Inlägg

Visar inlägg från september, 2010

Drömmar

Kommer ni ihåg vad ni drömmer? 
Det är mycket, mycket sällan jag minns på  morgonen vad jag har drömt om på natten. Men imorse kom jag minsann ihåg min dröm....vartenda uns av den.
Då är det säkert en sanndröm...tror ni inte det?
Drömmen har legat i bakhuvudet hela da´n som en skön känsla och skulle jag möta personen som det hela handlar om (vilket inte alls är omöjligt)....ja, då skulle jag nog rodna lätt ;-)

5 bloggar

Bild
som gör mig glad. Det finns många, många fler bloggar som får mig att gapskratta, som ger mig positiv energi, som får mig att le igenkännande och mycket mer feel good känslor...men idag, just nu, skickar jag vidare den fina Awarden jag fick igår till:
Oljekritan - titta in och njut. Underbar, glad konst !

Lysande ögonblick - Alexandra ger oss en fräsch, livsbejakande blogg.
Kaizas klotter - en, för mig, ny bekantskap. Jag känner att jag redan tycker om vad Kaiza skriver och känner igen mig i mycket.
Kalasgott - en härligt, färgglad blogg, där Jennie frestar oss med sina fantastiska recept på sötsaker, kakor och god, god mat.
Vildaella - kan man bli annat än glad när man tittar in till Helena och får se hennes störtmysiga hundar. Åh, vad jag skulle vilja träffa Vilda och Ella och även matte.


Alla ni go´a vänner!!

Bild
Tack för alla tips ni gett mig om hur jag på bästa sätt ska sköta om min mage.
Någon eller några skrev t ex spikmatta. Jag har ju en spikmatta. Måste testa om det funkar.

Att ha en blogg så här och få så mycket vänner - det är fint det!
Nåt mer som var fint idag det var Awarden jag fick från Vimsiga mamman.
Tack go´a du...om du visste va´ glad jag blev...glömde helt bort min dåliga mage :-)

Nu är klockan mycket, jag är trött efter en lång jobbdag och ett kvällsmöte ovanpå det.
Men imorgon ska jag skicka Awarden vidare...

Natti alla...

Välkommen Fighter i mitt gäng!

Nu tror jag att jag vet.

Bild
Boven heter Naproxen...tror jag. Är det den som gör att jag har så fruktansvärt ont magen? Bränner som eld. Men vad ska man göra när man har så himla ont i knä och övriga leder? Och det har jag haft mer än vanligt en tid. Jo, till slut måste man ta något som dämpar värken. Pest eller kolera??  
Välkommen Alexandra!! 

Sigge på jobbet

Bild
"Nej, matte jag tar inte upp pennorna som du tappat. Du får själv krypa under skrivbordet och hämta dom. Kan vi gå hem nu? "

Jag lovade

Bild
att visa er vad jag köpte på loppiset igår. Sönerna förstod inte varför jag går och köper en gammal termos. "Vad är det för fel på dom vi har?"....
30 spänn kostade det hela.

Go´morron!

Det är måndag och det är minus 800 gr.
Nej inte ute, utan min våg visar nu på morronen 68,2 kg
Helt ok känner jag, med tanke på vad jag satte i mig igår

Jag har inte varit hungrig en enda dag, eller sugen kanske jag ska skriva. Så snart jag blir hungrig då äter jag och jag äter en bra frukost, ser till att jag har en frukt med mig till mellanmålet på förmidda´n när det suger till lite runt 10-snåret.
Äter en lunch och lite mellanmål på eftermidda´n typ keso och hallon eller en frukt då också och sen vid 17-18-tiden en middag. Kan sen bli en  liten, liten  kvällsmacka och te senare på kvällen. Jag dricker alltid vatten till maten...öl dricker jag väl nästan aldrig och vin...ja, slår man ut min konsumtion på ett år kanske det blir tre-fyra flaskor totalt. Så jag är ingen storkonsumerare vad det gäller såna drycker och dricker heller aldrig läskedrycker. Mycket kalorier finns i alkohol och läsk...det kanske man inte tänker på. 
Jag äter all slags mat i måttliga mängder, undviker godis o…

Då var jag hemma igen

Jag for iväg med tre kartonger. Jag kommer hem med en kartong. Det är väl ganska bra tycker jag. Kul var det också att träffa och prata med folk.
Tre grejor köpte jag, dom bara stod där och ville följa med mig hem.
Lite senare ska jag fota och lägga ut här så ska ni få se. Nu ska jag luta mig en stund, lägga upp fötterna på soffryggen och läsa kvällstidningen samtidigt som jag kollar in min Per Morberg när han gör kycklingleverpaté.

