredvid mig och snarka en stund till.
Ingen som ser mig där jag sitter i min slitna, gamla morgonrock och laddar upp min kropp inför en ny dag. Allt är lugnt och stilla, förutom fågelsång och lite susdaller i trädkronorna.
Ingen granne som super i daaagar och får sina utbrott, så man hoppar högt om man vågar sig ut på sin egen balkong.
Ingen stôllgranne som gör allt för att göra sig ovän med sina närmast boende.
Jag bor i lägenhet just nu och jag längtar bort, dit där jag kan trampa barfota på min egen gräsmatta.


Frågor

Bild
Idag var skrivpuffen "Om att fråga"...nej det går inte...fantasin är på noll idag.
Men då kom jag på!
Jag kan ju ställa frågor till er mina vänner.
Att svara är helt frivilligt.
Mina svar är inom parentesen.

Då kör vi då:

1. Vilken egenskap önskar du dig helst? Skarpt intellekt eller medlidande. (Där måste jag svara någorlunda skarpt intellekt, eftersom jag anser att jag redan har medlidande så det räcker)

2. Föredrar du människor med sunt förnuft eller dom med rik fantasi? (Rik fantasi…det andra ordnar sig ändå)

3. Litar du mest på din erfarenhet eller din intuition? (Med åren har jag lärt mig att lita mest på min intuition och då brukar det bli väldigt bra)

4. Styrs du mest av hjärtat eller hjärnan? (Hjärtat för det mesta)

5. Föredrar du en spontan aktivitet eller en planerad? (Spontan)


Jag ger er en bild på Sigge....han bara solar och sover han och skiter fullständigt i att han har en egen blogg att uppdatera.

Imorgon lämnar jag tillbaka den

Bild
Jag promenerar flera gånger om da´n, långt, typ...ja, en bit i varje fall.
Jag har inte ätit choklad på fleeera dagar.
Jag tänker mig för annars vad jag äter...ingen smörgås(ar) på nattkröken.
Ja, jag håller igen!! Inte ens lördagschokladen igår, som jag annars tycker att jag verkligen är värd.
Men inte ett gram minus på den där vågen. Nyinköpt i nån slags iver nån dag för inte så länge sen när jag verkligen skulle börja ett nyare, nyttigare, hälsosammare liv.
Nej, imorgon lämnar jag tillbaka denna våg.
Slänga ut pengar på så´n skit.

Dagens puff - Ursprungligt

Vägen vindlar sig i slinga efter slinga uppför berget. Ner i en dalgång och upp igen.
Flera gånger känns det som den rangliga, gamla bilen vägrar att rulla en meter till. Den hackar oroväckande och jag stannar en stund på den smala vägen. Lodräta bergsväggar slickar vägrenen. Solskenet och värmen har förvandlats till gråväder och kyla och jag huttrar i mitt tunna linne.
Djupt därnere ligger dalgången och jag vet att jag ska vidare upp på nästa berg, där låga hus klättrar efter bergssidan.
Svarta moln har samlats kring bergstopparna omkring mig och rovfåglar kretsar runt, runt.
Jag tvingar bilen att starta igen och med ett klagande läte hoppar den igång.
Jag ska till byn där man lever som man ursprungligen har gjort i alla tider. Gamla traditioner hålls vid liv, man lever i ett matriarkat…kvinnorna styr.

- Jag gör allting så som jag har lärt av min mamma. Jag lagar mat som hon, vi planterar, sår och skördar som våra föräldrar gjorde det.
- Och jag bakar bröd varje helg i den stora ugn…

Dagens loppisfynd

Bild
Hur mycket? 185:-

Premie

Bild
Fick ide´n från några andra bloggare och tänker nu införa den här på min blogg.

Jag kommer fortsättningsvis att skicka en liten premie till var tionde följare av min blogg.

Just nu har jag endast 19 st ...så vem blir den 20:e...och den 30:e... osv?! Kom igen nu!

Lena...du som är min "10:e"...maila mig namn och adress så kommer en överraskning på posten till dig.

Kan tydligen inte räkna, eller vart det gick fel...jag vet inte...men Cattis är min 10:e, Lena blir inte utan och Fru Venus blev min 20:e! Nu ska här göras paket! :-)

Skrivpuff 12 aug

Bild
Sopa under mattan

Dom välputsade fönstren skiner som diamanter i det fina villakvarteret. Ytterskiktet glänser i kapp med den polerade portklappen, medans skärvor sopas under äkta mattan.

I lägenheten inte långt från det exklusiva området, där hittar man klädhögar i vissa rum som ligger ömt omslingrande med fuktiga badlaken.

Dammråttorna växer sig ibland stora och starka.

Disk finner inte alltid direkt vägen till diskmaskinen.

Skor stora som båtar fyller ofta upp golvet strax innanför ytterdörren.

Städning skjuts mer än sällan upp för att nån vill göra nåt roligare.

Ren-tvätt-kläderna gonar sig med varandra i den ibland växande högen.

Tittar man noga i soffan, så finns där spår av en hund.

Visst finns problem, men dom göms inte under mattan, utan dom svävar fritt. Här där man kan andas.

Skrivpuff 10 aug 2010 "Att öppna en dörr"

Idag antar jag utmaningen att skriva en text utifrån Skrivpuffen och dagens puff är:

Att öppna en dörr

Huset ser likadant ut. Kanske lite gistet. En del färg hade flagnat av och dörrhandtaget hänger på sned. Rör det sig bakom gardinen i köksfönstret eller är det bara som jag inbillar mig?
Rosorna bredvid den gamla stentrappan har för länge sen blommat ut, men en del vissnade brunröda, skrumpna blomklasar klamrar sig kvar i den snåriga busken.

En kylig höstvind leker tafatt med löven på gräsmattan. Dom stora färggranna bladen, som till slut släppt sitt tag från den gamla knotiga lönnen, snurrar glatt runt som i en karusell.

Med ens öppnas dörren och någon ropar mitt namn. Jag ser henne inte först där hon står i halvdunklet i dörröppningen, men när hon kommer ut på trappan är jag med ens i hennes famn. Jag sniffar in hennes välbekanta doft. Tvål blandat med nybakt bröd. Över hennes axel ser jag köket. Inget är förändrat. Det gamla, slitna köksbordet, korgstolen bredvid den öppna spisen …

För ett år se´n

Bild
Jag fick en idé idag att titta vad jag skrev i denna blogg för precis ett år se´n.
Jag var då väldigt aktiv med att skriva texter utifrån ett givet ord/handling som Skrivpuff gav mig varje morgon.
Några av er kanske redan har läst alla mina texter från då, men jag klämmer ändå in vad jag skrev den 9 augusti i fjol då det skulle handla om en smak.
- Hej då min lilla älskling, vi ses imorron.
Lisa gråter lite och vill följa med när mamma åker.

Moster Britta tar Lisas hand.
- Kom nu så går vi in och packar upp din väska. Du ska ju sova här hos oss inatt och sen imorron är mamma tillbaka igen.

Lisa tittar efter bilen som försvinner runt hörnet. Britta sätter sig på huk, tar henne i famnen, torkar bort hennes tårar med en flik av sin tröjärm.
- Kom nu, säger hon igen och Lisa följer lite tveksamt med Britta in i köket.
- Snart kommer morbor Rune hem, säger Britta.
Lisa känner en ilning i maggropen. Ingen kan busa som morbror.
Hon hoppar jämnfota framför Britta - När kommer han? Nu! Jag vill att han …

Vicken fest!

Bild
Så roligt var det längese´n jag hade. Det blev en fest med mycket, mycket skratt, härliga go´a återseenden, gitarrer och uckele plockades fram och vi sjöng för glatta livet. Barn, ungdomar, vuxna och hundar...en salig röra i ett underbart vackert väder.
Bilden tog jag nån gång mitt i natten, när nästan alla hade lämnat festen.

Jag ger er

Bild
en kvällsvy från min balkong från igår kväll när jag satt där och myste en stund.
Nu har jag inte tid att mysa, det är lördagmorgon, sola skiner och jag ska strax bege mig iväg till "söstra" . Vi ska fixa iordning inför festen.
Hej, so long, ha de´!

Fredag

Morronkaffet och radio. Dom spelar Beach Boys California girls och jag kommer ihåg när min dotter var kanske sisådär 14 år och hittade ett album hemma med just Beach Boys...oj vad hon diggade dom då. Undrar om hon kommer ihåg det?


Ha de´ gott alla idag och ta inte för allvarligt på dig själv - gör som jag - öva på att skratta åt dina misstag.
Kommer inte ihåg om jag skrattade igår när jag klev ner från en stol och trampade rätt i skurhinken och allt skurvatten rann ut....
Dagens första misstag jag gjort idag...gula i äggvitan när jag ska vispa maräng...nej, jag sa inte j#¤la sk&t...jag bara småler jag (jo) försöker fiska upp gulan så gott det går och se det blev maräng!!
Dagens andra misstag och klockan är bara knappt 11...jag har glömt köpt strösocker upptäcker jag när jag nu ska ta mig an nästa bak...men, men... jag skrattar vidare (varför tror ni mig inte?) svingar mig vigt upp på cykeln hmmm...drar ner till ICA i SPÖREGNET.

Vadå värk??

Bild
Vaknar idag utan ont! Knopp och övrig kropp är som vanligt igen. Härligt underbart!!
Tacksamhet är den i särklass bästa medicinen mot självömkan och jag är oerhört tacksam för denna torsdag, då jag känner mig pigg som attan igen och inte har ont.
Nu ska här bakas tårtbottnar.
Vi ska ju ha fest på lördag.
Jag har snackat med SMHI och dom har lovat att inte en regndroppe ska falla över västra Värmland just den dagen. Dom håller inne allt blött till på söndag. Vi får se om det går att lita på dom...
Ha en bra dag alla.

Ischias heter det

Bild
det vet jag...jag har haft det förr.


Det är tredje elller fjärde da´n nu. Värker som f#n från ryggen ner i högerbenet, vaden ända ner i tårna. Värst på kvällen/ natten. Lägg sen till en j#¤la huvudvärk som också varat i ca 3 dgr nu plus mitt kroniskt onda vänsterknä...ja, då förstår ni att det är medömkan jag behöver nu i massor. Tyck synd om mig!!
Fult att svära...jag vet det...men just nu behövde jag det.
Har ju inte tid med det att ha ont nu...här hemma behövs städas och till helgen ska vi ha stor släktfest hos Kusin Vitamin och tårtor behöver bakas och annat ska fixas.

Värktabletter då? Hjälper inte det? Nja, liiite, men inte tar det bort smärtan helt inte.

Sängläge varvas med försiktiga promenader med Sigge.

Handlade idag...det skulle jag aldrig ha gjort...matkassar och dålig rygg...så, här ligger jag.

Glad blir jag i varje fall när jag tittar ut på min balkong...mina hängpelargonier har äntligen börjat blomma och jag lovade er ett foto. Titta så vacker!