Ruggigt

Jag vaknar till en riktigt ruggig höstdag. Det blåser och det regnar utanför mitt fönster och det är en morgon som kräver värmeljus och en go´ varm filt runt frusna fötter. 
Men jag får inte sitta hur länge som helst och kura....ska snart dra iväg med mina kartonger till loppisen. Måtte det bli en bra försäljningsdag, så söner slipper kånka ner dom i källaren se´n igen. Det här blir första gången som jag är på den andra sidan disken...loppis gillar jag ju...men jag brukar ju vara den som gärna handlar. Kommer jag att lyckas sälja något och framförallt.....kommer jag att lyckas att INTE köpa något?? Vi får se. I vilket fall tycker jag att jag har allt under kontroll nu
Kartongerna står i hallen, sönerna ska snart kånka ner dom till bilen, växelpengar har jag fixat, glasögonen sitter på näsan, en hopfällbar stol har jag i bagaget det vet jag. Jag vet också vilken mobil som är min, ska kontrollera innan jag drar att jag inte har någon extra i bakfickan...:-) Just det... jag skulle ju…

Fågel, fisk eller mittemellan..

Bild
Jag vet inte vilken gång i ordningen det är, men det kommer som tätare nu tycker jag. För någon vecka letade jag i säkert i  3-4dagar innan jag gav upp. Till slut, när jag skulle ha laddaren till min mobil, då låg dom där i den lådan där jag har sånt - laddare till alla mobiltelefoner och annat som behöver energi.
Ja, det är glasögonen som är borta igen!!

Så här sitter jag nu och plirar nära, nära skärmen för att försöka se vad jag skriver och även läsa andras bloggar. Jag använder alltså läsglasögon.

Igår eftermiddag försvann dom efter att jag kommit hem från jobbet och läst igenom posten, sen är dom borta. Jag vet inte hur ni gör när nå´t försvinner, men jag letar i stort sett överallt, hela tiden...om och om igen på samma ställen och på andra omöjliga ställen...t o.m soporna.  Ibland brukar dom sitta på huvudet utan att jag vet om det.

På tal om huvudet så kom jag på när jag för ett tag sen var inne i en affär och behövde glasögonen för att slå koden ni vet, rotade runt i min al…

Helg!

Bild
Fredag eftermiddag.
Slutjobbat för denna vecka.
Skönt.
Lite trött.
Lutar åt att pizzabagaren får stå för fredagsmiddagen ikväll.
Nu försvinner jag ner i förrådet ett tag bara så ni vet.
Här ska rensas på prylar. Saker som jag inte känner "måste-ha-kvar"  när jag tittar på dom.
Diska, putsa, packa. 
Har redan fått ihop två kartonger, kommer säkert att bli åtminstone två, nej tre banankartonger till. Kom just på alla dukar jag har i ett skåp som jag aldrig använder. 
Ska ju sälja på loppis på söndag. 

Go´morron på er!

Bild
Bara lite kloka ord ur min tankebok.

"Den som aldrig har förstånd att åka vilse ser inte lika mycket."

Ha de´ gott idag, vi "ses" säkert senare.

Jag funderar

Om någon säger till mig att det här är en diskmaskin och där plockar man in smutsig disk. Kanske måste du först  plocka ur ren disk och då ställa in det i skåpen du ser här över diskbänken. Bestick och knivar mm lägger vi i dom här lådorna.
Sen om du tittar här i badrummet så har vi en uppsamlingsplats för smutsiga kläder, det är den här tunnan där i hörnet.
Du hittar även en tvättmaskin, det är den där vita där borta och i den tvättar man dom smutsiga kläderna, för att sen hänga up dom här i det här torkskåpet eller ockå använda torktumlaren som står här över själva tvättmaskinen.
Om vi sen tar en titt i städskåpet här i hallen, så vad hittar vi där...jo, en dammsugare och den används för att suga upp damm och smuts från golv och mattor. Om det är så att man tycker att den suger dåligt, ja då kan det vara så att påsen är full och man får då byta till en ny. Dom ligger på den här hyllan.

Ja, om jag får den här grundliga genomgången på hur saker och ting bör och ska utföras ...ja, d…

Gammal och förvirrad?

Jag brukar som oftast ha min mobil i bakfickan på jeansen när jag inte är hemmavid. Igår kväll när jag är mitt uppe i fikat hos kompisen ringer det i min bakficka. Jag hinner tänka: "Har jag bytt ringssignal?"
Handen letar sig till den ficka som det vibrerar i och får upp min sons mobil.
Men va´ f-n har jag tagit fel??
Nejdå, i min andra ficka ligger min. Vi har inte alls likadana mobiler ska jag kanske tillägga...ska vara färgen då....

Det är sonen som ringer från hemtelefonen för att söka var hans mobil ligger. Jag svarar...säger lite försiktigt: "Den är här hos mig..."
"Åh!! Mamma! Det finns bromsmediciner har jag hört."

Go´morron alla - ha en bra dag.
Jag ska strax till jobbet nu och på hallbyrån ligger bara min mobil just nu, så det ska nog ordna sig idag utan några större förvecklingar hoppas jag.
Kram

Jag hittade gömstället.

Bild
I förrgår morse, när jag passerade köket för att ge mig iväg till jobbet, såg jag i ögonvrån rostade brödskivor med nåt brunt på som starkt påminde om Nutella. Min son satt och åt frukost och det var hans smörgåsar. Nåja...jag säger "hej, vi ses i efterrmiddag."
Hela vägen cyklandes till jobbet funderar jag. Nutella - jag har inte köpt någon Nutella!! Det vore att utmana mig själv nu när jag ska gå ner i vikt.
Sonen gillar ibland att ha det på smörgås och då har jag köpt hem till honom, men då har det burit sig så illa att burken snabbt blivit tom utan att han har fått så mycket med. Han har då klagat och skyllt på mig??

Väl hemma från jobb kollar jag skafferi och kylskåp. Nej jag hittar inget. Jag såg nog fel på morronen, bråttom som man har och så....
Men så igår morse ser jag samma sak. Han sitter där och smaskar och inte är det ost eller leverpastej  han har på smörgåsen....
Sent igår kväll när söner har lagt sig letar jag och hittar burken gömd bakom Cornflakesen i skåp…

Lite kort så här på morronen

Först skapar vi våra vanor.
sedan skapar vanorna oss.

Ha en bra dag alla!

Kram

Nu ska jag inte älta mer

Bild
i detta val utan blicka framåt igen. Men..jag måste bara få säga:
Måtte detta bli en läxa för alla soffliggare :) !!!

2 hekto minus

Jag hade inte väntat mig nåt annat efter denna helg.
Jag hade dock väntat mig nåt annat vad det gäller vårt val här i Sverige. Eller hade hoppats i varje fall.
Just nu är jag sur, förbannad och ganska trött efter en lång seg kväll och natt. Hur röstar folk egentligen!!??
Det enda glädjande för min del är att Miljöpartiet gick framåt såpass. Inte det partiet jag röstade på men ändå samma block.
Personligen tror jag inte på detta med blockparti...att bjuda in Vänstern tror jag förstörde för Mona Sahlin.

Ok, det är måndag, det är jobb och livet måste gå vidare.

Välkommen Sivethel!

Valdagen

Bild
Idag går vi till val här i Sverige. Här hos mig skiner solen även idag och jag ska snart krypa ut varma morronrocken, klä mig lite snyggt och stolt gå den korta promenaden till min vallokal.
Det är idag vi avgör vem vi vill ska styra Sverige och hur jag vill att styret ska se ut i mitt lilla Årjäng.
Detta är stort och värdefullt!
Över hälften av världens befolkning lever inte i en demokrati.
Ta ditt ansvar idag.
Använd din rösträtt idag och gå och rösta!!

Dagen för övrigt blir säkert en promenad genom marknadsområdet med familjen. Smaka på lite mexikanska våfflor med mjukglass till kanske....säkert en kopp kaffe med klengås...ja det är frågan om inte vågen imorgon kommer att ligga mer på plus än minus. Igår köpte jag två par örhängen, få se vad jag gör för "fynd" idag. 

Solen skiner

Bild
Det blir ett perfekt väder för alla marknadsbesökare.
Sigge och jag har varit ute och tagit en skön promenad.
Nu har han hittat solen i kökssoffan :-)
Jag ska laga en riktigt stor lasagne som räcker till många.

Madlar skrev en kommentar

Bild
Ja, Madlar skrev en kommentar i mitt senaste inlägg om hur skönt är det inte, när det är städat och klart hemma. Hon skriver att hon saknar tiden då det var "fullt hus", tiden då kompisar till barnen invaderade hemmet, hallen var full av skor osv.
En fredagsstädning håller sig nu i en vecka minst hemma hos henne....ungefär så skriver hon.

Det finns dagar då jag tänker: "Åh om jag fick vara ensam lite ibland, inte behöva plocka upp överallt efter dom som inte riktigt vet var saker och kläder ska ligga, om det inte alltid var disk, mjölken som alltid är slut, mat som alltid ska handlas, lagas....  

Just nu tänker jag:
Jag kommer att sitta här ensam en dag i en tom, tyst våning, nystädad och fin.
Inga nerlegade kuddar i soffan.
Inga kepsar på vardagsrumsbordet.
Inga skor stora som båtar mitt på golvet i hallen.
Inga halvblöta badlakan på golvet.
Inga kompisar att skoja med  och skratta med i köket över en kopp kaffe, som häromkvällen när ena sonen skulle bygga ihop en dator åt …

Nu är det klart

Bild
Jag har varit ledig från jobbet idag och nu är det färdigstädat här hemma. Snart ska bara tvätten hängas. Pojkarna började ju igår kväll med att städa och jag har fortsatt idag.
Så skönt det är och vad nöjd man känner sig, när man vet att det är rent och snyggt.
Nu ska jag strax kliva ur städkläder, ta en dusch och sen bege mig ut och se hur långt marknadslivet har kommit. Det låter som om det är mycket på gång redan.
Imorron kommer dotter, svärson och Ingo-pojken.
Då blir det fullt hus. Kul!
Nu tar jag helgen.
Kram på er och en trevlig helg alla.

Karaktär

Bild
17 september och i min tankebok för idag står det:
"Det viktigaste testet av en persons karaktär är vad hon/han skulle göra om han visste att ingen skulle få reda på det"

Jaa...jag vet ju när min karaktär sätts på prov och hur jag skickligt gömmer och smyger med det som jag inte vill visa. Jag har blivit bättre med åren kan jag erkänna, men fortfarande smyger jag hem chokladkakor från affären och gömmer här och där. Ett ganska oskyldigt beteende är ju det ändå.

Intressant budskap... visst sätter det igång tankar?

Här i lilla Årjäng förbereder vi oss idag för tre dagars folkfest...Årjängsmarten (läs Årjängsmarknad). Vi är en kommun på ca 9.900 inv, men under denna helg ökar det med ca 100.00 besökare. Jag bor tämligen mitt i detta och det kommer nu att krylla av folk, knallar, tivoli och festande dygnet runt hela helgen.
Min karaktär kommer att sättas på prov - marknadskaramellerna!!Ha nu en bra dag alla! Välkommen Mandelblom!

Raka spåret från operation till Arbetsförmedling.

Bild
Hon har genomgått en njurtransplantation. Hon skrivs ut från sjukhuset och måste direkt till Arbetsförmedlingen utan att först passera Försäkringskassan/sjukskrivning.

Han är ödmjuk inför att så många hamnat i kläm. Det är så han svarar när man frågar honom om han har något att säga Marie Bengtsson och de andra som är i samma situation....  

Morron, morrron!

Bild
En go´ sån hoppas jag ni har. Mer än så här hinner jag inte skriva denna morron. Det är mycket nu :-)
Dagens text i min tankebok lyder:
"Förmågan att idag tänka annorlunda jämfört med igår, skiljer den vise från den envise."
Kram på er.

Förlåt Cina!!

Bild
Cina ska få en liten present av mig därför att hon blev min 30:e följare....jag presentar ju var 10:e i det gänget. Igår köpte jag en himmelskt god choklad som jag bestämde att jag skulle skicka till henne. Väl hemma la´ jag den i skafferiet så länge, för att senare göra ett litet paket.
Dagen går, kvällen kommer och jag stickar och myser framför TV:n, det vet ni ju redan. Så händer något, vet inte om det var någon reklam eller vad som fick mina tankar att förirra sig mot skafferiet och CHOKLADEN. Jag försöker verkligen men kan inte få undan känslan av underbar len, go´ choklad fylld med nougatmousse. Jag kollar klockan, hon är bara strax efter 23.00...ja, vi har sena kvällar här hemma...sällan jag går och lägger mig före midnatt. Fast...då har jag ju i regel sovit en liten sväng i ena tv-soffan. Denna kväll är jag ju i upprätt, sittande ställning.  Nu smider jag planer. Jag säger go´natt till mina söner... "Va, ska du redan gå och lägga dig?" "Ja, jag är trött ikväll. …

Go´morron!

Bild
Glömde helt bort bloggar igår kväll. ICA hade vräkt fram en massa härligt garn igår mitt i min väg fram till mjölken. Underbara färger och jag lät mig frestas. En varm go´ halsduk tänkte jag. Hela kvällen sen blev jag sittandes i hörnan i den ljusa fåtöljen ni vet och stickade. Jättekul. Det ska bli en halsduk stickad på diagonalen har jag tänkt - ni ska få bild senare. Inte lika kul tyckte Sigge, som är van att ha en lat matte liggandes i ena tv-soffan på kvällen, så han kan placera sig skönt vid mina fötter, snarka och drömma sig bort. Han satt, i stort sett hela kvällen, på fotpuffen framför mig och stirrade och försökte förmedla med sina ögon att vi skulle gå och lägga oss i soffan. Till slut gav han dock upp och la sig tillrätta bredvid sonen istället, men med små förargade ögonkast mot mig.

Senare idag ska jag göra en bekännelse och även be om förlåt.
Vi syns...

Ha  nu en bra dag alla - jag cyklar till jobbet nu....tog bilen, det regnade.

"När det invanda mönstret bryts kan …

Invägning

Idag är det måndag och det är dags för vägning. Jag har under den här veckan gått ner 1 kg och det ju helt perfekt tycker jag.   Vad har jag ätit då under den här veckan? Ja, mer än jag brukar.  Tidigare till frukost har det blivit en kopp kaffe och en macka - nu äter jag ägg, grovt bröd med ost eller annat pålägg, juice och kaffe. Ibland fil och musli, men då inget ägg tex. Jag dricker ett glas havredryck också varje morron. Sen äter jag "som vanligt"  - jag följer ingen speciell diet. Jag känner mig själv vid det här laget och jag kan varken följa LCHF, GI eller något annat någon längre tid. Jag kanske är "duktig" några veckor, sen tröttnar jag på att hela tiden tänka tänka på kolhydrater, kalorier mm mm och jag går då förstås upp det jag rasat under en sån där dietperiod. Nej, jag har ätit lunch, middag. Jag ser till att få i mig mellanmål typ frukt när det börjar suga mellan måltiderna När jag kommer ihåg så häller jag i mig lite vatten. Jag dricker aldrig l…

När det går mot höst

Bild
vill jag alltid förändra hemma, så nu börjar det och vardagsrummet är först ut. Jag har bytt gardiner. Lite djärvt av mig att välja svarta eftersom jag en längre tid haft ljusa, tunna som släppt igenom ljus....men nu ska det bli lite mörkt och mysigt och massor med värmeljus här och där.
(Betyg från sönerna: "Skitsnyggt morsan!" )
Allt detta för att genomlida kommande höstmörker. Nu ska jag ta itu med att byta soffklädseln. Sofforna är just nu vita, men dom ska bli röda (engelskt röda tror jag man kan kalla färgen). Fåtöljen som ni ser kommer att behålla sin klädsel, det är min läshörna....sofforna är för sig och en bit bort från denna hörna. Kanske kommer det en bild på det också sen... Ser ni min gamla femtio-tals-radio i hyllan. Den är så snygg.

Lite lunch, sen på´t igen.

Sigge Linslus ville också va´ med, så vi kör lite repris.


Igår

Bild
Här har ni delar av flyttgänget
plus två hundar full i lek och bus.

Så här kul hade dom, medan andra kånkade och bar. Det är en videosnutt från min mobil därav den dåliga kvalitén. Kolla syrenhäcken bakom, den är hög den är lång...kan bara tänka mig juni nästa år när den blommar och doftar.


Trötta kompisar

Nu är dom igång igen. Samuel kollar in när dom springer sig trötta på gräsmattan. Härlig utsikt från husets framsida.


Så här ser deras hus ut. Ett helcharmig, mycket fräscht hus med många, många möjligheter, fem rum minst (räknar jag rätt nu?), stora källarutrymmen och en underbar stooor tomt därtill.
Hur det ser ut inne kommer ni säket att få se framöver i Ulrikas blogg.Idag flyttar dom in

Bild
Idag flyttar min dotter Ulrika och hennes Freddy in i sitt hus. Se hennes blogg
Vad passar bättre då än att baka kärleksmums.
Det tar jag med imorgon till kaffet när vi ska hälsa på och äta lunch där tillsammans alla.
Något annat ska jag också ha med till dom, men det skriver jag inte här nu...hon läser ju min blogg.

Vad är det för skit!!??

Bild
Dagtid är alltid radion igång här hemma och även på jobbet. Jag är en stor beundrare av Lotta Bromé och hennes P4-extra.

Fredageftermiddagar med Annika Lantz ...ja...sådär har jag tyckt. Lite fjamsig i mitt tycke. Men snälla radio P4 skaffa tillbaka Annika Lantz genast...jag tar tillbaka allting jag tyckt om henne!!

Det går 5 Annika Lantz på 1 (en)  Magnus Uggla!
Det är så illa nu så jag rattar in Norge under dessa 2 timmar som han åbäkar sig i radion.


Go´morron!

Bara ett litet snabbt go´morron. Vi hörs senare idag. Nu kilar jag iväg till jobbet.
Ha de´bra alla !
Ge någon ett leende idag och du får två tillbaka.
Kram

Aj, aj...knät igen.

Det blir soffläge ikväll då. Jag har ju att göra med att hitta alla er som jag av nån oförklarlig anledning slängde iväg innan jag pep iväg till jobbet i morse. Så nu värmer laptopen magen och Sigge myser här bredvid.

Tur förresten att jag har ett jobb där ett ont knä inte är något hinder. Jobba vill jag och jag trivs så bra!! Mycket att göra, många trådar att hålla koll på, småstressigt bitvis, telefonen ringer, hjälper och coachar, rätar ut frågetecken, tar emot anmälningar till alla våra kurser, administrerar och lär mig nytt datasystem ....me like it!   

Som ni ser har jag redan lyckats återställa en hel del av er, mina favoriter...några fattas ännu...men snart är ni nog med alla igen.

Ha en skön kväll.

Men vad gjorde jag nu då!

Helt plötsligt har jag lyckats plocka bort alla mina favoritbloggar på min sida. En riktig strulfia är jag.
Jaja...jag får titta på det där när jag kommer hem igen.
Nu blir det morgonpromenad med Sigge, sen jobbet.
Go´morgon alla förresten!
Ha en bra dag.
Vi hörs...

Tom i huvu´t

Bild
Nytt jobb.
Mycket nytt att lära.
Det gillar jag
Det tar.
Väl hemma sitter jag här nu i kökssoffan..
Ganska tom i huvu´t.
Skulle dammsuga.
Skulle plocka än här än där.
Handla mat kanske.
Sätta upp nya gardiner i vardagsrummet.
Ändra en kavaj.
Packa några muggar och skicka iväg.... jag har sålt på Tradera...ja, det måste jag göra idag!
Skulle baka kärleksmums.

Nej.
Jag går ut med Sigge istället.
Sen får vi se....
Det kommer flera dagar....


Älskarinnan

Bild
För några dagar se´n slog jag igen boken "Mitt liv med Saddam". Den var svår att släppa och jag läste ut den på några dagar.

Det är en självbiografi om grekiskan Parisoula Lampsos och hennes liv som älskarinna till Iraks diktator Saddam Hussein. Det hela började när hon som 16-åring träffar den då 14 år äldre Saddam Hussein. Hon blir blint förälskad och han inleder ett förhållande med henne som av och till kommer att vara i över tre decennier.
Förhållandet är helt på Saddams villkor och han talar ofta om för henne att han äger henne och bestämmer helt över henne. Så småningom går hennes passion över till en hat-passion och slutligen, när hans handlingar mot hennes familj och dödshot mot hennes själv har gjort hennes rädsla tillräckligt stor, finns inga andra känslor kvar mer än hat och rädsla.
Hennes rädsla är befogad, hans misstänksamhet och paranoia ökar i takt med hans makt. Han säger öppet att han kommer att döda henne en dag. Parisoula Lampsos gifter sig med en barnd…

Tack Cecilia!

Bild
Jag har fått en Award! Min allra första.

Från Cecilia som har bloggen Handarbetskorgen.

Denna Award för med sig att jag ska berätta för er sju saker om mig som ni kanske inte redan vet. Inte så lätt, men så här får det bli:

1. Jag är inte gift, inte sambo utan jag väljer att vara självbo. Trivs mycket bra med det – ja, jag har ju en son som bor hemma, så 100% självbo är jag ju inte riktigt ännu.

2. Jag bor i Värmland, Årjäng, ca 3 mil från norska gränsen.

3. Jag börjar gärna på projekt, såsom stickning, smycken, sy…ja, jag är väldigt intresserad av pyssel av allehanda slag, men....jag har en förmåga att starta upp frenetiskt och sen blir det liggande.

4. Djurvän med råge.

5. Inte road av matlagning, ser det som ett måste. Men äter gärna god mat och dricker gott vin och någon annan får gärna laga det.

6. Skulle genast flytta från Sverige om jag fick en möjlighet. Vill bo i ett varmare klimat. Det har alltid varit min dröm.

7. En bra bok och annat får vänta. Älskar böcker av allehanda…

Jag är väldigt förtjust i listor

och jag tror alltid och har ambitionen, när jag skrivit nån sorts lista, att så här ska de´ bli nu, det här ska jag följa...hur det sen blir ska vi inte gå närmare in på  här tror jag.
I vilket fall....nya friska tag denna måndag 6 sept...jag kommer att utmana mig själv här på  bloggen genom att skriva en viktminsknings(förhoppningsvis)lista här bredvid.
Jag vill gå ner 6-7 kg och med min dåliga karaktär så verkar det vara stört omöjligt. Vi får se om detta kan hjälpa mig.
Jag startar upp min lista med att skriva +7kg, så får vi se vartefter hur mycket minus det blir. Jag kommer att väga mig varje måndag och skriva in ev viktnedgång, uppgång eller om det bara står stilla.
Det vore såklart jättekul om fler vill hänga med och vi kan då utmana och sporra varann. 

Jag ska vara väldigt snäll mot mig själv och har tänkt ett delmål nånstans runt jul, så att jag kan äta upp mig då igen på sådär minus 3 kg. Blir det mer så är det ju jättebra såklart.

Är det fler som vill hänga på så kan vi j…

Igår lördag var det EFIT-dag

Bild
Det betyder att jag just den förutbestämda dagen ska ta ett foto varje timme och sen lägga upp det här i min blogg. EFIT står för ett foto i timmen.

Jag är för det mesta morgonpigg så det första fotot här är taget kl 07.10. Sigge föredrar att sova en stund till. Jag brygger kaffe, kollar mailen, läser en del bloggar.

Kl 08.10 är vi redan ute på morgonpromenaden. Vilken härlig morgon! Sol och klarblå himmel.

Strax efter kl 09 är vi hemma igen och jag tar en skön dusch.


Kl 10.06 är det kaffe igen. Jag kollar av nyheterna i blaskorna på nätet och läser fler bloggar. Jag har även väckt sonen Samuel. Vi ska åka till Karlstad idag och shoppa kläder till honom. Det gick ju inget vidare förra gången vi var iväg. Vem var det som shoppde kläder då? Jo, jag. Han stackarn blev helt utan. Men nu ska vi göra ett nytt fösök och mamma ska snabbt gå förbi sånt som Kapp-Ahl, Vero-Moda mm...så har vi bestämt. Idag är det fokus på Samuel.

Kl 11.09 är vi då på väg till Köpcentrat Bergvik i Karlstad.Det …